جشنواره تجسمی فجر در ۱۱ رشته برگزار میشود
نشست خبری پنجمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر چهارشنبه ۱۱بهمن ماه در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
ایلنا: اصغر امیرنیا(سرپرست مرکز هنرهای تجسمی) با توجه به اهمیت و جایگاه جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر گفت: جشنواره تجسمی فجر فرصتی برای توجه به هنر ایرانی اسلامی، شناسایی هنرمندان خلاق و مستعد و تعامل و ارتباط هنرمندان کشورمان با دیگر کشورهاست.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر، امیرنیا ادامه داد: شورای سیاستگذاری جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر با حضور هنرمندان پیشکسوت و شاخص سیاستهای جشنواره پنجم را تعیین کردند.
دبیر شورای سیاست گذاری پنجمین جشنواره تجسمی فجر درباره نشان عالی تجسمی هنرهای تجسمی فجر گفت: این نشان دارای یک بار معنایی است که قانون گذار آن را تعریف کرده و باید مسیر قانونی آن طی شود لذا تا زمانی که این مسیر هموار گردد ما برنامه تجلیل از هنرمندان برتر را خواهیم داشت و هدایای ویژهای نیز به آنها اختصاص پیدا میکند و حتی این مذاکره انجام شده است تا درجه یک هنری نیز به این هنرمندان اختصاص پیدا کند.
امیرنیا همچنین گفت: کتاب پنجمین و چهارمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجرجشنواره تا پایان جشنواره منتشر میشود و انتشار کتاب دوسالانههای نقاشی، سفال و سرامیک، مجسمه که سال گذشته برگزار شدند و دوسالانه عکس که ابتدای امسال برگزار شد در دستور کار مرکز هنرهای تجسمی قرار دارد و در حال انجام است.
سید عباس میرهاشمی؛ دبیر کل پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در ادامه گفت: بر اساس باخوردها و بررسیهایی که درباره جشنوارههای قبل صورت گرفت تغییراتی در بعضی ارکان این دوره جشنواره ایجاد شده است. البته هنرهای تجسمی جامعه گستردهای است که نمیتوان رضایت همه را محقق کرد و گلهها و انتقادهایی وجود دارد که آنها را میپذیریم.
میرهاشمی به اهمیت هنرهای تجسمی اشاره کرد و گفت: جشنواره هنرهای تجسمی فجر نگاه هنرمندان به یک پدیده جریان ساز هنری است و هنرهای تجسمی به عنوان پایه هنرها ضرورت دارد که بیشتر مورد توجه قرار گیرد و مباحث نظری درباره آن طرح شود.
دبیر کل پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر موضوعی شدن را از مشخصههای این دوره جشنواره خواند و با اشاره به رشتهها و آثار جشنواره پنجم گفت: این دوره جشنواره در ۹ رشته عملی نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، مجسمه سازی، سفال و سرامیک، پوستر، کاریکاتور، عکاسی و تصویرسازی و دو بخش مقالات و فیلمهای مستند هنرهای تجسمی برگزار میشود.
۱۱هزار و ۵۱۱ اثر از سه هزار و ۸۳۳ هنرمند و از ۵۴ کشور به دبیرخانه پنجمین جشنواره تجسمی فجر رسید که پنج هزار و ۷۶۵ عکس با موضوع شادیهای زندگی وامید به زندگی، هزار و ۴۹۵ اثر نقاشی با موضوع ایثار و فداکاری، هزار و ۴۱۶ پوستر با موضوع عدالت، ۷۳۶ کاریکاتور با موضوع عدالت، ۵۸۷ اثر تصویرسازی با موضوع داستانهای انقلاب، ۵۳۲ اثر خوشنویسی با موضوع آیات قرآن، احادیث و اشعار، ۳۹۲ اثر نگارگری با موضوع شعائر اسلامی و ایرانی، ۳۵۲ مجسمه با موضوع وحدت و ۲۱۶ اثر سفال و سرامیک با موضوع ارزشهای انسانی و الهی به دبیرخانه رسیده است.
میرهاشمی افزود: در این دوره جشنواره، رشتههای کاریکاتور، عکس و پوستر به صورت بین المللی و سایر رشتههای جشنواره به صورت ملی برگزار میشود. در سه رشته عکاسی، پوستر و کاریکاتور که به صورت بین المللی است، آثار هنرمندان ۵۴ کشور جهان به دبیرخانه رسید.
دبیرکل پنجمین جشنواره تجسمی فجر درباه آثار پذیرفته شده بخش رقابتی گفت: در بخش رقابتی در مجموع ۶۶۳ اثر از ۴۹۶ هنرمند ایرانی و ۲۳ کشور به نمایش گذاشته میشود. ۷۷ عکس از ۷۰ عکاس، ۱۱۸ کاریکاتور از ۷۵ کاریکاتوریست، ۴۸ اثر تصویرسازی از ۳۷ تصویرگر، ۶۱ اثر پوستر از ۵۳ هنرمندان گرافیست، ۱۹۹ اثر خوشنویسی از ۱۲۴ هنرمند خوشنویس، ۷۲ اثر نگارگری از ۵۹ هنرمند، ۳۶ اثر نقاشی از ۳۴ هنرمند، ۲۵ اثر مجسمه سازی از ۲۵ هنرمند، ۲۸ اثر سفال و سرامیک از ۲۰ هنرمند آثار بخش رقابتی جشنواره است.
میرهاشمی با اشاره به بخش مقالات و فیلمهای مستند هنرهای تجسمی گفت: فیلم مستند تجسمی یکی از بخشهای پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر است که به منظور ایجاد فرصتی برای معرفی هنرمندان و هنرهای تجسمی توسط سینمای مستند و توجه بیشتر مستندسازان به هنرهای تجسمی برگزاری میشود. در این بخش ۱۲۵ فیلم به دبیرخانه رسیده که هیات انتخاب و داوری در حال ارزیابی و انتخاب آثار است و فیلمهایی که به جشنواره راه یابند از پنجم تا ۱۰ اسفند ماه به نمایش درمی آید.
نگاه پژوهشی در جشنواره تجسمی فجر مورد نظر و توجه است و به در این راستا بخش مقالات در جشنواره قرار گرفته است و مقالات برگزیده این دوره و چهار دوره قبل جشنواره منتشر خواهد شد.
میرهاشمی افزود: به منظور حمایت از تولید اثر در هنرهای تجسمی که یکی از ضرورتهای این حوزه است به تعدادی از هنرمندان سفارش تولید اثر داده شد که در رشتههای ۹ گانه در مجموع ۱۳۰ اثر با موضوع پیامبر (ص) به نمایش گذاشته میشود.
دبیر کل پنجمین جشنواره تجسمی فجر با اشراه به نکوداشت زنده یاد محمود جوادیپوردر جشنواره گفت: از آنجا که زنده یاد جوادیپور در چندین دوره جشنواره ریاست افتخاری و عضویت شورای سیاستگذاری و داوری را داشتند را برعهده داشتند تصمیم گرفتیم با برپایی نمایشگاهی از آثار زنده یاد جوادیپور در جشنواره فجر در یکی از گالریهای موزه هنرهای معاصر تهران نکوداشتی برای این هنرمند تاثیرگذار داشته باشیم.
مسعود زنده روح کرمانی؛ دبیر هنری پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر نیز در این نشست گفت: در این دوره جشنواره به صورت موضوعی برگزار میشود و گرایشهایی نیز از جشنواره حذف شده است که از جمله آنها حذف گرایش چهره از رشته کاریکاتور است و در رشته خوشنویسی فقط گرایش نستعلیق و در رشته نگارگری فقط گرایش نگراگری (نقاشی ایرانی) حضور دارد.
زنده روح کرمانی در بخش دیگری از این نشست گفت: فعالیتهای پنجمین جشنواره تجسمی فجر از ۱۵ شهریور ماه با انتشار فراخوانی در ۹ رشته کلید خورد و تلاش شش ماهه این بخش با حضور ۱۱ دبیر مختلف و ۴۲ داور که انتخاب آثار را برعهده داشتند انجام شد.
عبدالرحیم سیاهکارزاده؛ دبیر اجرایی پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر درباه برگزاری جشنواره در استانها گفت: دبیرخانه پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر برای برگزاری جشنواره در استانها آمادگی داشت اما ۱۱ استان برای این موضوع اعلام آمادگی کردند که منتخبی از آثار رشتههای عکاسی، تصویرسازی، پوستر و کاریکاتور در استانهای البرز، خوزستان، خراسان جنوبی، سمنان، لرستان، کرمان شمالی، کهگیلویه و بویر احمد، همدان، مرکزی، گلستان و جزیره قشم برگزار میشود.
سیاهکارزاده افزود: در این دوره هنرمندان شهرستانی حضور قابل توجهی در جشنواره دارند و ۶۱ درصد شرکت کنندگان هنرمندان شهرستانی هستند.
افتتاحیه پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر با حضور هنرمندان و مسوولان هنری ساعت ۱۸ روز شنبه ۱۴ بهمن ماه در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار میشود.