خبرگزاری کار ایران

در نشست عباسیان با اعضای كمیسیون فرهنگ و رسانه تاكید شد:

جشنو اره می‌تواند تولید فیلم را متوجه نیازهای اساسی كند

جشنو اره  می‌تواند تولید فیلم را متوجه نیازهای اساسی كند
کد خبر : ۳۰۸۷۰

متاسفانه سینما تاكنون نتوانسته‌ایم به حسب نیاز‌ها، ضرورت‌ها و انتظارات جامعه و انقلاب فیلم بسازیم و سینما نتوانسته در خدمت باور‌ها و آرمان‌های ما باشد.

ایلنا: نشست مشترک محمدرضا عباسیان دبیرسی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با دوتن از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به منظور ارزیابی محور‌ها و ابعاد برگزاری این دوره جشنواره فجر و دستیابی به راهکارهای مؤثر برای برگزاری باشکوه‌تر این رویداد مهم سینمایی برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل روابط عمومی سیی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، این نشست که با حضور حجت الاسلام  احمد سالک نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام نصرالله پژمان فر رئیس کارگروه هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی، محمدرضا عباسیان دبیر و یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر برپا شد شرایط عمومی حوزه فرهنگ و ضرورت‌های فعالیت‌ و سیاستگذاری‌های سینمایی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر با ارائه گزارشی ضمن تشریح ابعاد و ساختار جشنواره سی و یکم
ﺑﺎ ﺗﺎﻛﻴﺪ ﺑﺮ اﻫﻤﻴﺖ ﺳﻴﻨﻤﺎ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ اﻓﺘﺨﺎر ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ و ﻫﻨﺮی اﻳﺮان ﭘﺲاز اﻧﻘﻼب خاطرنشان ساخت: سینما، ﭘﻴﺸﺎﻧﻲ ﻓﺮﻫﻨﮓ و ﻫﻨﺮ ﻣﺎ در ﻋﺮﺻﻪ ﺑﻴﻦاﻟﻤﻠﻠﻲ اﺳﺖ.
وی ادامه داد: ﺑﻪ دﻟﻴﻞ اﻳﻦ اﻓﺘﺨﺎرات ﺑﺮﮔﺰارﻛﺮدن اﻳﻦ ﺟﺸﻨﻮاره و ﺟﺸﻦ ﻣﺮدﻣﻲمسئولیت ﺟﺪی و ﺳﺨﺘﻲ اﺳﺖ و ﺗﻼشﻫﺎی زﻳﺎدی ﻣﻲﺷﻮد ﺗﺎ در ﺣﺪ و اﻧﺪازه اﻳﻦ ﺳﻴﻨﻤﺎ، ﺻﺎﺣﺒﺎن آن، ﺳﻴﻨﻤﺎﮔﺮان ﻣﺤﺘﺮم و ﻣﺮدم ﻋﺰﻳﺰ اﻳﺮان ﺟﺸﻨﻮاره‌ای را ﺑﺮﮔﺰار ﻛﻨﻴﻢ ﻛﻪ در ﺷﺎن اﻳﻦ روﻳﺪاد ﺳﻴﻨﻤﺎﻳﻲ و اﻧﻘﻼب اﺳﻼﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﺳﻌﻲ ﻣﻲﻛﻨﻴﻢ ﺟﺸﻨﻮاره را ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ ﻫﺰﻳﻨﻪ ﻣﻤﻜﻦ اﻣﺎ ﺑﺎ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﻛﻴﻔﻴﺖ در ﻫﻤﻪ اﺑﻌﺎد ﺑﺮﮔﺰار ﻛﻨﻴﻢ ﻛﻪ ﺻﺮﻓﻪ ﺟﻮﻳﻲ در ﻫﺰﻳﻨﻪﻫﺎ را ﺣﺘﻲ ﻗﺒﻞ از ﺑﺮﮔﺰاری ﺟﺸﻨﻮاره آﻏﺎز ﻛﺮده اﻳﻢ.
عباسیان ﺑﺎ ﺗﺸﺮﻳﺢ ﺑﺨﺶﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺟﺸﻨﻮاره ﺳﻲو ﻳﻜﻢ، توضیح داد: ﻣﺴﺎﺑﻘﻪ ﺳﻴﻨﻤﺎی اﻳﺮان ﺟﺸﻨﻮاره در ۵ ﺑﺨﺶ ﺳﻮدای ﺳﻴﻤﺮغ، ﻧﮕﺎه ﻧﻮ (ﻣﺴﺎﺑﻘﻪ ﻓﻴﻠﻢﻫﺎی اول)، ﻣﺴﺎﺑﻘﻪ آﺛﺎر ﻣﺴﺘﻨﺪ ﺑﻠﻨﺪ (ﺳﻴﻨﻤﺎ ﺣﻘﻴﻘﺖ)، ﻓﻴﻠﻢ ﺑﺮﮔﺰﻳﺪه ﺗﻤﺎﺷﺎﮔﺮان و ﺗﺠﻠﻲ اراده ﻣﻠﻲ (ﺟﻮاﻳﺰ ﺳﺎزﻣﺎنﻫﺎ و ﻧﻬﺎدﻫﺎ) ﺑﺮﮔﺰار ﻣﻲﺷﻮد.
وی در ﺧﺼﻮص ﺑﺨﺶﺑﻴﻦاﻟﻤﻠﻞ و ﺗﻐﻴﻴﺮات آن ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﺎل ﮔﺬﺷﺘﻪ خاطرنشان ساخت: در ﺑﺨﺶ ﺟﺎم ﺟﻬﺎن ﻧﻤﺎ ﻳﺎ ﻣﺴﺎﺑﻘﻪ اﺻﻠﻲ ﺑﻴﻦاﻟﻤﻠﻞ در ﺗﻼش ﻫﺴﺘﻴﻢ ﺗﺎ اﺗﻔﺎﻗﺎت ﺟﺪﻳﺪی رخ دﻫﺪو ﺑﺎ ﻋﻨﺎﯾﺖ ﺑﻪ ﺷﺮاﯾﻂ وﯾﮋه دﻧﯿﺎی اﻣﺮوز با روﯾﮑﺮد ﻇﻠﻢﺳﺘﯿﺰی، ﻋﺪاﻟﺖﺧﻮاﻫﯽ، ﻣﻌﻀﻞ ﺗﺮورﯾﺴﻢ، ﺣﻘﻮق ﺑﺸﺮ و ﺑﯿﺪاری ﻣﻠﺖﻫﺎ ﺑﺮﮔﺰار ﻣﯽﺷﻮد.
عباسیان با اشاره به جهش‌ها تحولات این دوره جشنواره عنوان کرد: توجه سینمای جهان اسلام در قالب بخش سینمای سعادت، پیش بینی بخش فیلمسازان غیرمتعهد، کنفرانس هالیوودیسم، ارتقای سطح استانداردهای جشنواره با تکیه بر نظم محوری و رعایت اصل صرفه جویی در تمامی امور، بازار بین المللی فیلم فجر، نشست مقدماتی اتحادیه فیلمسازان جنبش عدم تعهد و دعوت از فیلمسازان مستقل دنیا و... از جمله این تحولات است.
وی اﻓﺰود: ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺑﺎ ﻫﻤﺎﻫﻨﮕﻲ وزارت اﻣﻮر ﺧﺎرﺟﻪ و ﺳﺎزﻣﺎن ﻓﺮﻫﻨﮓ و ارﺗﺒﺎﻃﺎت اﺳﻼﻣﻲ در نظر داریم ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻳﻨﻜﻪ ﻛﺸﻮرﻣﺎن رﻳﺎﺳﺖ ﺟﻨﺒﺶﻛﺸﻮرﻫﺎیﻋﺪم ﺗﻌﻬﺪ را ﻋﻬﺪه دار اﺳﺖ زﻣﻴﻨﻪﻫﺎی ﺑﺮﮔﺰاری اﺟﻼس ﻓﻴﻠﻤﺴﺎزان ﻛﺸﻮرﻫﺎی ﻋﺪم ﺗﻌﻬﺪ را ﻫﻤﺰﻣﺎن ﺑﺎ ﺟﺸﻨﻮاره ﻓﺠﺮ در ﺗﻬﺮان ﻓﺮاﻫﻢ ﻛﻨﻴﻢ.
حجت الاسلام و المسلمین احمد سالک نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در این نشست با تاکید بر لزوم شکل گیری یک تشکیلات عظیم فیلمسازی با محوریت اسلام گفت: آیا ما نمی‌توانیم با روش اسلامی یک قطب سینمایی شبیه هالیوود با تکیه بر فرهنگ، ارزش‌های اسلامی و اخلاقی و دیدگاه‌های نظام اسلامی در جهان ایجاد کنیم؟
وی ادامه داد: در راه گسترش و صدور پیام انقلاب از طریق سینما نگاه استراتژیک و فراگیر لازم است و شایسته است با کشف، شناسایی و استفاده از استعدادهای حزب اللهی و متعهد و حمایت و سرمایه گذاری روی آن‌ها این ایده آل‌ها محقق شود.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جشنواره بن المللی فیلم فجر یک فرصت طلایی و ارزشمند است افزود: اجرای این نگاه را می‌توان از همین جشنواره فیلم فجر آغاز نماییم و ما تمام قد در کنار شما برای عملی ساختن این ایده‌ها هستیم.
وی تاکید کرد: ضروری است آدم‌های دلسوز در این زمینه با هم اندیشی و هم فکری به مسیری برسند که باعث رشد و اعتلای سینمای درست و موثر کشور باشد.
به گفته وی دنیا آنقدر با خلاء‌ها و چالش‌های جدی روبرو است که فیلم‌های اسلامی و انسانی ما می‌تواند پاسخگوی بسیاری از نیازهای آن‌ها باشد.
در ادامه حجت الاسلام نصرالله پژمان فر رئیس کارگروه هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: سینما امروز در دنیا از کارکرد‌ها و تاثیرگذاری‌های گسترده و عظیمی برخوردار است. حرف‌های نظام‌های فکری را به راحتی منتقل می‌کند.
وی ادامه داد: اساسا، آموزش‌های پنهان و غیرمستقیم از مهم‌ترین بخش‌هایی است که روی آن کار و برنامه ریزی می‌شودو ما هم نباید غافل شویم. ما که دارای دیدگاه‌های نوینی در عرصه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و بین الملل هستیم باید از این رسانه نافذ بیشترین بهره برداری را بکنیم.
رئیس کارگروه هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انقلاب ما در حوزه‌های مختلف حرف برای گفتن دارد اظهار داشت: بیش از ۶۰ شبکه تلویزیونی در حال حاضر علیه نظام اسلامی فعالیت دارند و مدام در صدد تخریب اذهان عمومی و سیاه نمایی از کشور ما هستند و با هدف گذاری و جدیت در زمینه گسترش ناامنی اخلاقی و فروپاشی خانواده‌ها تبلیغ می‌کنند و بدیهی است ما نباید موضع انفعالی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: معتقدم جشنواره بین المللی فیلم فجر یکی از ظرفیت‌های مهمی است که می‌تواند بخشی از پیام‌های انقلاب را از طریق سینما به گوش جهانیان برسانیم.
حجت الاسلام پژمان فر با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد آثار تولیدی و فیلم‌های که هالیوود سرمایه گذاری و تولید می‌کند بر اساس سفارش و اغراض حساب شده است تاکید کرد: متاسفانه ما نتوانسیم در این زمینه به حسب نیاز‌ها، ضرورت‌ها و انتظارات جامعه و انقلاب فیلم بسازیم و سینما نتوانسته در خدمت باور‌ها و آرمان‌های ما باشد.
وی با اشاره به لزوم برگزاری باشکوه جشنواره فیلم فجر، خاطر نشان ساخت: از طریق این رویداد مهم سینمایی و با جریان سازی‌های درست و کار‌شناسی باید جهت تولید فیلم و سینما را به سمت نیازهای اساسی ببریم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به رویکردهای دبیر جشنواره فیلم فجر عنوان کرد: اینکه به کشورهای جهان اسلام و فیلمسازن مسلمان توجه ویژه دارید و نیز، طرح نشست مقدماتی فیلمسازان کشورهای جنبش عدم تعهد در انتقال و گسترش پیام انقلاب اسلامی و الگوهای اخلاقی جامعه ما مهم و ارزشمند است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز