خبرگزاری کار ایران

داریوش رضوانی در گفتگو با ایلنا:

در شرایط ناامن؛ قیمت کاغذ روزانه و ساعتی افزایش می‌یابد

در شرایط ناامن؛ قیمت کاغذ روزانه و ساعتی افزایش می‌یابد
کد خبر : ۱۹۰۵۶

رضوانی معتقد است: در زمانی که کاغذ ۳۵ هزار تومان بود، واردات با ارز ۱۲۲۶ تومانی انجام می‌شد و الان که واردات کاغذ با ارز ۲۵۰۰ تومانی انجام می‌شود و تقریبآ ۲ برابر شده است، باید شاهد قیمت کاغذ ۷۰ هزار تومانی باشیم. به این ترتیب همین الان هم قیمت كاغذ هنوز بالاست و این روند کاهش قیمت باید ادامه داشته باشد.

ایلنا: قیمت كاغذ تحریر ظرف یك ماه اخیر نزدیك به 20 هزار تومان كاهش یافته و به 80 هزار تومان برای هر بند 70×100 با وزن 70 گرم رسیده است. داریوش رضوانی؛ مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی و مسئول کارگروه حل بحران کاغذ در وزارت ارشاد معتقد است قیمت واقعی كاغذ باید از میزان فعلی هم كمتر باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، رضوانی در این باره گفت: ما در‌‌ همان ابتدای تشکیل کارگروه حل بحران کاغذ در وزارت ارشاد هم اعلام کردیم که قیمت فعلی کاغذ، حتی با افزایش قیمت دلار هم هم‌خوانی ندارد و در واقع حبابی است. علت این است که ما کاغذ مورد نیاز را در انبار‌ها داریم و به تدریج کاغذ وارد می‌شود. ما محاسبه کردیم كه با قیمت ارز بازار غیر رسمی، قیمت کاغذ باید پائین‌تر از ۷۰ هزار تومان باشد. ما دو جلسه کارگروه را تشکیل دادیم و در آن‌جا هم مجمع واردکنندگان حاضر بودند و هم تشکل‌ها و اتحادیه‌ها. در این کارگروه‌ها به این نتیجه رسیدیم که باید نیاز کشور را بررسی کنیم. ما به همراه دوستان در وزارت صنعت، معدن و تجارت به این جمع‌بندی رسیدیم که موجودی انبار‌ها به اندازه کافی است و به تدریج هم باید وارد شود.

او در مورد دلیل کاهش قیمت کاغذ در یك ماه اخیر گفت: اولآ ما شاهد کاهش قیمت کاغذ در بازار جهانی بودیم و کاهش قیمتی ۱۰ درصدی هم توسط مجمع واردکنندگان انجام شد و از طرف دیگر تعرفه‌ی واردات هم صفر شد. در ادامه اتاق مبادلات ارزی هم تشکیل شد و ارز بر مبنای ۲۵۰۰ تومان برای واردات اختصاص داده شد.

مسئول کارگروه حل بحران کاغذ در توضیح دلیل این‌که قیمت کاغذ باید نزدیک ۷۰ هزار تومان باشد؛ گفت: در زمانی که کاغذ ۳۵ هزار تومان بود، واردات با ارز ۱۲۲۶ تومانی انجام می‌شد و الان که واردات کاغذ با ارز ۲۵۰۰ تومانی انجام می‌شود و تقریبآ ۲ برابر شده است، باید شاهد قیمت کاغذ ۷۰ هزار تومانی باشیم. به این ترتیب همین الان هم قیمت كاغذ هنوز بالاست و این روند کاهش قیمت باید ادامه داشته باشد. البته بعضی از افراد قبلآ هم اقدام به صادرات کالا به کشورهای دیگر کرده‌اند و ارزی را در کشورهای خارجی دارند و ممکن است که با قیمت پائین‌تر هم اقدام به واردات کاغذ به كشور کنند، اما بنای ما‌‌ همان قیمت ارز ۲۵۰۰ تومانی است.

پیش بینی رضوانی از آینده بازار کاغذ همراه با کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت کاغذ است. او در این باره گفت: این کاهش حتمآ باید اتفاق بیافتد و انبارهای ما در حال حاضر اشباع شده است و نیاز ما برطرف شده و در شرایط فعلی وقتی مثلآ ۲۰ هزار تن کاغذ وارد می‌شود، میزان اعلام نیاز به اندازه‌ی همان ۲۰ هزار تن هم نمی‌شود كه این مساله نشان می‌دهد كاغذ كافی در اختیار مصرف‌كنندگان قرار دارد. خرید و فروش به صورت عادی در بازار انجام می‌شود و مشکلی نیست.

او در مورد طرح توزیع کاغذ سهمیه‌ای توسط معاونت مطبوعاتی بین روزنامه‌ها گفت: این طرح توسط خود معاونت مطبوعاتی انجام نمی‌شود، بلکه توسط موسسه‌ی نشرآوران انجام می‌شود که موسسه‌ای غیردولتی و مرتبط با مطبوعات است و با بعضی از واردکنندگان و كارخانه‌ی تولید كاغذ چوب و کاغذ مازندارن قرارداد دارد و این کاغذ را با قیمت مناسب‌تری تهیه می‌کنند و در اختیار مطبوعات قرار می‌دهند. همین کار را تشکل‌های ما هم انجام می‌دهند، یعنی ما هم به صورت دولتی وارد این کار نشده‌ایم. اتحادیه‌ی ناشران و کتابفروشان کاغذ را با قیمت کمتر وارد کرده‌اند و بین ناشران توزیع می‌کنند و قیمت آن هم زیر ۷۰ هزار تومان است.

مسئول کارگروه حل بحران کاغذ ادامه داد: ما نیاز به سهمیه‌بندی نداریم و نباید اقتصاد خود را به زمان کوپنی برگردانیم. باید اجازه بدهیم بازار کار خود را انجام دهد و واردات ادامه پیدا کند و توزیع هم توسط موزعین کاغذ انجام شود. به این ترتیب با ارز اتاق مبادله‌ای، قیمت از این هم پائین‌تر می‌آید و به ثبات می‌رسیم. البته به هر میزان که قیمت ارز کمتر بشود‌، این قیمت هم کاهش می‌یابد. زمانی که قیمت کاغذ با ثبات باشد، تکلیف ناشر، مولف و مصرف‌کننده مشخص می‌شود. وقتی در مقطعی کوتاه، قیمت کاغذ به صورت روزانه و ساعتی افزایش پیدا می‌کرد، ناشر و کتاب فروش با سردرگمی برای قیمت گذاری روبرو بودند، چون ناامنی وجود داشت و ایجاد مشکل می‌کرد. خوشبختانه به نظر می‌رسد بازار به ثبات نسبی رسیده و ناامنی اقتصادی در حوزه‌ی نشر از بین رفته است.

رضوانی در پایان به همكاری مناسب وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره كرد و گفت: تامل وزارت بازرگانی با ما هم در بخش بازرسی و هم در سازمان حمایت از تولید کننده و مصرف کننده و بخش بازرگانی داخلی، در این مدت خوب و مناسب بود. امیدواریم در آینده بخش صنعت هم در مورد حمایت از کارخانه‌های کاغذسازی پا پیش بگذارد و بیش از پیش به این بخش توجه كند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز