عباس رافعی درگفتگو با ایلنا:
صدا و سیما ورشکست شده است

تلویزیون رسما اعلام میکند که پولی برای ساخت سریال و برنامه جدید ندارد و حتی نمیتواند اقساط برنامههایی که سالهای قبل ساخته شده است را پرداخت کند.
ایلنا: عباس رافعی کارگردان سینما و تلویزیون معتقد است که امروز سینما در دست یک گروه خاص افتاده است و تلویزیون نیز کاملا ورشکسته است.
عباس رافعی کارگردان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اینکه مدت هاست پروانه ساخت یک فیلم سینمایی را گرفته است، گفت: سالهای قبل اگر با بیم و امید کار میکردیم امسال با بیم کار میکنیم و هیچ امیدی به سینما نداریم لذا من هیچ امیدی برای ساخت فیلم ندارم.
وی ادامه داد: امروز نهادهای عجیبی مانند شهرداری تهران، حوزه هنری، آستان قدس رضوی وارد سینما شدهاند و درحالی که وظیفه اصلی آنها فیلمسازی نیست. آنها بدنبال ساخت فیلم هستند و بودجه کلانی را وارد سینما کردهاند.
رافعی افزود: اما این بودجه فقط به افراد خاصی تعلق میگیرد و در این میان فیلمسازانی که مورد حمایت این سازمانها نیستند وضعیت خوبی ندارند و باید با یک کفش مندرس با گروهی که سوار بر موتور هستند در سینما رقابت کنند.
کارگردان فیلم آزادراه باتاکید بر اینکه پول همیشه دلیلی برای ساخت فیلم خوب نمیشود؛ افزود: بسیاری از فیلمهای خوب که باعث سرافرازی سینمای ایران در دنیا شده است با بودجه کم ساخته شده است اما مدیران بازهم ملاک فیلم خوب رابودجههای میلیاردی میدانند.
وی ادامه داد: از طرفی به ما اعلام میشود که بودجه در بخش فرهنگ وجود ندارد اما برای بعضی از فیلمها صحبت از بودجه ۸ میلیاردی و ۱۰ میلیاردی میشود در حالی که راه نجات سینمای ایران این پولها نیست و همیشه سینمای مستقل ناجی سینمای ایران بوده است.
رافعی با اشاره به سیاسی بازی بعضی از مدیران افزود: امروز دلیل اصلی پولها و سرمایههایی که به یک گروه و افراد خاص داده میشود بدلیل نزدیک شدن به انتخابات است و بعضی دنبال یارگیری در سینما یا اهداف دیگر هستند.
وی ادامه داد: حوزه هنری که سینمای ایران رادر بخش اکران تحریم کرده است امروز دست به ساخت فیلم میزند و متاسفانه عدهای از سنماگران نیز با آنها همکاری میکنند و به آن مشروعیت میبخشند.
وی ادامه داد: امروز گروهی از نهادها بدنبال خرید سینماگران هستند و بسیاری از سینماگران نیز فقط دنبال خودهستند و همین امر انشقاق و نفاق را وارد سینما کرده است.
رافعی با اشاره به وضعیت تلویزیونی گفت: صدا و سیما نیز بعنوان دیگر عنصر رسانهای فرهنگی، ورشکسته شده است و نشانه این ورشکستگی با پخش چند باره سریالهای سالهای قبل است.
وی ادامه داد: امروز تلویزیون به ورطه تکرار افتاده است و بدلیل نداشتن برنامه، سریالهایی که دهه ۷۰ و ۶۰ ساخته شده است را پخش میکند در حالی که این سریالها امروز دیگر کارکرد ندارد و صدا سیما با پخش این برنامه اعلام خود باختگی کرده است.
رافعی افزود: امروز تلویزیون رسما اعلام میکند که پولی برای ساخت سریال و برنامه جدید ندارد وحتی نمیتواند اقساط برنامههایی که سالهای قبل ساخته شده است را پرداخت کند به طور مثال خود من ۱۰ تله فیلم با ۱۰ فیلمساز جوان کار کردم و در حالی که آخرین قسمت آن عید غدیر از صدا و سیما پخش شده اما هنوز من قسط دوم مرحله فیلمبرداری را نگرفتهام.
وی ادامه داد: صدا و سیما میگوید که بدلیل آنکه مستقل است و به دولت انتقاد میکند دولت بودجه لازم را به صدا و سیما نمیدهد.
رافعی با ابراز تاسف از وضعیت سینما و تلویزیون گفت: متاسفانه در شرایط بحرانی اولین بخشهای که بودجه آنها کم میشود بخش فرهنگ است در حالی که تنها بخشهایی که میتوانند افکار عمومی را در مواقع بحرانی هدایت میکند فرهنگ است.