خبرگزاری کار ایران

۸ تابلو صالحی به فروش رفته است

۸ تابلو صالحی به فروش رفته است
کد خبر : ۱۰۳۱۹۸

طا‌ها هاشمی، شمس لنگرودی، جواد مجابی، احمد پوری، کیوان ساکت، رسول یونان، محمود معتقدی، ایرج دیهیمی و... در مراسم افتتاحیه دوم نمایشگاه نقاشی‌های صالحی شرکت کردند.

ایلنا: در دومین مراسم افتتاحیه نمایشگاه «از سر اتفاق» نمایشگاه نقاشی‌های سیدعلی صالحی، جمعی از برجسته‌ترین هنرمندان عرصه ادب و هنر کشور حاضر شدند و به بازدید از نمایشگاه پرداختند. ضمن اینکه در این روز، ۳ تابلوی دیگر از مجموعه آثار این شاعر برجسته معاصر هم به فروش رفت و تعداد تابلوهای به فروش رفته این نمایشگاه را به ۸ تابلو رساند.

به گزارش ایلنا؛ علاوه بر تابلوهای «غرق مدام»، «شهریور نوبت وزیدن باد»، «بلوط بالای کوه»، «زادرو» و «نطفه نه گانه»، ۳ تابلوی «انار و پرنده»، «بارش بهاری» و «موسم زایمان آب» هم در جمع تابلوهای فروش رفته قرار گرفتند و به این ترتیب تاکنون تعداد آثار فروش رفته را به ۸ نقاشی رسید.

همزمان با افتتاحیه دوم و ششمین روز از این نمایشگاه هنرمندان و افراد شناخته شده‌ بسیاری به بازدید از این نمایشگاه و نقاشی‌های صالحی پرداختند که از آن میان می‌توان به: طا‌ها هاشمی (رئیس پیشین پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور)، فاطمه راکعی (نماینده ششمین دوره مجلس)، شمس لنگرودی (شاعر)، جواد مجابی (شاعر، نویسنده و نقاش)، احمد پوری (نویسنده و مترجم)، کیوان ساکت (نوازنده و آهنگساز)، رسول یونان (شاعر)، علیرضا رئیس‌دانا (مدیر نشر نگاه)، فرزاد ادیبی (گرافیست)، محمود معتقدی (شاعر)، کامل احمدنژاد (مدرس ادبیات دانشگاه)، غزل تاجبخش (شاعر و نویسنده)، آرش اسلامی (نقاش)، احمد ابومحمود (شاعر)، ایرج دیهیمی (ترانه‌سرا)، اسدالله امرایی (مترجم)، رضا عامری (مترجم)، محمد آشور (شاعر)، محمد ساربان (بازیگر تئا‌تر) و شیوا دولت آبادی (روان‌شناس) اشاره کرد.

جواد مجابی نویسنده که در این نمایشگاه حضور یافته بود، عنوان کرد: ذوق و خلاقیت در این آثار هویداست و برخلاف بسیاری دیگر من در این نقاشی‌ها چندان ارتباطی به اشعار آقای صالحی نمی‌بینم. چون وقتی شاعر نمی‌تواند با کلمات حرف‌هایش را بزند به خط و نقش روی می‌آورد. به اعتقاد من این آثار مکمل نقاشی‌های ایشان است.

کیوان ساکت نوازنده و آهنگساز هم به این نقاشی‌ها از دریچه موسیقی نگاه کرد و اظهار داشت: عنصر خیال در این آثار موج می‌زند و من فکر می‌کنم که هنرمند در آن‌ها، از شکل و بیان مشخص هنری فاصله گرفته و به بیان موسیقایی نزدیک‌تر شده است.

رسول یونان هم که به گفته خودش از دیدن این نقاشی‌ها ذوق‌زده شده‌بود، گفت: آقای صالحی در این نقاشی‌ها به سراغ موضوعاتی رفته‌اند که کمتر کسی به آن‌ها می‌پردازد و از بهترین عناصر و استعاره‌ها برای بیانشان بهره گرفته است. به‌همین خاطر هم باید این روز و این نقاشی‌ها را خوب به خاطر سپرد.

فرزاد ادیبی گرافیست هم با اشاره به اینکه ممکن است ترکیب‌بندی در آثار این نقاش خودآموخته چندان قوی نباشد، اشاره کرد: آقای صالحی ذاتا یک شاعر و هنرمند هستند و این طبیعی است که کار او در نقاشی به قدرت اشعارش نباشد.

رضا عامری مترجم که خود اتفاقا دستی هم در نقاشی دارد، به اظهارنظر درباره این آثار پرداخت و گفت: برعکس اشعار آقای صالحی که عمدتا غنایی و اجتماعی هستند، این نقاشی‌ها بسیار فردی و شخصی است و هنرمند در آن‌ها بدون سانسور خودش دست به خلق زده است.

ایرج دیهیمی ترانه‌سرا که تابلوی انار و پرنده را هم در این روز خریداری کرد، با بیان اینکه پیش از این نقاشی‌ها را در کارگاه آقای صالحی و وقت خلق‌شدنشان دیده است، گفت: ندیده‌ام که آقای صالحی وقت نقاشی چیزی را پاک کنند و همیشه هر نقاشی را با خط و نقطه شروع می‌کنند. حرف‌هایی را که ایشان نمی‌توانند در اشعارشان بزنند، به این شکل روی کاغذ می‌آورند.

محمود معتقدی شاعر هم که خبردار شدنش از نقاشی‌های آقای صالحی را همچون عنوان این نمایشگاه از سر اتفاق توصیف می‌کرد، عنوان کرد: به اعتقاد من یکی از بخش‌های زیبای این نمایشگاه غیر از خود تابلو‌ها، اسامی هستند که برای آن‌ها انتخاب شده است، موضوعی که دوباره وجه شاعرانه صاحب این نقاشی‌ها را به رخ می‌کشد.

شیوا دولت‌آبادی روان‌شناس نیز از منظر رشته تخصصی‌اش به این آثار نگریست و فردیت هنرمند را در آن بسیار برجسته دید: به نظر من آقای صالحی شاعر در این آثار دغدغه‌ها و مسائل درونی خودش را بازگو کرده است، حرف‌هایی که اتفاقا بسیار منظم قافیه‌دار به تصویر کشیده شده‌اند.

محمد آشور در بازدید از این آثار اظهار داشت: وقتی شاعری دست به نقاشی می‌زند، روحیه شاعرانه‌اش را با هم با خود به فضای نقاشی‌اش می‌آورد. به همین‌دلیل است که این نقاشی‌ها مخصوصا آثار رنگی فضاهای توصیفی آقای صالحی را بازتاب می‌دهد.

محمد ساربان بازیگر تئا‌تر با بیان اینکه نقاشی‌های آقای صالحی در بدو ورود بیننده را حیرت زده می‌کند، اظهار داشت: این تصاویر از عمق وجود یک هنرمند جوشش کرده و از دغدغه‌های یک هنرمند حکایت دارد. به اعتقاد من ایشان با این نقاشی‌ها دغدغه‌های جهانی را مطرح کرده‌اند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز