عضو كمیسیون فرهنگی مجلس اسلامی:
افزایش مطالعه به كاهش ناهنجاری های اجتماعی می انجامد
افزایش سطح مطالعه مفید در جامعه موجب كاهش ناهنجاری های اجتماعی و آمار تخلفات است.
ایلنا- قزوین: عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش سطح مطالعه مفید در جامعه موجب كاهش ناهنجاری های اجتماعی و آمار تخلفات است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین؛ حجت الاسلام سید مرتضی حسینی در حاشیه بازدیداز اداره كل كتابخانه های قزوین، افزود: بسیاری از جرایم و تخلفاتی كه رخ می دهد به دلیل عدم آگاهی و بی اطلاعی از قوانین و مقررات زندگی اجتماعی است.
وی اظهار داشت: افزایش سطح دانش و بصیرت افراد جامعه، موثرترین راهكار برای خشكاندن ریشه بسیاری از رفتارهای ناهنجار و خلاف مقررات اجتماعی است.
این مقام مسوول تاكید كرد: در صورتی كه افراد با رفتارهای صحیح اجتماعی آشنا شده و از عواقب رفتارهای نادرست خود با خبر شوند به طور قطع آمار تخلفات و جرایم به میزان قابل توجهی كاهش خواهد یافت.
حسینی خاطرنشان كرد: همچنین طبق تاكیدات مقام معظم رهبری آگاهی جوانان از آداب معاشرت اجتماعی، قوانین، مقررات و مهارت های زندگی اجتماعی، باید در اولویت برنامه ریزی های مسوولان فرهنگی و آموزشی قرار گیرد.
این مسوول بیان داشت: در واقع، مطالعه ای مفید است كه موجب دانش افزایی شده و میزان علم و آگاهی مفید فرد برای زندگی را افزایش دهد.
وی با اشاره به نقش پررنگ كتابخانه های عمومی در توسعه نهضت مطالعه مفید اضافه كرد: فضای زیبا، سال، امكانات مناسب و به روز، تجهیزات كتابخانه و منابع مفید و كارشناسی شده كتابخانه، نقشی تعیین كننده در این زمینه دارد.
نماینده مردم قزوین -آبیك و الوند در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین كتابداران به عنوان حلقه اتصال بین متولیان فرهنگ و مراجعه كنندگان، می توانند اقشار مختلف مردم را به سمت خواندن كتاب های ارزشمند هدایت كنند.
حسینی یادآور شد: هنر یك كتابدار در این است كه با ایجاد شور و اشتیاق به مطالعه جامعه را سمت كتابخوانی سوق داده و در موضوع شناسی و كتاب شناسی تسلط و آگاهی كاملی داشته باشد.
وی افزود: احاطه علمی كتابدار و توانایی وی در برقراری ارتباط موثر با مخاطب و تشخیص نیاز واقعی مراجعه كننده نیز از مسایلی است كه باید مدنظر قرار گیرد.
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان كرد: شایسته است مراجعه كنندگان به كتابخانه نیز مراعات حقوق سایر افراد را داشته و با نگهداری مناسب از منابع كتابخانه و نظم، كتابداران را در ارایه بهتر خدمات به افراد یاری كنند.
حسینی تاكید كرد: همكاری و حمایت مسوولان و فعالان فرهنگی از برنامه های مربوط به كتاب و كتابخوانی از اهمیت بسیاری برخوردار است كه در این راستا به ویژه روحانیون، ائمه جمعه و اساتید دانشگاه مسوولیتی مهم برعهده دارند.
وی اضافه كرد: همچنین صدا و سیما با برنامه سازی مناسب و نگاه حرفه ای به مقوله كتاب و مطالعه مفید، افراد را از سنین پایه در این زمین آموزش دهد.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم پرداخت سهم نیم درصد درامد شهرداری ها به كتابخانه افزود: این وظیفه طبق قانون برعهده شهرداری ها است كه تخطی از آن قابل توجیه نیست.
حسینی یادآور شد: در این زمینه پیگیری های لازم را انجام خواهیم داد و در عین حال امیدواریم شهرداری ها همكاری و حمایت بیشتری از مبحث كتاب و كتابخوانی داشته باشند.