خبرگزاری کار ایران

مناظره فرهنگی كاندیداهای ریاست جمهوری/۴

محمدباقر قالیباف: دولت در کنار یک حق فرهنگی یک وظیفه فرهنگی هم دارد

محمدباقر قالیباف: دولت در کنار یک حق فرهنگی یک وظیفه فرهنگی هم دارد
کد خبر : ۷۸۸۲۷

در طی این مدت بیشترین حمایت را شهرداری تهران از خانه هنرمندان و خانه سینما انجام داده است زیرا اعتقاد به حمایت از بخش فرهنگ داریم/هیچ ساخت و سازی اعم از برج و راهسازی بدون کار کارشناسی در شهرداری صورت نمی‌گیرد.

ایلنا: محمد باقر قالیباف معتقد است که شهرداری تهران تلاش کرده تا این سازمان را از یک سازمان خدماتی به سازمانی  خدماتی فرهنگی هنری تبدیل کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدباقر قالیباف نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دومین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری با موضوع فرهنگ گفت: هر ملتی و هر کشوری مهمترین موضوعی که دنبال می‌کند بحث استقلال است و اگر برای ما این استقلال مهم است استقلالی ک توسط انقلاب اسلامی به دست آمده، آن را باید مدیریت کنیم.

وی ادامه داد: حفظ استقلال فقط با مدیریت سیاسی امکان ندارد بلکه ما باید کشوری مولد باشیم و تولید کنیم و این تولید باید در همه بخش‌ها همچون قدرت، ثروت، معرفت و منزلت باشد زیرا اگر این تولید همه جانبه بود استقلال حفظ می‌شود و فرهنگ و کرامت انسان‌ها که امری بسیار مهمی است، حفظ می‌شود.

وی ادامه داد: انقلاب ما به دنبال حفظ شان انسان‌ها و رشد تعالی آن است. ما در بخش اقتصاد نیز همین را می‌خواهیم زیرا بخش اقتصاد ما نمی‌تواند سرمایه‌داری باشد که بدنبال تولید فقیر و غنی به صورت جداگانه است.

وی با اشاره به اهداف خلقت انسان گفت: خداوند به انسان دو ویژگی مهم داده است یک انسانیت و آزادگی و زندگی انسان بر این اساس بنا نهاده شده است.

وی ادامه داد: فرهنگ اساس کار دولت است. توسعه اقتصادی و یا سیاسی نباید یکجانبه باشد بلکه باید همه جانبه گرایی را داشته باشیم و نباید توسعه تک بعدی باشد.

قالیباف افزود: ما در بحث فرهنگ باید دنبال معنویت باشیم همانگونه که در اقتصاد دنبال عدالت هستیم اما امروز در بخش فرهنگ در کشور ما به حق ظلم شده است و حق فرهنگ ادا نشده است.

وی با اشاره به نقش دولت در فرهنگ گفت:‌ دولت در کنار یک حق فرهنگی یک وظیفه فرهنگی هم دارد. دولت باید به مهمترین بحث که همان است نگاه کند و یکی از بحث‌هایی که در بخش فرهنگ مطرح می‌شود توجه به دانشگاه‌ها، اساتید و حوزه‌های علمیه است و ما در بخش تولید فرهنگی باید به این بخش‌ها توجه کنیم.

قالیباف ادامه داد: هنرمند و فرد فرهنگی بسیار مهم هستند و هر اثری که لباس فاخر هنر را به تن کند؛ تاثیرگذار می‌شود.

بعد از سخنان قالیباف سایر کاندیداها انتقادات و سوالاتی را نسبت به وی مطرح کردند.

محسن رضایی: قالیباف روی منزلت اجتماعی فرهنگیان و روحانیون تاکید داشت اما باید بپرسیم که درباره منزلت فرهنگیان چه کاری می‌توان کرد؟

غرضی: باید پرسید آیا فرهنگ بر سیاست تاثیرگذار است یا سیاست بر فرهنگ؟

عارف: آیا شما در شهرداری تهران بر همین اساس عمل کرده‌اید؟ آیا در هنگام صدور مجوز برج‌ها و همچنین ساختمان‌ها به معماری ایرانی اسلامی توجه شده است؟ در نزدیکی منزل ما یک باغ 2 هزار و 500 متری بعد از آنکه درختانش خشک شد؛ دو برج ساخته شد. باید پرسید آیا رویکرد شما در شهرداری چگونه است؟

جلیلی در این بخش نقدی به قالیباف وارد ندانست.

ولایتی: من از ایشان می‌پرسم این مشکلات در شهر تهران نیز بوده است ایشان چه طرحی برای آینده شهر تهران دارند؟

حدادعادل: اهل فرهنگ و هنر باید از لحاظ مالی تامین شوند و فرهنگ و هنر باید در جامعه توسعه پیدا کند. باید کاری کنیم که در حوزه فرهنگ و هنر اهالی این حوزه همه وجودشان را صرف کارآفرینی کنند و شانشان حفظ شود. باید کاری کنیم که یک مترجم و یا نقاش بتواند با استفاده از حرفه خودش زندگی خود را تامین کند اما این امر امروز وجود ندارد زیرا ما فرهنگ و هنر را جدی نمی‌گیریم. فرهنگ برای بسیاری از مدیران ما در حد سبزی خوردن سر سفره است و نگاه مدیران ما بیشتر تشریفاتی به فرهنگ است درحالیکه باید یک کار اساسی برای آن انجام داد.

حسن روحانی: اینکه فرهنگ را باید در سیاست دید همان روشی است که می‌گوید برای طرح‌ها باید پیوست فرهنگی در نظر گرفت در حالی که ما هیچ سیاستی نداریم که در دلش فرهنگ وجود نداشته باشد. فرهنگ همان باورها و ارزش‌هاست که بسیار مهم است. امروز یک کمبود اصلی در جامعه ما وجود دارد و آن منزلت است. تمامی اقشار جامعه از دانشجو، فرهنگی و غیره و دنبال منزلت هستند و منزلت می‌خواهند. مشکل امروز دیگر ما این است که ما به جای آنکه فضای فرهنگی را در جامعه حاکم کنیم فضای امنیتی را حاکم کرده‌ایم به طور مثال ما یک کرسی آزاداندیشی در دانشگاه نداریم علی‌رغم اینکه رهبری گفته‌اند ما باید کرسی آزاداندیشی داشته باشیم؛ آن را نداریم. باید به سمتی حرکت کنیم که به ایرانی بودن خود افتخار کنیم.

قالیباف در پاسخ به این نقدها گفت: از نظر من فرهنگ مهمترین اصل است و در این میان در حوزه فرهنگ منابع انسانی مهمترین شاخص است زیرا من معتقدم منابع انسانی حتی از نفت و گاز نیز مهمتر است این نیروی انسانی در مدارس، مساجد و حوزه‌های علمیه وجود دارد و حوزه‌های علمیه و مدارس سرمایه‌های ما هستند.

وی با انتقاد از نحوه بودجه‌بندی برای فرهنگ گفت: متاسفانه با به وجود آمدن مشکلات بودجه‌ای و مالی اولین بخشی که بودجه آن سلب می‌شود بخش فرهنگ است و من قول می‌دهم که هرگز بودجه فرهنگ را کم نمی‌کنم.

قالیباف ادامه داد: مساله دیگر این است که دولت نباید وارد حریم شخصی مردم شود و همین امر در حوزه فرهنگ نیز باید وجود داشته باشد و ما نباید نگاه امنیتی به فرهنگ داشته باشیم و این گونه نباشد که با یک خطای کوچک با فرد برخورد شود و با حالت قهری وی را کنار بگذاریم و از طرف دیگر دولت نباید به دنبال کار سفارش در حوزه فرهنگ باشد.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من هرگز فرهنگ را تقلیل ندادم و کارهای فرهنگی را در اندازه یک پیوست فرهنگی ندیدم بلکه معتقدم باید برای فرهنگ حرمت قائل باشیم.

وی با اشاره به انتقاداتی که از وی پیرامون مدیریت شهر تهران شد، گفت: شهر تهران 50 سال بدون طرح تفصیلی اداره شد و ما بعد از 50 سال برای آن طرح تفصیلی تنظیم کردیم و این درحالی بود که شورای انقلاب فرهنگی و یا سایر نهادها برای مواردی همچون معماری و یا نماهای ساختمان هیچ کاری نکردند و هرکسی هرگونه که می‌خواهد خانه خود را می‌سازد.

قالیباف تاکید کرد: هیچ ساخت و سازی اعم از برج و راهسازی بدون کار کارشناسی در شهرداری صورت نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: من تلاش کردم که شهرداری را از یک نهاد خدماتی به یک سازمانی که خدمات فرهنگی هنری ارائه می‌کند، تبدیل کنم و علاوه بر خدمات شهری به مساله فرهنگ توجه کنند به همین دلیل ما هم پل می‌سازیم هم راه می‌سازیم و هم در کنار آن به مسائل فرهنگی توجه می‌کنیم.

قالیباف افزود: در طی این مدت بیشترین حمایت را شهرداری تهران از خانه هنرمندان و خانه سینما انجام داده است زیرا اعتقاد به حمایت از بخش فرهنگ داریم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز