رییس سازمان بهزیستی کشور خبر داد؛
پذیرش قانون استخدام ۳ درصدی معلولان از سوی آموزش و پرورش
در مرحله قانون حمایت از معلولان بازنگری موضوع تعهد و اشتغال ۵ درصدی معلولان در نظر گرفته شده و همچنین بیمه استخدامی، رسانه ملی و تجهیزات پزشکی در این طرح ذکر شده است.
ایلنا: رییس سازمان بهزیستی کشور از استخدام ۱۰۰ نفر از معلولان در آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در زمینه استخدام معلولان تمامی دستگاهها همکاری میکنند و وزارت آموزش و پرورش نیز ضمن اعلام آمادگی، ۱۰۰ نفر از معلولان واجد شرایط را استخدام کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، همایون هاشمی در گرامیداشت روز جهانی معلولان ضمن تاکید و اشاره به شعار رفع موانع و جامعه قابل دسترس برای همه تصریح کرد: امسال با هدف یکپارچه سازی، توانبخش اجتماعی به دنبال ارتقای ارایه خدمات به معلولان هستیم لذا افزایش زندگی و طول عمر معلولان و ارتقای امید به زندگی این قشر از جامعه نشان از ورود تخصصی سازمان به معضلات و مشکلات معلولان دارد.
رییس سازمان بهزیستی کشور در رابطه با ارایه خدمات مناسب سازی معلولان در کشور خاطرنشان کرد: کمک هزینه ایاب و ذهاب و همینطور پرداخت ما به التفاوت سوخت به پیش از ۴۵ هزار نفر از معلولان با توجه به شرایط اقتصادی یکی از گامهای مهم سازمان برای ارایه خدمات به معلولان بوده است.
وی در رابطه باشهریه دانشجویان معلول کشور گفت: هزینه شهریه دانشجویان معلول را صد در صد تامین کردهایم و همچنین دانشگاه آزاد و وزارت علوم در حال ثبت نام به دانشجویان معلول هستند و بدون اینکه از دانشجویان هزینهای مطالبه شود، این هزینه از سوی دولت پرداخت میشود.
هاشمی ضمن اشاره به مهیا بودن پیش از ۸۶ واحد مسکونی برای معلولان افزود: بیش از ۴۶ هزار واحد مسکونی در صورت تامین انرژی واگذار میشود و این درحالی است که تا پایان سال در تلاش هستیم تا ۱۰۰ هزار واحد مسکونی را به معلولان واگذار شود.
رییس سازمان بهزیستی کشور در رابطه با بررسی و اصلاح قانون حمایت از معلولان خاطرنشان کرد: این طرح مورد بازنگری قرار گرفته است و در مرحله وزارتخانه است که با توجه به گفتههای اعضای کمیسیون اجتماعی بازنگری این طرح در صحن مجلس انجام میشود.
وی ادامه داد: در مرحله بازنگری این طرح موضوع تعهد و اشتغال ۵ درصدی معلولان در نظر گرفته شده و همچنین بیمه استخدامی، رسانه ملی و تجهیزات پزشکی در این طرح ذکر شده است.
هاشمی در رابطه با مراکز پیشگیری از معلولیتها تصریح کرد: به دنبال راه اندازی ۵ قطب پیشگیری معلولیت و ژنتیکی یک مرکز در خراسان رضوی و یک مرکز در یزد مستقر شده و همچنین یک مرکز در فارس تا پایان آذر به بهرهبرداری میرسد و دو مرکز در خوزستان و آذربایجان شرقی تا پایان سال افتتاح میشوند تا ضمن خدمات رسانی به شهروندان به استانهای همجوار نیز خدمات رسانی کنند.
وی در رابطه با بنهای حمایتی مددجویان خاطرنشان کرد: ازابتدای امسال به مبلغ ۲۶ میلیارد تومان بن به مددجویان واگذارشده است که متقارن با عید فطر مرحله دوم این طرح اجرا شد و مرحله سوم این طرح با تامین اعتبار به زودی اجرا میشود.
هاشمی ضمن تاکید بر همکاری دستگاهها بر استخدام سه درصد معلولان افزود: تمامی دستگاهها در این زمینه همکاریها لازم را اتخاذ میکنند و آموزش و پرورش نیز اعلام به همکاری کرده و ۱۰۰ نفر را تاکنون به استخدام در آورده است.
هاشمی با بیان اینکه هیچ مددجویی در سازمان بهزیستی به در بسته نمیخورد خاطرنشان کرد: مددکاران متولی کلیه امور معلولان از جمله بهداشت، درمان و مشاوره هستند و با توجه به محدودیت منابع مالی بنا بر قانون سهم مسکن معلولان ۴ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
رییس سازمان بهزیستی کشور وظیفه اصلی سازمان بهزیستی را نظارت جامع بر عملکرد دستگاهها در امور معلولان اعلام کرد و تاکید کرد: سازمان بهزیستی متولی قانون حمایت از معلولان است و خود بنده نیز به عنوان نماینده دولت و متولی معلولان در این قانون نظر عملکرد دستگاهها ئ سازمانها در امور معلولان هستم.
وی در رابطه با دریافت خسارت از دستگاههایی که موجب بروز معلولیت در کشور میشود افزود: یکی از راهبردهای سازمان کاهش معلولیتهای مادرزادی بوده است که در این زمینه خوب عمل کردهایم ولی در زمینه معلولیت اکتسابی با وجود تدوین برنامههای منظم نیاز به همکاری داریم و نتوانستیم عملکرد مناسبی از خود نشان دهیم.
هاشمی ادامه داد: متاسفانه در این زمینه خلا قانونی داریم و پولی که از سازمان بیمه در این زمینه اختصاص پیدا میکند ۵۰۰ میلیون تومان است که پاسخگوی نیاز معلولان نیست.
هاشمی تصریح کرد: اگر قانون اجازه پوشش مالی را به آسیب دیده نمیدهد حداقل این پوشش مالی را جهت ارایه خدمات درمانی به سازمان بپردازد.
رییس سازمان بهزیستی کشور در رابطه با بیمه تکمیلی معلولان افزود: در هیچ جای قانون اجازه بیمه تکمیلی داده نشده است، لذا صندوق حمایت درمانی معیشتی و بیمهای را به همین منظور با تخصیص اعتبار در بین استانها توزیع کردهایم تا با صرفه جویی ۲۰ درصد از هزینه در مقایسه با خدمات درمانی سازمانهای بیمهگر به معلولان خدمات رسانی کنیم.
هاشمی ضمن تاکید بر پیشگیری از افزایش نرخ بروز معلولیت در کشور افزود: نرخ بروز معلولیت در کشور ۴ و نیم درصد است که در زمینه کاهش این نرخ برنامهها و سیاستهایی در نظر گرفته ایم.