رییس شورای ملی زیتون به ایلنا خبر داد:
کسری 10 هزارتنی تولید زیتون داخل
حداقل تا ده سال آتی نیاز به واردات زیتون داریم و در صورت عدم رسیدگی مسوولین و سرمایهگذاری بیشتر در این حوزه احتمال نیاز به واردات هرروزه نیز هست
میزان نیاز داخلی زیتون کشور ۱۴ هزارتن است درحالی که تولید داخلی تنها قادر به تامین ۴ هزار تن از نیاز داخل کشور است.
احمد بلند نظر رییس شورای ملی زیتون در گفتوگو با خبر نگار ایلنا ضمن بیان این مطلب اظهارداشت: حداقل تا ده سال آتی نیاز به واردات زیتون داریم و در صورت عدم رسیدگی مسوولین و سرمایهگذاری بیشتر در این حوزه احتمال نیاز به واردات هرروزه نیز هست.
رییس شورای ملی زیتون با اشاره به شباهت درخت زیتون به خرما كه یک سال در میان محصول بیشتر میدهد، افزود: باغات زیتون استان قزوین به رغم اینکه در سالآور خود قرار داشتند، اما متاسفانه محصول زیتون آن کمتر از حد مورد انتظار بود ولی از سوی دیگر به دلیل اینکه ارقام زیتون کاشته شده در فارس ناسازگار با اقلیم این استان بود و انتظار برداشت کم زیتون میرفت اما بر خلاف انتظار باغات استان فارس پر بار بودند.
وی با اشاره به اینکه عمده زیتون برداشت شده برای کنسرو سازی مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: بهطور معمول برداشت زیتون از ماه شهریور آغاز میشود اما امسال با توجه به گرمای هوا برداشت محصول زیتون زودتر شروع شد، همچنین كه برداشت محصول برای روغنگیری از نیمه مهر ماه و یا آبان ماه آغاز خواهد شد.
رییس شورای ملی زیتون گفت: پیشبینی می شود ۵ هزارتن تا ۶هزار تن تولید زیتون در سال جاری داشته باشیم که این تولید شامل دانههای روغنی و کنسروی میشود و بیشتر تولید کشور از رقم کنسروی والیای نژاد یونانی است.
وی ضمن اشاره به اینکه باغات زیتون والیا در سال ۸۳ خشک شده بودند ادامه داد: خوشبختانه این باغات به بار نشستند و حدود ۱۲۰تن تا ۱۳۰تن محصول اعم از کنسروی و روغنی از این باغات برداشت شد.
بلند نظر گفت: قیمت خرید کارخانهها از باغات زیتون با در نظر گرفتن درشتی زیتون از ۲هزار و پانصد تومان و ۴ هزار تومان است.