وزیر ارشاد در صحن علنی:
۶۸ هزار و ۳۲۰ تابلو با اسامی خارجی اصلاح شده است
حسینی با بیان این مطلب که وزارتخانه ارشاد به استفاده از زبان فارسی علاقه وافری دارد، گفت: وزارت ارشاد تاکنون ۹۴۶ هزار و ۶۸ مورد تذکر را به صاحبان کسب و کار داده است.
ایلنا: سیدمحمد حسینی(وزیر ارشاد) امروز(17 بهمن) با حضور در صحن علنی مجلس و در جلسه رسیدگی به سوال مطهری گفت: وزیر ارشاد همواره در راستای تحقق و اجرای قوانین از صاحبان صنایع خواسته است که اسامی بیگانه تابلوی مغازهها و سوپرمارکتها برداشته شود و به جد با اینگونه اسامی و تخلفها برخورد میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، وی در ادامه افزود: وزارت ارشاد بر این باور است که گسترش زبان فارسی را در سطح جهان اولویت دهد و تلاش کند که این کار به خوبی انجام گیرد.
حسینی خاطرنشان کرد: اهمیت این طرح سوال اینجا مشخص میشود که رسانهها و مطبوعات و صداوسیما به این مساله توجه جدی داشته باشند.
وی در ادامه به تاکیدات مقام معظم رهبری درخصوص گسترش زبان فارسی اشاره کرد و گفت: با جدیت و تلاش مضاعف برای اصلاح زبان فارسی دوستان و زبانشناسان فارسی وزارت ارشاد را همکاری کنند.
حسینی با بیان این مطلب که نقشه علمی زبان فارسی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آماده شده، گفت: وزارت ارشاد همواره تلاش میکند تا جایگاه زبان فارسی را در کشور و خارج از کشور ارتقا دهد و امروز افتتاحیه شعر فجر را نیز در کنار فیلم، موسیقی، هنرهای تجسمی برگزار خواهیم کرد و همچنین برای اعتلای زبان فارسی اقدامات بسیاری را با کشورهایی که زبان فارسی در آنها رایج است؛ برگزار میكنیم. همایشهایی برگزار خواهیم کرد و با این اقدامات زبان فارسی گسترش یابد.
وی در ادامه به قانون ممنوعیت اسامی بیگانه اشاره کرد و گفت: چندین دستگاه وظیفه دارند تا این قانون را در کشور اجرایی کنند که سازمان ثبت و اسناد که نام شرکتها و فروشگاهها را به ثبت میرساند، ازجمله این سازمانهاست.
حسینی در ادامه به وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قانون ممنوعیت استفاده از اسامی بیگانه اشاره کرد و گفت: تنها قانونی که برعهده وزارت ارشاد است تبصره ۸ قانون ممنوعیت استفاده از اسامی بیگانه است که وزارت ارشاد با توجه به این تبصره تنها میتواند به صاحبان صنایع اخطار دهد و تعطیلی موقت و لغو پروانه در اختیار دیگر نهادها و سازمانها است.
وی افزود: ما برای اینکه این قانون به خوبی در کشور اجرایی شود؛ نیازمند همکاری و هماهنگی دستگاهها با همدیگر هستیم چراکه اجرای این قانون را وظیفه فرادستگاهی میدانیم و رسانه ملی نیز باید در این فرهنگسازی ما را یاری رساند.
وزیر ارشاد گفت: ما برای اینکه بتوانیم واژههای بیگانه را حذف کنیم از فرهنگستان لغت بیش از ۴ هزار مورد واژه را استخراج کردهایم که در لیست ممنوعیت استفاده هستند و این لیست را در پایگاه خبری خود قرار دادهایم.
حسینی خاطرنشان کرد: بیشترین تخلفات در استان کردستان است و لرستان کمترین تخلف را در این مورد در اختیار دارد. تاکنون بیش از ۶۸۹۴۶ تابلو در کشور شناسایی شده که ۶۴۶۰۰ مورد آن اصلاح شده است.
وی افزود: وزارت ارشاد با گمرکات کشور هماهنگ کرده است تا از ورود کالاهای به داخل کشور که از نام لاتین بر روی آنها استفاده شده، جلوگیری کند. همچنین به امور چاپ ابلاغ کردهایم از چاپ بستههایی که اسامی بیگانه روی آن نوشته شده یا اسامی فارسی که به خط لاتین نوشته شده، جلوگیری شود.
وی در ادامه بیان کرد: امروز حتی در صحنه مجلس نیز شاهد هستیم ارز زبانهای غیررسمی همچون فراکسیون، کمیسیون، پارلمان استفاده میشود. اگر همکاری شما و دیگر سازمانها وجود نداشته باشد این مشکلات در کشور برطرف نخواهد شد .
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی با بیان این مطلب که این وزارتخانه به استفاده از زبان فارسی در کشور علاقه وافری دارد، گفت: وزارت ارشاد تاکنون به ۹۴ هزار و ۶۶۸ صاحب کسب و کار تذکر داده است.
باهنر در پایان پاسخ وزیر ارشاد به سوال مطهری در راستای قانون ممنوعیت استفاده از زبانهای بیگانه سر در مغازهها و شرکتها و موسسات گفت: ازسوی نمایندگان مجلس و هیات رییسه برای اینکه این مشکل در کشور حل شود بهتر است که جلسات بسیاری گذاشته شود تا اگر نیاز به قانون دارد و رفع موانع قانونی دارد، قانون در مجلس به تصویب رسد و در موانع قانونی رفع شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما آماده هستیم تا این مشکل اصلی را حل کنیم.