کفاشیان باید فوتبالی برود؛
اولیایی: وزارت ورزش آب را به روی کفاشیان بسته است!
كفاشیان تكلیفش مشخص است/ چرا وزیر ورزش غیر ورزشی است؟/کفاشیان ساقدوش علیآبادی بود/ وزارت ورزش میخواست کفاشیان ببُرد/همه جایگاههای بینالملل فوتبال را له كردند.
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال به شدت از عملکرد وزارت ورزش در قبال فدراسیون فوتبال و علی کفاشیان انتقاد کرد.
کاظم اولیایی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به شرایط به هم ریخته این روزهای فوتبال کشور اظهار کرد: به نظر من در مورد فوتبال، ما مشكلی در سطح بالاتر داریم كه آنهم تعریف ورزش در سیستم حاكمیت مااست. متاسفانه شرح وظایف وزارت ورزش نیز مشخص نیست و كسی نمیداند چه میكند. آنها حتی تكلیفی برای خود قائل نشده و در مقابل دارایی و بودجهای هم كه از دولت میگیرند پاسخگو نیستند. شما فكر میكنید وقتی وزارت ورزش ما برنامهای ندارد و تكلیفش با خودش روشن نیست، بخش بسیار كوچكی مثل فدراسیون فوتبال چگونه میتواند برنامهریزی و مسیریابی صحیحی برای آینده خود داشته باشد.
ورزش ایران 30 سال است برنامه ندارد!
وی ادامه داد: متاسفانه ساختار ورزش ما در طول بیش از 30 سال گذشته نه توسط دولت و نه مجلس هنوز تعریف نشده، مطمئنا وقتی ورزش ساختار نداشته باشد و متولیان آن به كسی پاسخگو نباشند كاری نمیتوان كرد. نكته مهم در مورد فوتبال این است كه علاقهمندی و توجه بسیار زیاد افكار مردم به آن تبدیل به آفت آن شده و از آنجایی که فوتبال توانایی زیادی در جلب افكار عمومی داشته و سیاسیون هم نیاز به این جلب افكار عمومی دارند، لذا در برنامهریزیهای خود از این ابزار برای پیشبرد اهداف خود بهترین بهره را میبرند.
چرا وزیر ورزش ما دامپزشک است؟
وی در پاسخ به این سوال که آیا مصائب و مشكلات امروز فوتبال به خاطر حضور سیاسیون و بیبرنامهگی وزارت ورزش است، گفت: صد درصد. اجازه بدهید آماری عرض كنم. در كشور ما بر اساس آنچه آمارها میگویند سالانه 300 دانشجو در مقاطع كارشناسی ارشد و دكترا فارغالتحصیل میشوند. اگر این تعداد را در طول سالهای بعد از انقلاب در نظر بگیریم به عدد بیش از 9 هزار نفر خواهیم رسید. فكر میكنید از این تعداد متخصص حوزه تربیت بدنی و علوم ورزش كه اغلب با هزینه بیتالمال تحصیل كردهاند، چند نفر جذب وزارت ورزش و محیطهای دیگر ورزش شدهاند؟ كمی پا را فراتر بگذاریم. شما ببینید وقتی وزیر ورزش ما كسی است كه دكترای دامپزشكی دارد چه انتظاری باید در مسیر پیشرفت آن داشت؟ به عقیده من اینها یا ارزشی برای علاقه مردم به ورزش قائل نیستند یا خود را صاحبان این پست و مقامها میدانند كه البته من آقایان را در جایگاه مدعیان تصاحب این پستها میبینم. یك سوال از شما میپرسم؛ آیا واقعا ورزش ما عاری از متخصصان تحصیلكرده و میداندیده در عرصه خود است كه یك دامپزشك باید مدیریت آن را بر عهده بگیرد؟
کفاشیان ساقدوش علیآبادی بود!
وی در ادامه در رابطه با شرایط کاری آینده کفاشیان به ایلنا گفت: كفاشیان تكلیفش مشخص است. او در دور اول انتخابات فدراسیون فوتبال به عنوان ساقدوش محمد علیآبادی(رئیس وقت سازمان تربیت بدنی) به انتخابات آمد و ناخواسته رئیس فدراسیون شد.
کفاشیان ناخواسته رئیس شد
اولیایی افزود: در آن روزگار علیآبادی كه خود به دنبال ریاست بر فدراسیون فوتبال بود، بعد از ناكامی و مخالفت فیفا و البته رد صلاحیت مصطفی آجرلو مجبور شد كفاشیان را به میدان انتخابات بفرستد و وی نیز در شرایطی كه تنها کاندیدای موجود بود، ناخواسته رئیس فدراسیون شد. كفاشیان همان زمان تا زمانی كه علیآبادی رئیس دستگاه ورزش بود خوب حمایت میشد اما با آمدن سعیدلو مشكلاتش شروع شد و محمد عباسی هم از زمان صدارت بر وزارت ورزش كلا آب را به روی او بست.
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال در پاسخ به این سوال که وزارت ورزش از این اقدامات چه هدفی را دنبال میکند، گفت: مشخص است؛ بعد از ناكامی وزارت ورزش در انتخابات دور دوم فدراسیون فوتبال، عباسی و دوستانش میخواستند كفاشیان بِبُرد كه الان هم بُریده است. از نظر آنها هر كسی غیر از فرد مورد اعتماد و نظر خودشان محكوم به شكست و نابودی فوتبال است، اما نظر من كاملا مخالف آنهاست و مطمئنم فوتبال ایران با گزینه آنها بیش از این به قهقرا خواهد رفت.
کفاشیان باید فوتبالی برود
وی تصریح کرد: آنچه مسلم است اینكه كفاشیان میخواهد برود، اما او فوتبالی آمده و فوتبالی هم باید برود. در همین رابطه نكتهای كه وزارت ورزش و حتی دولت توجهی به آن ندارند اینكه، امروز كه كشور ما به خاطر مواضعاش در شرایطی خاص قرار گرفته و به خاطر تحریمها مشکلاتی برای ما بوجود آمده، عرصه ورزش تنها روزنهای است كه هنوز بسته نشده و كشور ما از طریق آن میتواند قدرتش را به جهانیان نشان دهد. روزنهای كه از آن استفادهای كه نمیشود هیچ، داریم آن را هم به روی خود میبندیم.
اولیایی افزود: شما ببینید در همین سالهای اخیر ما تمام كرسیهای بینالمللی خود در عرصه ورزش و مخصوصا فوتبال را به خاطر ندانمكاری آقایان از دست دادهایم. مگر داشتن كرسی در AFC چیز كمی بود كه سعیدلو به خاطر شخص خودش فرصت داشتن آن را از كل فوتبال ایران سلب كرد؟ متاسفانه سوء مدیریت آقایان، فرصتها را یكی پس از دیگری از دست داد و همه جایگاههای بینالملل فوتبال را له كردند.
دود لجبازیها به چشم همه خواهد رفت
وی در پاسخ به این سوال که فکر نمیکنید با رفتن کفاشیان در این شرایط ممکن است به قیمت تعلیق فوتبال ایران تمام شود، خاطرنشان کرد: شما شك نكنید شاخكهای آنها كاملا تیز است و به محض اینكه بفهمند شرایطی تحمیلی بر استعفا حاكم بوده ضربه خود را خواهند زد. اصلا آنها منتظر اشتباه ما هستند. من فكر میكنم وزارت ورزش و محمد عباسی با گزینهای كه میخواهند به فوتبال كشور تحمیل كنند در نهایت كاری میكنند كه دود آن به چشم همه ما برود. هر چند قوانین بینالمللی تا حد زیادی دست آنها را بسته و با كنار رفتن كفاشیان طبق قوانین فیفا این نایب رئیس اولش خواهد بود كه سرپرست فدراسیون میشود. البته این را هم بگویم كه اكنون فرصت خوبی برای رفتن كفاشیان نیست.
با همه غیرخودیها مشکل دارند
مدیرعامل سابق باشگاه پاس در واکنش به طرح این موضوع که وزارت ورزش با آیتاللهی هم مشکل دارد، گفت: این موضوع جدیدی نیست و وزارت ورزش كلا با همه مشكل دارد. شما نگاه كنید از زمان تشكیل وزارت ورزش هر كسی آدم آنها نبوده در فوتبال یا فدراسیونهای دیگر حذف شده است. بیتردید وقتی وزارت ورزش انتخاب هادی آیتاللهی را به عنوان رئیس هیات فوتبال استان فارس بر نمیتابد، چگونه باید او را به عنوان سرپرست موقت فدراسیون تحمل كند؟! آقایان كه قطعا نمیتوانند جواب خدا را بدهند لااقل جوابی برای سوالات بیشمار مردم در خصوص این شرایط داشته باشند.
فوتبال در دنیا یك NGO است
اولیایی در رابطه با ارزیابی خود از انتخابات مجدد فدراسیون فوتبال هم اظهار کرد: مطمئن باشید اگر دست آقایان باشد همه چیز را به نفع خود رقم خواهند زد، اما فوتبال در دنیا یك NGO است كه دولتها كمترین نقش را در تصمیمسازی برای آن دارند.
قوانین اجازه اعمال نفوذ مستقیم را به آقایان نمیدهد
وی ادامه داد: من بعید میدانم این قوانین اجازه اعمال نفوذ مستقیم را به آقایان بدهد و مطمئن باشید آنها اگر توانایی این را داشتند تاكنون صد بار سر كفاشیان را بریده بودند و نقشههای خود را پیاده میكردند. ضمن آنكه توجه كنید هر كسی هم جای كفاشیان بیاید و آقایان بخواهند رفتار ارباب و رعیتی با او داشته باشند، خواهد رفت.