دبیر خانه کارگر خراسان جنوبی:
كاهش نظارت بر كارفرمایان، پرداخت دستمزد كارگران معدن را به تاخیر انداخته است
با وجود اعلام خراسان جنوبی به عنوان بهترین استان كشور از نظر نرخ بیكاری (طبق آمارگیری بهار سال جاری) مشاهدات و تحقیقات میدانی حاكی از نرخ بیكاری ۲۵ درصدی این استان است.
دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان جنوبی افزایش نرخ بیكاری (علیرغم آمارهای مثبت دولتی) را سبب افزایش حداكثری نیروی کار جویای شغل در این استان دانست.
محمد حسین براتی در این باره به ایلنا گفت: با وجود اعلام خراسان جنوبی به عنوان بهترین استان كشور از نظر نرخ بیكاری (طبق آمارگیری بهار سال جاری) مشاهدات و تحقیقات میدانی حاكی از نرخ بیكاری ۲۵ درصدی این استان است.
به گفته براتی، استان خراسان جنوبی فرصتهای شغلی خوبی را در زمینه کشاورزی و معادن داراست که اگر مسئولان برنامهریزی لازم برای بهره برداری از این فرصتهای شغلی را انجام دهند و همچنین وعده دولت در بخش اشتغال زایی محقق شود بخش اعظمی از مشکلات بیکاری مرتفع میشود.
این فعال كارگری با بیان اینكه مبنای اصلی اشتغالزایی در مناطق مختلف كشور جذب و توسعه سرمایهگذاری است، اظهار كرد: خراسان جنوبی به عنوان یکی از استانهای محروم، نوپا و کمبرخوردار کشور طبیعتا از جاذبههای سرمایهگذاری کمتری نسبت به بسیاری از استانهای كشور برخوردار است.
براتی در این زمینه اظهار داشت: نبود جاذبههای سرمایهگذاری در استان سبب شده که سرمایهگذاران تمایل کمتری به سرمایهگذاری در استان ما داشته باشند و این مسئله نیازمند این است که در قوانین سرمایهگذاری در مناطق محروم تسهیلاتی برای سرمایهگذاران در نظر گرفته شود.
كاهش نظارت عامل تاخیر دستمزد
این فعال کارگری در بخشی دیگری از سخنان خود با انتقاد از کاهش نظارت بر کارفرمایان بویژه کارفرمایان بخش معادن گفت: اکثر واحدهای صنعتی و معدنی با تاخیر دو ماهه به کارگران خود دستمزد میدهند و در این موردهیچ گونه نظارتی هم بر کار آنان وجود ندارد.
دبیر خانه کارگر خراسان جنوبی افزود: این واحدها با استخدام نیروهای کار با قرار داد موقت (حداکثر سه ماهه) بجای حقوق ماهانه در ابتدا به کارگران خود پس از عقد قرار داد مبلغی را به عنوان پیش پرداخت میپردازند و پس از اتمام قرار داد این کارگران برای دریافت مابقی مطالبات خود دچار مشکل میشوند.