در پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار می شود:
نشست بررسی زمینههای نفوذ فرهنگی ایران در آناتولی
گروه جریانهای فکری پژوهشکده تاریخ اسلام، نشست «بررسی زمینههای نفوذ فرهنگی ایران در آناتولی» را برگزار میكند.
ایلنا: گروه جریانهای فکری پژوهشکده تاریخ اسلام، نشست «بررسی زمینههای نفوذ فرهنگی ایران در آناتولی» را برگزار میكند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، یافتن مشترکات تاریخی و فرهنگی ملتها را شاید بتوان از زیباترین و شیرینترین دستاوردهای علم تاریخ دانست، توجه به این واقعیت که تمدن بزرگ بشری حاصل تلاش جمعی نوع بشر و نتیجه برخورد آرای ملل گوناگون است، شاید تنها راه نزدیکی انسانها به یکدیگر و فراموش کردن مرزهای قراردادی سیاسی میان آنان باشد.
پیوستگی تاریخی و فرهنگی میان دو سرزمین ایران و آناتولی در حدی است که تفکیک میان فرهنگ این دو سرزمین را به ویژه در پارهای مقاطع تاریخی بسیار دشوار میسازد، بخشهای وسیعی از آناتولی سالیان دراز تحت سلطه ایران بود و این سلطه تنها یک سلطه سیاسی نبود، فرهنگ و اندیشه ایرانی در آن سامان سلطهای پایاتر و ماندگارتر از سلطه سیاسی داشت. آناتولی پل ارتباطی شرق و غرب بود و از همین منطقه بود که بسیاری از اندیشههای ایرانی به اروپا انتقال یافت.
آناتولی عبارت است از بخش آسیایی ترکیه و بخشی از ارمنستان بزرگ که مرزهای سیاسی ترکیه کنونی آن را از کشورهای همجوار جدا میکند، کلمه آناتولیا اولین بار به عنوان یک اصطلاح جغرافیایی توسط یونانیان به معنی شرق به کار رفت. رومیها از آن سرزمینهای شرق قسطنطنیه را مراد میکردند. در دوره عثمانی آناتولی نام یکی از ولایات بزرگ عثمانی شامل نیمه غربی این سرزمین بود، در دوره تنظیمات این اصطلاح حذف و از آن پس به عنوان یک اصطلاح جغرافیایی که کل شبه جزیره را شامل میشد، مطرح شد.
این نشست با هدف بررسی زمینههای نفوذ فرهنگ ایرانی در سرزمین آناتولی، روز دوشنبه ۱۴ اسفند ماه ساعت ۱۶: ۳۰ تا ۱۸: ۳۰ با حضور رحیم رئیسنیا، زهرا ربانی و حسن حضرتی در پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار خواهد شد.
پژوهشکده تاریخ اسلام در خیابان ولیعصر، خیابان توانیر، خیابان رستگاران، کوچه شهروز شرقی، پلاک ۹ واقع شده است.