خبرگزاری کار ایران

آنونس، تیزر، پوستر و سیمرغ جشنواره رونمایی شد؛

جشنواره مدعی تفاوت در همه‌ی بخش‌هاست

جشنواره مدعی تفاوت در همه‌ی بخش‌هاست
کد خبر : ۴۱۵۰۱

برگزاركنندگان جشنواره معتقدند امسال همه بخش‌ها با تفاوت نسبت به سال‌های قبل طراحی شده است. سیمرغ جشنواره از جمهوری چك می‌آید و آنونس آن یک آرم استیشن است.

ایلنا: سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر كه گفته می‌شود؛ توسط ابراهیم حقیقی طراحی و در جمهوری چك ساخته شده است، رونمایی شد. عباسیان كه نگرانی خود را از موضوع تحریم‌ها و عدم ادامه‌ی ساخت این سیمرغ در خارج از كشور منتفی می‌دانست، به خبرنگاران اطمینان داد كه همانگونه تا سال‌های قبل هم كریستال این سیمرغ از خارج از كشور تهیه می‌شده است، هیچ نگرانی نیز برای سفارش ساخت این سیمرغ از خارج از كشور وجود ندارد.

حقیقی(طراح این سیمرغ) هم گفت: در سال ۶۵ اولین تندیس با امکانات آن زمان به شکل بلورین طراحی شد و سال‌ها‌‌ همان تندیس اهدا شد اما ما از ابتدا به این فکر بودیم که این سیمرغ کاملا بلورین شود لذا با متخصصان جمهوری چک که بهترین سازندگان در حوزه تندیس هستند؛ تماس گرفتیم و قرار بود سال قبل این تندیس به دست ما برسد که به دلیل تعطیلات سال جدید میلادی امکان پذیر نشد.
نكته بعدی مورد اشاره؛ پوستر جشنواره بود. این پوستر توسط بیژن جناب طراحی شده است و به گفته جناب، این پوستر نگاه کلی به سینمای ایران و حرکت در آن دارد.
تیزر محصول دیگر جشنواره بود كه از آن رونمایی شد. این تیزر را بهرام عظیمی ساخته است. او گفت: در تعریف کلی تیزر جشنواره نباید به این شکل باشد پس آنچه امروز رونمایی شده، یک آرم استیشن بود. ما به دنبال آن بودیم که این تصویر خسته کننده نباشد. مدت آن ۳۷ ثانیه است و موسیقی آن توسط فردین خلعتبری ساخته شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در این نشست، خبرنگاران سوالات زیادی درباره سانس‌بندی سینمای برج میلاد و نمایش فیلم‌های مستند جشنواره داشتند.

عباسیان كه اولین تجربه دبیری جشنواره فیلم فجر را امسال خواهد داشت، گفت: جشنواره نیازی به شعار ندارد. بلكه حشنواره باید به گونه‌ای عمل کند که فیلم‌هایی که نشانی از ارزش‌های انقلاب و اسلام در آن‌ها وجود ندارد، در جشنواره نشان داده نشوند.
دبیر سی یکمین دوره جشنواره فیلم فجر به روند برگزاری جشنواره اشاره كرد و گفت: یازده بهمن افتتاحیه در تالار وحدت برگزار می‌شود و از روز ۱۲ بهمن در ۱۲ سالن سینمایی و مرکز همایش‌های برج میلاد، ۱۰ مرکز استان و سایت هسته‌ای نطنز و فردئو نمایش فیلم‌ها آغاز می‌شود.
وی ادامه داد: امسال ۱۵ فیلم در بخش نگاه نو، ۲۵ فیلم در بخش مسابقه، ۹ فیلم در بخش خارج از مسابقه به نمایش در می‌آید همچنین هیات‌هایی از چین، لهستان، روسیه در جشنواره حضور دارند. ۱۱۰ کمپانی نیز در بازار فیلم شرکت می‌کنند که ۷۵ کمپانی غرفه دارند.
عباسیان تاکید کرد: ۴۶ نهاد دولتی و خصوصی در بخش تجلی اراده ملی حضور دارند. اختتامیه بخش بین‌الملل نیز ۱۶ بهمن در تالار وحدت و اختتامیه بخش اصلی ۲۲ بهمن در برج میلاد برگزار می‌شود.
عباسیان در پاسخ به سوالی درباره وضعیت نمایش فیلم‌های مستند؛ گفت: امسال در بخش مستند دو سالن جنبی به نمایش فیلم‌ها اختصاص یافته و زمان نمایش این فیلم‌ها با بخش اصلی هم‌پوشانی ندارد. ضمن آنکه اگر فیلمی با استقبال مواجه شود و فیلمساز آن معتقد باشد که تعداد میهمانانش می‌تواند بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر باشد، می‌تواند تقاضا کند فیلمش در سالن اصلی به نمایش دربیاید.
او امروز از برخی اعتقادات خود نیز سخن گفت. ازجمله اینكه؛ مستند پایه سینمای ایران است و سینمای مستند بیشتر از سینمای ایران رشد کرده است. البته فرهنگ دیدن مستند در ایران همچنان رشد نکرده به همین دلیل اگر یک سالن هزار نفره را به نمایش فیلم مستند اختصاص دهیم و فقط صد نفر در این سالن باشند، این امر توهین به مستندساز است.
او در پاسخ به سوال دیگری درباره نحوه انتخاب فیلم‌ها گفت: از لحاظ دبیرخانه جشنواره؛ هیچ فیلمی مشکل ممیزی نداشت و اگر امتیازات لازم را کسب می‌کرد می‌توانست در بخش‌های جشنواره حضور داشته باشد و تمام فیلم‌هایی که در بخش اصلی و فیلم اول حضور دارند براساس نظر هیات انتخاب، انتخاب شده‌اند.
عباسیان درباره آغاز برنامه‌های سالن برج میلاد از ساعت ۱۴و حذف ناهار گفت: در این برنامه‌ریزی الزاما بحث اقتصادی مطرح نیست بلکه این برنامه‌ریزی توسط کمیته برنامه‌ریزی صورت گرفته و این کار با هدف خدمت به خبرنگاران و رفاه حال آن‌ها انجام شده زیرا سانس‌ها تا ساعت ۱۲ شب ادامه دارد از این رو حضور در صبح‌ها برای خبرنگاران مشکل‌ساز می‌شود هرچند بحث اقتصاد مقاومتی نیز مطرح بوده است.
عباسیان درباره حضور نداشتن تعدادی از فیلم‌ها در جشنواره نیز گفت: زمانی که در جشنواره مانند فیلم فجر همه تولیدات سینمای ایران را به نمایش می‌گذاریم؛ در ظرف ۱۰ روز همه فیلم‌ها دیده می‌شود و دیگر هیچ فیلم مهمی در سینمای ایران نیست و هیچ اتفاق مهمی نمی‌افتد. این؛ خوب نیست.
دبیر جشنواره فیلم فجر درباره نامه‌ای که گفته می‌شود او به جلیل عرفان منش نوشته، گفت: من و جلیل عرفان منش شخصی درباره فیلم‌ها تصمیم نمی‌گیریم بلکه این شوراست که تصمیم می‌گیرد تا کدام فیلم حضور داشته باشد.
وی درباره انتخاب ۷ کارگردان برای هیات انتخاب نیز گفت: ازنظر ما کارگردانی تنها شغلی است که بر تمام بخش‌های فیلمسازی اشراف دارد اما معتقدم که جای آهنگساز، منتقد، فیلمبردار یا سایر شغل‌ها خالی‌ست. اگر بخواهیم تمامی جاهای خالی را پر کنیم باید ۲۶ داور داشته باشیم.
عباسیان درباره حمایت از ۵ فیلم بنا به اعلام دبیر سال گذشته جشنواره فیلم گفت: فعلا چنین توانایی را نداریم.
عباسیان درباره خارج شدن فیلم‌هایی همچون تجریش ناتمام گفت: سازندگان این فیلم به عنوان فیلم اول ثبت نام کرده بودند اما بعداز اعلام فیلم‌ها؛ تعدادی از فیلمسازان با تماس با دفتر جشنواره اعلام کردند که آذربایجانی قبلا در بخش فیلم‌های اول حضور داشته است. اگر دبیرخانه جشنواره در استعلام و اعلام این خبر اشتباه کرده؛ فیلمساز که اطلاع داشته که قبلا در این بخش حضور داشته است.

مدیر روابط عمومی جشنواره نیز گفت: ۳۰ شبکه رادیو و تلویزیونی به صورت زنده و تولیدی جشنواره را پوشش می‌دهند و همچنین ۱۱۰ خبرنگار خارجی نیز علاوه بر خبرنگاران داخلی جشنواره را پوشش خواهند داد.
به گفته او؛ یک کافی نت مجهز برای خبرنگاران تدارک دیده شده است. سرویس ایاب و ذهاب از میادین اصلی شهر برای سهولت حضور خبرنگاران در برج هم تدارک شده است.
یزدان عشیری گفت: نشست پرسش و پاسخ امسال بصورت متفاوت برگزار می‌شود. دو سیستم اطلاع‌رسانی مجزا و جدید نیز به صورت آنلاین و بستر پیامک و اینترنت؛ اخبار را در اختیار خبرنگاران قرار می‌دهند.

ارسال نظر