عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
انقلاب در اصفهان بدون مرحوم طاهری معنا ندارد
مجید انصاری در مراسم چهلمین روز درگذشت آیتالله طاهری گفت موج انتخابات و امید به تغییر، از همان مراسم تشییع پیکر آیتالله طاهری آغاز شد و رئیسجمهوری منتخب نیز در آن مراسم حاضر بود.
ایلنا: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با رد این تفکر که برای رسیدن به خدا باید کنج عزلت برگزید و به ذکر خداوند پرداخت، گفت: خط میانه و درست آن است که قرآن ارائه کرده است. نگاه درست این است که این جهان ابزاری است برای انسان تا جنبه روحانی او پرورش یابد. همه انبیا دنبال قدرت بودهاند، اما قدرت را نه برای قدرت، بلکه ابزاری میدانستند برای یاری رساندن به انسانها و ثروت را نه برای ثروت بلکه برای رفاه جامعه و گرفتن دست بینوایان مطلوب میدانستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، حجتالاسلام والمسلمین مجید انصاری شامگاه شنبه 22 تیرماه در مراسم چهلم آیتالله طاهری در گلستان شهدای اصفهان تاکید کرد: شک نکنید انقلاب اسلامی در اصفهان و حادثه تاریخی پنجم رمضان در این شهر، بینام آیتالله طاهری معنا ندارد، اما متأسفانه امروز میبینیم که در برخی از کتابهای تاریخی نامی از وی به میان نیامده است.
وی کارنامه عمل این مجاهد را الگویی برای زندگی و ممات کسانی دانست که راه سعادت در پیش میگیرند و افزود: ظرفیت انسان برای دستیابی به کمال، نامحدود است. بنابراین همه انسانها میتوانند به درجات بالایی از کمال دست یابند، چون انسان دارای روح خدایی است و در این جهان جسم ما شکل میگیرد، اما درون این جسم خاکی، روح خدایی و موجودی پیچیده قرار گرفته است که میتواند خداگونه شود.
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز با اشاره به اینکه بعضی انسانها در مقام اعتقاد یا عمل، طوری به دنیا نگاه میکنند که انگار همه چیز در همین دنیا به پایان میرسد، تاکید کرد: این نگاه در قرآن به صراحت رد شده و یک نگاه فاجعهآمیز است، چون انسان را از اوج به زیر میکشاند و زندگی انسان را به صورت حیوانی درمیآورد. حتی در میان ما مسلمانان کسانی که اینگونه زندگی میکنند کم نیستند درحالی که این نگاه فاصله زیادی با مکتب انبیا دارد.
وی با رد این تفکر برخی افراد که معتقدند برای رسیدن به خدا باید کنج عزلت برگزینند و یک جا بنشینند و به ذکر خداوند بپردازند، بیان داشت: این موضوع را هم قرآن به صراحت رد میکند، خط میانه و درست آن است که قرآن ارائه کرده است و آن نگاه این است که جهان ابزاری است برای انسان تا جنبه روحانی او پرورش یابد.
حجتالاسلام والمسلمین انصاری ادامه داد: انسانهای فرهیخته به صندلی ریاست مینشینند، اما به جای اینکه صندلی بر آنها سوار باشد، آنها بر صندلی سوار هستند.
وی با اشاره به اینکه اگر قلب انسان محل فرمانروایی خدا شد، انسان خداگونه میشود، گفت: مرحوم آیتالله طاهری از جمله این انسانهای هوشمند بود. آیتالله طاهری در محضر رسولالله (ص) و امام علی (ع) سربلند است و نیازی به ستایش من و شما ندارد، اما ما وظیفه داریم از این عالمان تجلیل کنیم تا راه آنها ترویج شود و نباید اجازه داد گرد فراموشی بر چهره آنان بنشیند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره زندگی آیتالله طاهری، یادآور شد: وی در خانوادهای نورانی به دنیا آمد و در دامن پدری پاک پرورش یافت و به مدرسه رفت. استعداد سرشارش موجب شد که از زمانه جلوتر باشد، به طوری که در آن زمان بورسیه تحصیل در فرانسه را کسب کرد، اما در برابر اصرار استادان خویش گفت که میخواهد طلبه شود و در قم کسب فضیلت کند و فقیه شود. امثال آیتالله طاهری اینگونه بودند.
وی با بیان اینکه آیت الله طاهری به دلیل احساس نیاز جامعه به وی به جای ماندن در قم و طی کردن مدارج مرجعیت، منبر را انتخاب کرد و کرسی خطابه را برگزید، گفت: آیتالله طاهری فقیهی بصیر بود که دین را به درستی میفهمید و با خرافه در ستیز بود و اسلام ناب را ترویج میکرد، به طوری که جوانان جذب سخنانش میشدند. او در راه مبارزه برای آزادی مردم و مبارزه با شاه جان خود را بر کف میگذارد و همچنان نورافشانی میکند. از روزی که با امام (ره) آشنا شد، پایبند به مکتب امام بود و امام هم به شدت به او علاقمند بودند و عشق و علاقه زیادی بین این دو عالم وجود داشت.
انصاری تاکید کرد: هماهنگونه که امام (ره) از سال ۴۲ محور انقلاب بودند، انقلاب نیز در اصفهان بدون نام طاهری معنا ندارد. به گونهای که ایشان قبل از انقلاب خطر تبعید، زندان و اعدام را به جان میخرد و طاهری اینگونه در تاریخ ثبت میشود. بعد از تبعید آیتالله طاهری و بازگشت ایشان به اصفهان، استقبال تاریخی مردم از وی بینظیر بود و بلافاصله پس از آمدن از تبعید، سخنرانی آتشین خود را برعلیه رژیم شاه تکرار میکند که منجر به دستگیری مجدد آیتالله طاهری میشود.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، دستگیری آیت الله طاهری را زمینهساز تحصن مردم در بیت آیتالله خادمی و در پی آن وقوع حوادث ۵ رمضان دانست و افزود: حادثه ۵ رمضان اصفهان را نمیتوان از نام آیتالله طاهری جدا کرد، اما متأسفانه ما امروز در برخی از کتابهای تاریخی که در مورد انقلاب نوشته شده است اصلاً نامی از ایشان به میان نیامده است که سؤال برانگیز است. اگر اصفهان بزرگ گل سرسبد جنگ بود و این همه شهید داد به خاطر نقش بیبدیل آیتالله طاهری در دفاع مقدس است.
انصاری همچنین نقش این شخصیت را در شکلگیری تفکر اصلاحطلبانه کلیدی عنوان کرد و افزود: مردم ما در خردادماه تصمیمی تاریخی گرفتند و روح امید را در کشور زنده نگه داشتند و آیتالله طاهری در شب رحلت امام از دنیا رفت و در ۱۴ خرداد تشییع شد. تشییع بینظیر او نشان از بصیرت مردم اصفهان داشت و چنین اجتماعی در تاریخ اصفهان کمسابقه بود.
وی با اشاره به اینکه موج انتخابات و امید به تغییر، از همان مراسم تشییع پیکر آیتالله طاهری آغاز شد، گفت: رئیسجمهور منتخب نیز در آن مراسم حاضر بود و امیدوارم دولت حسن روحانی دولتی کارآمد باشد تا ایران ساخته شود و از چهره ایران، غبارزدایی صورت گیرد.
وی از برخی افراد خواست دست از خصومت بردارند و از تفکر تکفیری پرهیز کنند، چرا که باید مهربانی در ایران باشد و ادامه داد: اعتدال که سرلوحه دولت جدید است باید در تمام ارکان جامعه دیده شود، اما متأسفانه میبینیم که قلمهای مسموم شروع به کار کردهاند. خوشبختانه مقام معظم رهبری به شدت این برخوردها را تقبیح کردند و فرمودند رأی مردم حقالله است و باید از آنها صیانت شود.