عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز:
حذف نگاه ابزاری به كارگر آرامش را به بازار كار باز میگرداند

زمانی بین کارگر و کارفرما و جامعه رابطه انسانی برقرار خواهد شد که به کارگر بهعنوان یک انسان نگاه شود و انتخابها و استعدادهایش به رسمیت شناخته شود.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز گفت: اگر به کارگر به عنوان ابزار کار نگاه شود، کرامت، شرافت و جایگاه انسانی آنان نادیده گرفته میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از آذربایجان شرقی، صادق ملکی که در نشست تخصصی با محوریت حمایت از قانون کار در محل خانه کارگر تبریز سخن میگفت افزود: در صورتی كه به كارگر نگاه ابزاری شود به هر وسیلهای از تمام توان کارگر برای سودآوری استفاده شده، بدون اینکه از او حمایتی شود.
وی با تاکید بر اینکه زمانی بین کارگر و کارفرما و جامعه رابطه انسانی برقرار خواهد شد که به کارگر به عنوان یک انسان نگاه شود و انتخابها و استعدادهایش به رسمیت شناخته شود، گفت: نتیجه این نوع نگرش آرامش و کاهش استرس کاری برای کارگران و توسعه و رشد تمدن کشور خواهد بود.
وی با بیان اینکه در اصل ۲۲ و ۴۳ قانون اساسی به بحث امنیت شغلی و کار برای آحاد بشر توجه شده است، گفت: اگر به این سوالات که کارگران در شرکتها بر چه ضوابطی تنبیه و ارتقا مییابند و تعاملات کارگری و کارفرمایی چگونه شکل میگیرد، چه کسی بر قراردادها نظارت میکند توجه نکنیم آسیبهای جدی در جامعه از جمله چند شغلی شدن کارگران ایجاد خواهد شد.
صادق ملکی افزود: چند شغلی شدن کارگران باعث کاهش کارایی و افزایش اشتباه و ایجاد فشارهای عصبی برای کارگران و در نتیجه اعمال این فشارها به ابزارکار، اعضای خانواده و یا جامعه خواهد بود.
وی تامین حقوق کارگران را عامل تخلفات اداری برشمرد و گفت: عدم تامین حقوق کارگران باعث عدم رضایت کارگر خواهد شد که این عدم رضایت خاطر نیز به ارباب رجوع منتقل و در نتیجه باعث نارضایتی ارباب رجوع خواهد شدو در نتیجه کارگران احساس مالکیت به کارگاه را از دست خواهند داد و ابتکارات و پیشنهادهای خود را ارائه نخواهند داد چون تصور خواهند کرد هر چه سودآوری کارفرما بیشتر شود کارفرما به آنها ظلم بیشتری میکند.
صادق ملکی با اشاره به اینکه تولید ناخالص ملی در کشور آلمان ۵ برابر کشورهای اسلامی است گفت: ما روی آموزش و مهارت افزایی کارگر اقدام نمیکنیم و در نتیجه کارفرما نمیتواند برای خود سودآوری و برای کارگران امنیت شغلی ایجاد کند و در نتیجه این ضرر و زیان های مادی و معنوی علاوه بر کارگران به کل جامعه اسلامی که در آن کار عبادت است اعمال خواهد شد.
ملکی گفت: برای کاهش این معضلات باید در تعیین دستمزد متناسب با نرخ جامعه، حفظ عزت نفس کارگر، برقراری عدالت و توجه به حالات عاطفی و جسمانی کارگران توجه جدی شود.