تحلیل ادبی و جامعهشناختی نمادهای دینی در شعر شیعه منتشر شد

«بررسی و تحلیل ادبی و جامعهشناختی نمادهای دینی در شعر شیعه» (قرن اول تا پنجم هجری) نوشته «زهره ناعمی» توسط انتشارات «پژوهشکده تاریخ اسلام» منتشر شده است.
ایلنا: کتاب «بررسی و تحلیل ادبی و جامعهشناختی نمادهای دینی در شعر شیعه» (قرن اول تا پنجم هجری) نوشته «زهره ناعمی» به موضوع شعر شیعه به عنوان شاخهای از ادبیات اسلامی میپردازد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این موضوع از صدر اسلام در ادبیات عربی مطرح بوده و بخش عظیمی از شعر عربی را به خود اختصاص داده است. ضمن اینکه شاعرانی چیره دست و مشهور در عصرها و سدههای مختلف تاریخ شیعه، در این حوزه قلم به دست گرفته و ترانهسرایی کردهاند.
شعر شیعه تاکنون از جنبههای مختلف و متعددی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته و درباره آن، کتابها، پایان نامهها، رسالهها و مقالات گوناگونی به رشته تحریر درآمده است، اما تاکنون این شعر از منظر نمادهای دینی که اصطلاحی در علم جامعهشناسی دینی و نیز ادبیات محسوب میشود، مورد بحث، تحقیق و کاوش قرار نگرفته است.
این کتاب تحلیل ادبی- جامعهشناختی انواع نمادهای دینی در شعر پانزده شاعر عرب شیعه تا قرن پنجم هجری است. در این تحقیق، نماد دینی به دو دسته حقیقی و غیر حقیقی تقسیم میشود. نمادهای دینی حقیقی در کلیه زیرمجموعههای خود، تا قرن سوم از گرایش علوی و از اواخر این قرن تا قرن پنجم از گرایش حسینی حکایت دارد. حجم نمادهای دینی غیرحقیقی مشتمل بر خرافات و اسطورهها در قرن اول بیشتر از قرنهای بعدی است.
کتاب «بررسی و تحلیل ادبی و جامعهشناختی نمادهای دینی در شعر شیعه» (قرن اول تا پنجم هجری) نوشته «زهره ناعمی» در ۲۲۳ صفحه و با تیراژ ۱۵۰۰ نسخه، توسط انتشارات «پژوهشکده تاریخ اسلام» با قیمت ۴۵۰۰ تومان منتشر شده است.