رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معدن تهران مطرح كرد:
9 دغدغه اقتصاد ایران در سال جاری

در حال حاضر تنها سه کشور ایران، ونزوئلا و بلاروس هستند که در کنار ایران تورم بالای 20 درصد دارند و در این بین ایران بالاتر از همه کشورهای دیگر است.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران بی ثابتی و تلاطم بازار ارز، یارانه ها و ناترازی بودجه آن، بودجه کل کشور، نظام تامین مالی بنگاه ها، تعامل با دنیا، مدیریت بنگاه ها و مداخلات دولت، محیط زیست و معضل آلودگی محیط، تورم بالا به همراه رکود و در نهایت اشتغال و بیکاری را 9 دغدغه فعلی اقتصاد کشور برشمرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز در بیست و هشتمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران یحیی آل اسحاق، در خصوص انتظارات بخش خصوصی از دولت آینده اظهار داشت: مرکز مطالعات و پژوهش های اتاق تهران هم اکنون در حال تحقیق و بررسی جهت تدوین یک بسته مناسب برای ارائه به دولت آینده و فعالان اقتصادی بخش خصوصی است.
آل اسحاق از اعضای حقیقی و حقوقی اتاق تهران خواست تا نتیجه نهایی مراجعات خود به بانک های عامل را در اختیار اتاق قرار دهند تا از طریق کارگروه موجود نتایج دسته بندی و به بانک مرکزی جهت پیگیری ارائه شود.
رئیس اتاق تهران 9 سرفصل مهم را به عنوان چالش های مهم و اصلی اقتصاد کشور در سال های آینده عنوان کرد و افزود: بی ثابتی و تلاطم بازار ارز، یارانه ها و ناترازی بودجه آن، بودجه کل کشور، نظام تامین مالی بنگاه ها، تعامل با دنیا، مدیریت بنگاه ها و مداخلات دولت، محیط زیست و معضل آلودگی محیط، تورم بالا به همراه رکود و در نهایت اشتغال و بیکاری را 9 دغدغه فعلی اقتصاد کشور است که دولت آینده باید به آنها توجه ویژه داشته باشد.
او هم چنین به این نکته اشاره کرد که 8 سرفصل از این دغدغه های 9گانه جزو برنامه های مصوب اتاق تهران برای بررسی و پیگیری بوده است.
آل اسحاق با بیان این که کشور ما در نرخ تورم پیشرو شده گفت:در حال حاضر تنها سه کشور ایران، ونزوئلا و بلاروس هستند که در کنار ایران تورم بالای 20 درصد دارند و در این بین ایران بالاتر از همه کشورهای دیگر است.
او هم چنین مساله بیکاری را در بین دغدغه های اقتصادی 9 گانه دارای اهمیت ویژه ای دانست و گفت: آماری که به طور رسمی در مورد بیکاری اعلام می شود نگران کننده است. نرخ خالص اشتغال صفر درصد که از سوی آقای مصباحی مقدم اعلام شده باید توجه ویژه ای به خود ببیند.
رئیس اتاق تهران هم چنین اعلام کرد که مشکلات دیگری هم چون وضعیت معیشت، سلامت، مسکن و آموزش و پرورش نیز برای خانواده های ایرانی به خصوص خانواده های طبقه متوسط و متوسط به پایین کشور که 75 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند وجود دارد.
او گفت: سال گذشته 40 هزار میلیارد تومان هزینه سلامت در کشور بوده که از این میزان تا 15 هزار میلیارد تومان آن توسط دولت و بیمه ها پرداخت شده است و مابقی آن را مردم پرداخت کرده اند که این سهم در مقایسه با استانداردها، مناسب نیست و دولت باید سهم بیشتری از این هزینه ها را بپردازد.
آل اسحاق مشکل اصلی در بین دغدغه های 9گانه اقتصاد ایران را موضوع اشتغال دانست و با اشاره به افزایش قابل توجه نرخ تولد در ابتدای دهه 60 گفت: این جمعیت که باید در این سال ها وارد بازار کار می شده اند به دلیل نابسامانی وضعیت اشتغال و اقتصاد کشور راه های دیگری از جمله ادامه تحصیلات عالیه را برگزیده اند و اکنون جمعیتی بین 5/5 تا 8 میلیون نفر جوان تحصیلکرده وجود دارند که در سال های آینده باید برایشان شغل ایجاد شود.
او تاکید کرد که باید با توسعه فضای کسب و کار و بهبود آن نیروی انسانی تحصیل کرده را جذب کنیم تا این فرصت استفاده از نیروی اجتماعی به تهدید تبدیل نشود و نیروی جوان و متخصص ما راه مهاجرت در پیش نگیرد.