خبرگزاری کار ایران

رییس سازمان میراث فرهنگی استان مرکزی در گفت‌وگو با ایلنا:

عشایر سرمایه‌های گردشگری هستند

عشایر سرمایه‌های گردشگری هستند
کد خبر : ۴۶۰۴۵

با پوشش و ثبت آثار عشایر و روستاییان این استان به خوبی می‌توانیم از ظرفیت‌ها به ویژه توانایی عشایر استفاده کنیم/بهترین راهکار در حمایت از عشایر می‌تواند استفاده از سازمان‌ها و نهادهای خصوصی باشد تا بتوانیم از این سرمایه‌های گردشگری استفاده کنیم.

ایلنا: رییس سازمان میراث فرهنگی استان مرکزی، عشایر را سرمایه‌های گردشگری خواند و گفت: استان مرکزی در جوار استان‌های قم و تهران قرار دارد، در نتیجه هرچقدر بتوانیم از ظرفیت‌های عشایر استان استفاده کنیم بدون شک میزان جاذبه‌های گردشگری استان را افزایش داده‌ایم چراکه عشایر تاثیر بسزایی در گردشگری استان‌ها دارند.

مجتبی رضوانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره ثبت آثار و آداب عشایر استان مرکزی، گفت: ثبت آثار عشایر استان مرکز به چند بخش مختلف تقسیم می‌شود که بخش بزرگی از این آثار شامل آداب و رسوم ایل‌های عشایر استان است که به دلیل تنوع و گوناگونی ایلات، این آداب و رسوم بخش عظیمی را به خود اختصاص می‌دهد.

رییس سازمان میراث فرهنگی استان مرکزی ادامه داد: فنون، رفتار و شیوه کوچ و نحوه زندگی عشایر این استان نیز قرار است ثبت شود چرا نکات مهمی را با خود به همراه دارد و از ارزش‌های معنوی این استان محسوب می‌شود‎.

وی با بیان اینکه صنایع دستی عشایر استان مرکزی نیز در آثار ملی این استان به زودی ثبت می‌شود، افزود: بنا بر آخرین سرشماری انجام شده شاهد فعالیت جوانان عشایر در ۸۰ رشته صنایع دستی بوده‌ایم ولی تا چند روز آینده سرشماری نهایی از عشایر در این زمیینه انجام می‌گیرد تا اطلاعات به روزی را در این زمینه داشته باشیم.

رییس سازمان میراث فرهنگی استان مرکزی ادامه داد: با پوشش و ثبت آثار عشایر و روستاییان این استان به خوبی می‌توانیم از ظرفیت‌ها به ویژه توانایی عشایر استفاده کنیم.

رضوانی درباره جمعیت عشایر استان مرکزی خاطرنشان کرد: بالغ بر هزار خانوار در قالب هشت طایفهٔ مستقل در شهرهای مختلف همچون زرندیه، خمین، ساوه و دلیجان زندگی می‌کنند و در فصل سرما و گرما در این استان جا‌به‌جا می‌شوند؛ البته طایفه‌هایی همچون سنگ‌سر در مسیر کوچ خود از استان‌های سمنان، البرز و مرکزی گذر می‌کنند.

رییس سازمان میراث فرهنگی استان مرکزی با بیان اینکه هدف اصلی ما ارتقای سطح همکاری با ایلات عشایر استان جهت استفاده از ظرفیت‌های عشایری است، اظهار کرد: استان مرکزی در جوار استان‌های قم و تهران قراردارد، در نتیجه هرچقدر بتوانیم از ظرفیت‌های عشایر استان استفاده کنیم بدون شک میزان جاذبه‌های گردشگری استان را افزایش داده‌ایم چراکه عشایر تاثیر بسزایی در گردشگری استان‌ها دارند.

رضوانی ادامه داد: بهترین راهکار در حمایت از عشایر می‌تواند استفاده از سازمان‌ها و نهادهای خصوصی باشد تا بتوانیم از این سرمایه‌های گردشگری استفاده کنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز