تحلیل گفتمان و کاربست آن در مطالعات تاریخی در پژوهشکده تاریخ اسلام
نشست تخصصی باعنوان «تحلیل گفتمان و کاربست آن در مطالعات تاریخی» به همت گروه روششناسی و تاریخ نگاری با حضور حسینعلی نوذری در محل پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار خواهد شد.
ایلنا: نشست تخصصی با عنوان «تحلیل گفتمان و کاربست آن در مطالعات تاریخی» برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تحلیل گفتمان (Discourse analysis)، یک گرایش مطالعات بین رشتهای است که از اواسط دهه ۱۹۶۰ در پی تغییرات گسترده علمی- معرفتی، در رشتههایی چون انسانشناسی، قومنگاری، جامعهشناسی خرد، روانشناسی ادراکی و اجتماعی، شعر، معانی بیان، زبانشناسی، نشانهشناسی و سایر رشتههای علوم اجتماعی و انسانی علاقمند به مطالعات نظاممند، ساختار و کارکرد و فرایند تولید گفتار و نوشتار ظهور کرد. این گرایش، به دلیل بین رشتهای بودن، خیلی زود، به عنوان یکی از روشهای کیفی در حوزههای مختلف علوم سیاسی، علوم اجتماعی، ارتباطات و زبانشناسی انتقادی مورد استقبال واقع شد.
تحلیل گفتمان ریشه در تلاشهای معناکاوانه دارد و سعی میکند به نحوی از محاسن رویکردهای دیگر سود جوید و از نواقص آنها پرهیز نماید. این رویکرد، رویکرد تلفیقی و بین رشتهای است که سعی دارد از توان رشتههایی چون زبانشناسی، روانشناسی، جامعهشناسی، علوم سیاسی و غیره برای مطالعه پدیدههای اجتماعی سود جوید.
«تحلیل گفتمان و کاربست آن در مطالعات تاریخی»، بحث چهارم از سلسله مباحث روششناسی، فلسفه تاریخ و تاریخنگاری است که با حضور نوذری روز سه شنبه ۱۲ دی ماه در پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار میشود.
پژوهشکده تاریخ اسلام در خیابان توانیر، خیابان رستگاران، کوچه شهروز شرقی، پلاک ۹ واقع است.