در گفتگو با ایلنا مطرح شد؛
ناگفتههای حسن نجاریان از جشنواره كن 66
در اعتراض به فیلم آبی گرمترین رنگ است؛ گروه فارابی و تعدادی از فرانسویان سالن را ترك كردند. در زمان نمایش فیلمهای ایرانی در بازار كن ظرفیت سالن تكیمل بود.مسولان فرانسوی برای حضور ایرانیان در بازار فیلم محدودیت قائل شده بودند.
ایلنا: حسن نجاریان قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی معتقد است که دستاوردهای حضور سینمای ایران در جشنواره فیلم کن امسال را باید در سالهای آینده جستجو کرد همانگونه که نتایج حضور سالهای قبل ایران در جشنواره کن امسال به ثمر نشسته است.
حسن نجاریان(قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی) که به عنوان نماینده ایران در شصت و ششمین دوره جشنواره فیلم کن حضور داشته است، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به نتایج حضور ایران در جشنواره فیلم کن گفت: نتایج حضور در جشنوارههایی مانند کن برای سینمای ایران در آینده مشخص میشود همانگونه که نتایج حضور در دورههای قبلی بعدها به ثمر نشسته است.
وی ادامه داد: ما در جشنواره فیلم کن با نمایندگان کمپانیها و جشنوارهها دیدار میکنیم و وارد مذاکره میشویم و بعد در طول سال رابطه خود را با آنها حفظ میکنیم و آثار خود را برای دیده شدن به آنها ارائه میکنیم.
نجاریان افزود: نتیجه مذاکرات ایران با کمپانیها و نماینده جشنوارهها در جشنواره فیلم کن سال قبل و همچنین ارتباط مداوم با این نمایندگان این بوده است که سال قبل 26 فیلم از سینمای ایران به کمپانیهای مختلف ارسال شده است و 93 مورد از آثار سینما ایران در حدود 55 جشنواره به نمایش درآمده است.
وی ادامه داد: امسال نیز ما با نماینده اکثر جشنوارهها و کمپانیها در کن مذاکره کردیم و فیلمها را به آنها در سالن مخصوص بازار فیلم نمایش دادیم و میزان استقبال از این فیلمها بسیار خوب بود.
نجاریان افزود: در بازار فیلم کن سالنهای نمایشی مخصوص نمایش فیلمهای سازمانهای شرکت کننده وجود دارد که ظرفیت آن بین 40 الی 60 نفر است. در اکثر نمایش فیلمها بین 15 الی 20 نفر در سالن حضور پیدا میکنند که اکثر آنها خریداران و نمایندگان کمپانیهای بزرگ هستند.
وی با اشاره به استقبال از فیلمهای ایرانی گفت: در زمان نمایش بسیاری از فیلمهای ایرانی نه تنها ظرفیت سالن کاملا تکمیل میشد بلکه بسیاری از نمایندگان شرکتها، جشنوارهها و کمپانیها به صورت ایستاده فیلمها را نگاه میکردند.
نجاریان ادامه داد: این امر در حالی اتفاق میافتاد که برخلاف سالهای قبل مسئولان بازار فیلم کن برای حضور ایرانیها محدودیت قائل شده بودند زیرا پیش از این ایرانیها میتوانستند با داشتن دعوت نامه به تماشای فیلمهای بازار بنشینند اما مسئولان جشنواره فیلم کن اعلام کرده بودند که تنها کسانی میتوانند به تماشای فیلمها بیایند که کارت رسمی (برج) را همراه داشته باشند.
وی با اشاره به چشم انداز روشن حضور ایران در جشنواره فیلم کن گفت: معدل فیلمهایی که امسال در جشنواره حضور پیدا کرده بودند قابل قبول بود و پخش کنندگان علاقه زیادی برای خرید این آثار داشتند.
نجاریان درباره فیلمهایی که در بخش اصلی جشنواره کن نمایش داده شد، گفت: فیلمهایی که امسال ما در بازار و در بخش اصلی جشنواره دیدیم فیلمهای خوبی بود و توانستیم تعداد بیشتری فیلم برای اکران داخلی و نمایش در سینماهای ایران بخریم. همچنین وارد مذاکره برای خرید تعداد از فیلمهای دیگر جشنواره فیلم کن نیز شدیم.
وی ادامه داد: اما نکته حائز اهمیت این بود که در مجموع فیلمهایی که در بخش اصلی جشنواره فیلم کن نمایش داده شد اثر فوق العاده و یا درخشانی وجود نداشت و فقط چند نمونه فیلم بود که میتوان گفت آثار خوبی بوده است.
نجاریان با اشاره به نمایش فیلم «گذشته» به کارگردانی اصغر فرهادی در کن گفت: از نظر من فیلم فرهادی فیلم خوبی بود و بسیار پخته و حرفهای ساخته شده بود.
وی همچنین درباره نمایش فیلمی همچون «آبی گرم ترین رنگ است» و همچنین کسب جایزه نخل طلا توسط این فیلم گفت: در زمان نمایش این فیلم من به همراه چند نفر از دوستان دیگر فقط بعد از دیدن چند دقیقه فیلم سالن را ترک کردیم و ادامه فیلم را به دلیل محتوای آن نگاه نکردیم حتی تعدادی از فرانسویان همراه ما در اعتراض به محتوای فیلم با ترک کردن سالن ناراحتی خود را نشان دادند.