هادی خوانساری به ایلنا گفت:
جایزهی جهانی شعر صلح؛ نمیتواند دولتی باشد
جایزهی جهانی شعر صلح قرار است در سال 2014 برای اولین بار برگزار شود. هماهنگیهای لازم با سفرای کشورهای مختلف، یونسکو، فدراسیون جهانی صلح و... در دست انجام است.
ایلنا: هادیخوانساری(شاعر و رییس انجمن دوستی ایران و کوبا) از مراحل راهاندازی جایزهی جهانی شعر صلح و مذاکرات مقدماتی آن با سمتهای روئسای سازمانهای جهانی خبر داد.
وی به خبرنگار ایلنا خبر داد: مدتیست که برنامهریزیهای برگزاری این جایزهی شعر صورت گرفته و با هماهنگیهای صورت گرفته در حوزههای بینالملل؛ سعی در پیشبرد برنامهها به اجرایی کردن سیاستهامان داریم.
خوانساری افزود: اخیرا «کنیا سرانو» دبیر کل سازمان بینالمللی صلح ایکاپ به دعوت ما به ایران آمد و مذاکرات و توافقنامهی همکاری در خصوص این جایزهی شعر محقق شد.
وی ادامه داد: با روسای انجمن دوستی 15 کشور-از جمله 5 کشور امریکای لاتین- و سفرای این کشورها نیز مذاکراتی داشتهایم و قول همکاری گرفتهایم. همچنین سفری به کشور آذربایجان و افغانستان پیش رو داریم که قرار است در این سفرها نیز با روسای کانون ادبیات این کشورها مذاکراتی صورت بگیرد.
این شاعر ضمن بیان این مطلب که نمیخواهیم جایزهی شعر صلح، تنها یک اسم باشد؛ گفت: هدف ما این است که تمام سازمانهای فعال در حوزههای حقوق بشر در جریان و مشارکت با این جایزه قرار بگیرند تا از این حیث؛ این جایزه به اعتبار بالایی برسد. در این راستا رایزنیهایی نیز با سازمان یونسکو و فدراسیون جهانی اسلام در حال پیگیریست.
وی درخصوص ماهیت این جایزه تاکید کرد: شعر؛ آزادترین گرایش هنری است واز اینرو؛ جایزهی شعر جهانی صلح نمیتواند به هیچ دولتی وابستگی داشته باشد؛ مضافا مسالهی صلح و دوستی نیز چنین است.
خوانساری درمورد برنامههای این جایزه و نحوهی ساز و کارش اظهار داشت: مطابق با برنامهها، امیدواریم فراخوان حضور در این جایزه را در فرصت مناسب و در ابعاد جهانی منتشر کنیم تا اولین دورهی آن را در سال 2014 آغاز کنیم.
وی افزود: این جایزه در دو بخش کتاب شعر و شعر برنامهریزی شده و شاعران سراسر جهان میتوانند نسخهی فارسی، انگلیسی، اسپانیایی و عربی شعرشان را به دبیرخانهی جایزه ارسال کنند. در دور اول از این جایزه قرار شده که داوران ایرانی باشند و در ادوار بعدی از شاعران شناخته شدهی جهان برای داوری استفاده کنیم.