احمدی نژاد:
دولت به هیچکس بیاحترامی نکرده است
دولت مخالفین خود را هم دوست دارد و به هیچکس بیاحترامی نکرده. ما بیصداقتی نکردهایم. اگر دشمنان بشریت هم از ما مشورت میخواستند بیصداقتی نمیکردیم البته همه حقایق را نمیگفتیم. دولت؛ محرم اسرار مردم است از دختری که خاطرخواه یک پسر است تا همه چیز... خیلیها اسرار زندگیشان را در نامه برای ما مینویسند.
ایلنا: محمود احمدینژاد در نشستی که برای تقدیر و تشکر از اقدامات هشت سالهاش در دولت نهم و دهم برگزار شده بود، ضمن همکار خواندن صدا و سیما و مسئولان این سازمان با دولت، از برپایی این مراسم تشکر کرد.
رئیسجمهور در سخنان امروز(16 تیرماه) در همایش مراسم نکوداشت ۸ سال تلاش جهادی گفت: صحبتهای امروز من میتواند حکم یک جمع بندی از اقدامات صورت گرفته در دولت هشت ساله من باشد به عبارت دیگر مبانی حرکت دولت یا دکترین دولت در سالهای گذشته. معمول این است در نگاه به عملکرد یک دولت، تک تک اقدامات آن مورد ارزیابی قرار گیرد اما کمتر پیش میآید که اقدامات هشت ساله یک دولت در چارچوب نظری روشنی بررسی شود. به همین دلیل مانیفست حرکت دولت را اعلام میکنم.
احمدی نژاد با بیان این مطلب که؛ دولت از ابتدا با یک نظریه جامع و برنامه عملیاتی کار خود را شروع کرد، اظهار کرد: حتی یک روز و یک ساعت در این هشت سال برای من اتفاق نیفتاد که ندانیم چه باید بکنیم. در یک چارچوب در این هشت سال تلاش کردیم. دولت مطلق کار پراکنده نکرده است. باید برای تحلیل حرکت دولت در این هشت سال به اصل انقلاب برگردیم. البته هر روز باید خود را با انقلاب ارزیابی کنیم چون معیار است.
وی با اشاره به این موضوع که باید دید هدف انقلاب اسلامی چه بوده است، گفت: برخی فکر میکنند انقلاب تمام شده این خودفریبی است. اولا این انقلاب متعلق به تاریخ است و ثانیا تنها به این جغرافیای خاص تعلق ندارد. آیا این انقلاب برای جابجایی در قدرت بود؟ یعنی آدمهای خوب به جای آدمهای بد بیایند، همین؟ آیا انقلاب تنها برای به حکومت رسیدن صورت گرفته؟ پاسخ روشن است ما به دنبال یک حکومت آرمانی هستیم. انقلاب بدون آرمانیهای انقلابیاش بیمعناست و ارزشی ندارد. ما باید خود را با آرمانهای انقلاب بسنجیم.
رئیسجمهور گفت: دو هدف مهم در ایجاد انقلاب وجود داشت. اول آزاد کردن انسانها و به کمال رسیدن آنها و دوم برپایی جامعهای پیشرفته، متقدر و سرشار از عدالت و زیبایی در ایران و جهان. از همان روزی ایران که جهان را مدیریت میکرد؛ هرگز بت پرست و آتش پرست نبوده است. ملت ایران همیشه در پی حق بوده و با ادیان الهی در پی سعادت بشری بوده. از انتخاب حضرت زرتشت تا انتظار مبعوث شدن پیامبر بعداز بعثت حضرت عیسی. ما باور داریم که ملت ایران میتواند با اصول و ارزشهای ایران اسلامی؛ کشور را بسازد و همه مناسبتهای جهان را مدیریت کند. ملت ایران تواناییاش را دارد.
رئیس دولت دهم با تکیه بر اینکه ایران میتواند پرچم ارزشهای الهی را در جهان برافرازد، گفت: اگر خواستگاه انقلاب جای دیگری بود اصلا انقلاب شکل نمیگرفت که بخواهد تداوم داشته باشد. انقلاب حاصل سالیان سال مجاهدت است. با ملت ایران کارهای بزرگی میتوان کرد. بعضی میگویند ساختن ایران و ساختن جهان از هم جدا هستند ولی ما معتقدیم اینها به هم مربوط است. ما بدون اصلاح مناسبت جهانی نمیتوانیم ایران را بسازیم. ما در مناسبات جهانی زندگی میکنیم نمیشود ارتباطها را مثل شوروی سابق با جهان قطع کرد.
رئیسجمهور با اشاره به موضوع تحریمها گفت: ما الان میخواهیم اقتصاد خود را با تکیه به منابعمان سامان دهیم، با تحریمها نمیگذارند با مناسبات اقتصاد بین الملل جیب ما را خالی میکنند و از رسانهها و تبلیغات منفی جلوی ما را میگیرند.
رئیس دولت با اشاره به دستاوردهای دولت نیز گفت: در داخل ایران به پیشرفتهای زیادی دست پیدا کردهایم. برخی فکر میکنند زمانی که ایران، جهان را مدیریت میکرد با زور شمشیر بوده نه! آنقدر فرهنگ ایران غنی بوده که جهانیان از چتر فرهنگ ایرانی استقبال میکردند. فرهنگ اسلامی عدالت و ارزشهای انسانی باید در عمق جوامع وجود داشته باشد اگر مردم حس کنند عدالت هست اولا میایستند و مقاومت میکنند دوم اینکه احساس توانمندی میکنند و استعدادهایشان بروز میکند.
احمدی نژاد با طرح این سوال که ما چه معیارهایی در داخل کشور داشتهایم، یادآور شد: در بخش سیاسی و فرهنگی ما باید باور کنیم که حکومت، مدیریت برای پیگیری اهداف الهی و خدمت به مردم است. باید فضای آرمانی با نشاط در کشور داشته باشیم. با چهار تا شعار انقلابی اتفاقی نمیافتد. دموکراسی لیبرال پوشاندن لباس زیبا به مناسبات قدرت است که نتیجهای جز زوال ندارد. ما باید همگی مراقب باشیم انتخاباتها و پیروزیهای حزبی و کسب قدرت هدف نشود. نگاه کنید در کشورهای خارجی و مستبد برای اخذ رای و قدرت چه کارهایی ضدانسانی میکنند. معمولا در این مسیر ارزشها فنا میشود. همه باید مراقب باشیم. یکی از زشتترین کارها دست اندازی به بیت المال است. نباید اقدامات خلاف خود را کتمان کنیم. خلافگوییها و بداخلاقیها نباید وارد ادبیات سیاسی کشور شود.
احمدی نژاد گفت: معیار تشخیص مسولیت مردماند. اما نتیجه گیری مردم چیست؟ ما معتقدیم مردم صاحب کشور و حکومت هستند و اراده جمعی آنها باید محوریت داشته باشد. هر جا این اتفاق افتاده باعث خیر شده.
وی با اشاره به موضوع انتخابات گفت: به اعتقاد من هر جای دنیا اگر فرصت انتخابات عادلانه را ایجاد کنیم عمده مردم به باورها و ارزشهای الهی رای میدهند. عشق به مردم و به رسمیت شناختن اراده و تمایلات مردم اصل است نه فرع. انتخابات خارج شدن و اعمال شدن اراده یک کشور است که نباید به آن خدشه وارد کرد.
احمدی نژاد با اشاره به موضوع اندیشه در باور ملتها گفت: یکی دیگر از موضوعات مهم اندیشه است. ملت با پویایی اندیشه زنده است. اگر در جامعه رشد اندیشه متوقف شود آن اندیشه خواهد مرد. جامعه نیازمند اندیشه است. این رمز کمال است. دولت باید مراقب زایندگی فکری در جامعه باشد. نزدیک به ۴۰ سال است که امریکا و غرب هیچ اندیشه جدیدی ارائه نداده چون کنترل و محدودیت ایجاد کردند. ما فکر میکنیم ملت ما این اندیشه را دارد و میتواند با تمام مکاتب فکری جهان رقابت کند.
او همچنین به بحث عدالت پرداخت و گفت: عدالت پایه تمام کمالات است. نقطه آغاز است. پیامبران دو حرف زدهاند، توحید و عدالت. عدالت تزیین احزاب نیست. عدالت تنها راه است باید محور همه برنامهها قرار بگیرد. حتی در نگاه دولت به تمام بخشهای کشور و تک تک مردم باید عدالت باشد. عدالت مختص دولت نیست در قانون گذاری اولا در قضاوت ثانیا و در اجرا ثالثا. احساس تبعیض خطرناک است. جامعه باید حس کند که مدیران و نهادها همراه او هستند و مطالباتشان را درک میکنند. جامعه باید حس کند که کراماتش محفوظ است. ما معتقدیم مدیریت سیاسی باید معلوم باشد. مردم باید سیاست را بشناسد. زمانی موفق خواهیم بود که همه مردم سهم داشته باشند و در سیاست نقش داشته باشند. فاصله افتادن بین درک مردم و رویکرد مسئولان خطرناک است.
موضوع آزادی، دیگر بحث مورد اشاره احمدی نژاد بود. وی در این باره گفت: قانون اساسی آزادی را تشریح کرده ولی مهمترین هدیه خداوند است. انسان آمده تا آزادانه خداپرست شود. احساس آزادی باید در مردم ایجاد شود. گاهی آزادی هست ولی مردم فکر میکنند نمیتوانند حرف بزنند فکر میکنند حرفهای ناگفته زیادی دارند.
رئیس دولت افزود: دولت در این مدت با حساسیت و دقت بالا سعی کرده به این اصول پایبند باشد. به عنوان یک باور فکر میکنیم مسیر تعالی ما این اصول هستند. دولت در حفظ آزادی تلاش کرده در حالی که هیچ کس در اهانت به دولت هیچ مخالفتی نداشته. بودجههای فرهنگی چند برابر شده است بدون اینکه توقع تشکر هم داشته باشیم. بیشترین کمکها به مطبوعات در این دولت شده. ما مخالفین خود را هم دوست داریم، ما به همه احترام گذاشتیم. دولت به هیچ کس بیاحترامی نکرده است، بیصداقتی نکرده است. اگر دشمنان بشریت از ما مشورت میخواستند بیصداقتی نمیکردیم البته همه حقایق را نمیگفتیم. بیشترین ارتباط با تودههای مردم در این دولت اتفاق افتاد. شاید به اندازه عمر دولت باید دقت گذاشت تا ارتباطهای مردمی دولت را بررسی کنند. دولت محرم اسرار مردم است از دختری که خاطرخواه یک پسر است و از ما کمک خواسته تا همه چیز... خیلیها اسرار زندگیشان را در نامه برای ما مینویسند.
رئیس دولت دهم گفت: دولت اسلامی باید محرم اسراسر مردم باشند. من فکر میکنم این باور در مردم نهادینه شده که دولت برای مردم و در خدمت مردم است. دولت همیشه در کنار مردم بوده و از آنها حمایت کرده عملکرد دولت در انتخابات اخیر گواهی بر این مدعاست. هم انتخابات انجام شده در دوران دولت ما سالم بودند. من اعلام کردم اگر تخلفی صورت بگیرد شخصا واکنش نشان میدهم. در این دوره بالاترین همبستگی ملی اتفاق افتاد. ما با یک ملت واحد رو به رو بودیم.
وی افزود: دولت در حوزه اقتصاد با برنامه وارد شد. اقتصاد، اقتصاد سرمایه گذاری نبوده است. در اقتصاد سرمایه داری اکثریت یا کارگرند یا منفعل و اقلیت با سرمایه گذاران است. در حالی که در کشور باید همه فعال باشند در اقتصاد آن وقت کشور پیشرفت میکند. بستر این برنامهها نظام یارانهها اصلاحات، گمرکات و نظام مالیاتها و برنامهها و سیاستهای ما برای حرمت سرمایه به سمت توده مردم بوده است.
احمدی نژاد گفت: جامعه اسلامی نیازمند مردم قدرتمند است. اقتدار نتیجه قدرت مردم است. دولت در سختترین شرایط رکود بین الملل، تحریمهای شدید و فشارهای داخلی ثروت را بارها به پایینترین سطوح جامعه برده است. قانون اصل ۴۴ به شکل گسترده آغاز شده. سهام عدالت، مسکن مهر، وامهای قرض الحسنه و... سر فصلهای اقدامات ما هستند. تولید کشور احیا شده است. اقتصاد ایران بزرگ شده تحریمهای سخت مهار شده، سخت ترش را هم میتوانیم مهار کنیم. در تمام عرصههای علمی جهش داشتهایم.
وی در اشاره به موضوعات مختلف جامعه امروز گفت: جایگاه ما در مساله فضایی و هستهای، در فرهنگ و ورزش نیز همین طور بود. فکر میکردید والیبال ایران در جهان به این جایگاه برسد؟ یا در المپیک. در ۲۷ سال ۶۵ هزار عنوان کتاب چاپ شده در این هشت سال نزدیک به ۴۰۰ هزار عنوان.
وی افزود: امریکا ۶ هزار میلیارد دلار بدهی دارد باید کشور را بفروشد تا بدهیهایش را بدهد، کشور ژاپن ۸ هزار میلیارد دلار بدهی دارد. در جریان اقتصاد جهانی ثروت از جیب ملتها به جیب قدرتها میرود و ما در وضعیت جهانی کنونی دو راه داریم یا باید ما هم در این سیاستها هضم شویم و جایی پیدا کنیم یا اینکه با روش تعامل کردن و استفاده از همه زحمتها برای جایگزین کردن نظامی سالم؛ کشور را پیش ببریم. دولت راه دوم را انتخاب کرد. حتی یک ثانیه در ذهن ما نیامده است که در سیاستهای جهانی هضم شویم یا مورد تاثیر آنها قرار بگیریم. سیاست خارجی ما برنامه و ساز و کارهای روشنی داشته است. آنها میگویند آزادی فردی، حقوق بشر و دموکراسی درحالی که زیر همین تعاریف زیبا همان استعمار وجود دارد. ته ذهنشان هنوز تفکر بقا نوع برتر است. در فیلمهای امریکایی نگاه میکنید یکی از آنها نیست که اندیشه این مساله در آن به چشم نیاید. انسانی فردگرا و لذتجو تعریف کردهاند ولی ما ارزشهای انسانی و کمال گرا مورد نظرمان است.
رئیسجمهور گفت: ما توحید، عدالت و مهربانی را رمز کمال معرفی کردیم و در کنار نقدهامان نظام متعالیتری را ارائه کردیم. گام اول آن مدیریت جهانی است. که همه باید عادلانه در مدیریت جهان نقش داشته باشند. گفتیم همه ملتها باید از کرامت انسانی برخوردار باشند و آشکار از کرامت جهانیان استقبال کردیم و سوم حاکمیت صالحان است. گفتیم تا وقتی حکومتها به دست صالحان نیفتد نمیتوان انتظار داشت نظام سالم جهانی داشت. اندیشهای که ارائه کردیم اگر در جهان به طور درست تشریح شود اکثریت کشورها به آن رای خواهند داد. این محور مشترک تمام بشریت است. این اندیشه حتی بدون ثروتمندان جهان نیز مفید است چون آنها همه باید به سیر تکامل بپیوندند.
وی گفت: من به بوش نامه دادم. برخی فکر میکردند کار من سیاسی بوده البته سیاسی هم بود ولی تمام آن نامه را با وضو نوشتم. دعا کردم این نامه را هدایتگر قرار بدهد.
احمدی نژاد با اشاره به سفرهای سیاسی دولت گفت: دولت با برنامه در سیاست خارجی وارد شد. بیش از صد سفر خارجی داشتم. ۹ بار به نیویورک رفتم و فقط خیابان سازمان ملل را دیدهام. صدها سخنرانی در مجمامع مختلف داشتم حتی برای روحانیون بودایی صحبت کردهام. یکی از رسانههای آمریکایی به ما گفت ریاست جمهوریهای مختلف پول میدهند به رسانهها تو چطور میآیی به هر سوالی آزادانه جواب میدهدی؟ چطور است؟ گفتیم ما حامل پیام و اندیشه هستیم که در آن تناقض نیست. نتیجه اینکه امروز بحث مدیریت جهانی در جهان مطرح است. موافقان و مخالفان زیاد دارد البته استکبار جهانی علیه این جریان تلاش کرده. فیلمهای مختلف ساختند و ما را تهدید کردند که به سازمان ملل نرویم.
وی افزود: دشمن با برنامههای رسانهای سعی کرد ما را خراب کند. همان نگاه تنازع برای بقا که فکر میکند گفتگو و سخنرانی جنگ است. فیلمها و رسانههای ما را تحریم کردند تا با ما گفتگو نکنند. یکی از این رسانههای صهیونیستی اول ما را تحریم کرد بعد در راهروها به دنبال ما میآمد و خواهش میکرد که وقت بدهیم. آنها میدانستند این اندیشهها جهانی است. الان هم میگوییم صهیونیست رفتنی است. آنها میگفتند چنگ طلبیم در صورتی که ما همه جا از صلح حرف میزدیم. بحث هلوکاست ستون فقرات صهیونیسم است که درنهایت متلاشی شد.
احمدی نژاد اضافه کرد: ما هم مثل شما بسیجیوار و بیکله ورود پیدا کردیم به اوضاع در حوادث منطقه. ما باید مراقب باشیم. اصول قطعی خود را باید حفظ کنیم. اصول قطعی حقوق مردم است ولی راه رسیدن به آن جنگ نیست. مساله بعدی این است که با یکدیگر اتحاد داشته باشیم نباید حق ما در جهان زیر سوال برود.
او درباره آرمان دولت عدالتخواه جمهوری اسلامی گفت: جمهوری اسلامی وظیفهای جز ایجاد مدیریت جهانی ندارد. باید به مظلومیت ۱۴۰۰ ساله پایان دهیم. برای خانه نشینی علی(ع) گریه میکنیم ولی امام حاضر قرنهاست که خانهنشین است.
او در پایان با تشکر از رسانه ملی خطاب به مدیران این رسانه گفت: میخواهم تشکر کنم از همکاران در صدا و سیما. شما همراهی خوبی کردید. ما جایگاه رسانه را خیلی بالا میدانیم و فکر میکنیم شما مواجهههای جهانی دارید. میدانیم چه کار دشواری دارید. شما این کار را کردید.
رئیس دولت دهم با اشاره به اینکه اگر بخواهم اقدامات دولت را فهرست کنم؛ شاید ۱۰۰ ساعت طول بکشد و شما در رسانه ملی تمام این اقدامات را پوشش دادهاید، بار دیگر از رسانه ملی تشکر کرد.