خبرگزاری کار ایران

غضنفری اعلام كرد:‌

افتتاح 476 طرح صنعتی، معدن و تجاری در دهه مبارك فجر

افتتاح 476 طرح صنعتی، معدن و تجاری در دهه مبارك فجر
کد خبر : ۴۳۲۰۸

در فاصله سال های 84 تا 90 بیش از 23 هزار و 700 واحد بنگاه كوچك، بزرگ و متوسط با 55 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری به بهره برداری رسید كه این میزان زمینه اشتغالزایی 500 هزار نفر را به دنبال داشته است.

در آستانه  سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارایه گزارشی ازعملكرد و فعالیت های این وزارتخانه،  ‌از افتتاح 476 طرح صنعتی، معدنی و تجاری در سراسر كشور خبر داد.

به گزارش ایلنا، مهدی غضنفری با بیان اینكه از مجموع طرح های در حال افتتاح در دهه مبارك فجر، 421 طرح ایجادی و 55 طرح توسعه ای است، افزود: میزان سرمایه گذاری های اختصاص یافته به این طرح ها 44 هزار و 524 میلیارد ریال است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت این توضیح را نیز داد كه با افتتاح پروژه های جدید زمینه اشتغالزایی 18 هزار و 712 نفر فراهم می شود.
وی در باره استان هایی كه بیشترین میزان سرمایه گذاری در پروژه های افتتاحی دهه فجر امسال را به خود اختصاص داده اند، گفت: استان خراسان رضوی با یك هزار و 690 میلیارد ریال سرمایه گذاری، شاهد افتتاح 34 طرح شامل (33 طرح ایجادی و یك طرح توسعه ای)خواهد بود كه زمینه اشتغال 2 هزار و 765 نفر را به دنبال خواهد داشت.
غضنفری افزود:‌ افتتاح 34 طرح با 6 هزار و 50 میلیارد ریال سرمایه گذاری و اشتغالزایی 985 نفر در استان مركزی و همچنین بهره برداری از 10 طرح با  5 هزار و 190 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری و اشتغالزایی  1558 نفر در استان قزوین از از دیگر برنامه هایی است كه در روزهای جاری شاهد آن خواهیم بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به یبان مهمترین اقدامات صورت گرفته در حوزه صنعت پرداخت و گفت: خوشبختانه برنامه راهبردی وزارتخانه كه از سال ها پیش آغاز شده بود، به اتمام رسیده و در حال حاضر می توانیم اعلام كنیم كه دارای برنامه ای خاص برای توسعه فعالیت ها در سه بخش صنعت، معدن و تجارت هستیم.
وی با بیان اینكه ظرفیت سازی و سرمایه گذاری های خیلی خوبی در حوزه صنعت صورت گرفته، گفت: تعداد پروانه های صادره حوزه صنعت بین سال های 57 تا 84، حدود 55 هزارفقره با 21 هزار میلیاردتومان سرمایه گذاری بوده كه زمینه اشتغالزایی 1.3 میلیون را فراهم كرد،
غضنفری تصریح كرد:‌ تعداد پروانه های صادره در خلال سال های 84 تا 90 با رشد خوبی به 50 هزار فقره رسید كه حجم سرمایه گذاری آنها 110 هزار میلیارد تومان شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در فاصله سال های 84 تا 90  بیش از 23 هزار و 700 واحد بنگاه كوچك، بزرگ و متوسط با  55 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری به بهره برداری رسید كه این میزان زمینه اشتغالزایی  500 هزار نفر را به دنبال داشته است.
غضنفری ادامه داد: اگر طرح های به بهره برداری رسیده در فاصله سال های 84 تا 90 را به سه دسته بزرگ، متوسط و كوچك تقسیم بندی كنیم، در حوزه بنگاهی بزرگ همچون فولاد، پتروشیمی، خودرو، سیمان، مس و آلومینیم، كشت و صنعت حدود  700 واحد با 35 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری، اشتغال بیش از 160 هزار نفر را فراهم كرده است.
به گفته وی، در حوزه بنگاه های متوسط به بهره برداری رسیده همچون قطعه سازی، صنایع الكترونیكی و صنایعی از این دست، برای 11 هزار واحد بنگاهی بیش از 15 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده كه این میزان زمینه اشتغال بیش از 259 هزار نفر را فراهم كرده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به بهره برداری از 12 هزار بنگاه كوچك با 4 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری از اشتغالزایی بیش از 90 هزار نفر توسط این بنگاه ها خبرداد.
وی توضیح داد: از نتایج این سرمایه گذاری افزایش ظرفیت تولید خودرو در كشور از 150 هزار دستگاه به 960 هزار دستگاه در سال 84 است كه ازآن زمان تا سال 90 تولید خودرو به 2 میلیون دستگاه رسیده است.
افزایش تولید كاشی و سرامیك از 180 هزارتن در سال 84 به 380 هزارتن در سال 90 دیگر موضوعی بود كه دكتر غضنفری به آن پرداخت و گفت: براساس آخرین گزارش ها جمهوری اسلامی ایران جزو پنج كشور برتر این محصولات به شمار می آید.
وی در ادامه افزود: در وزارت صنعت، معدن و تجارت توجه ویژه ای به توسعه صنایع با فناوری پیشرفته و صنایع نوین همچون ایمپلنت ها، سلول های بنیادی، كاتالیست ها، نانو موادها و انرژی های نو شده است كه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) سرمایه گذاری های خوبی را در این بخش ها انجام داده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از اظهارات خود در باره فعالیت ها و اقدامات صورت گرفته در حوزه معدن عنوان كرد: سرمایه گذاری های خیلی خوبی دراین بخش باعث ارتقا جایگاه جهانی ایران در منطقه و جهان از نظر تولید شده، به عنوان مثال حضور جمهوری اسلامی ایران در میان 10 كشور برتر تولید كننده مس كاتدی در سال 90 قابل توجه است.
غضنفری افزود: درسال 90 ظرفیت تولید كشور در حوزه مس كاتدی، 255 هزارتن شد درحالی كه این رقم درسال 84 190 هزارتن بود.
وی با اشاره به قرار گرفتن كشورمان در میان 10 كشور اول جهان در زمینه استخراج معادن گفت: هم اینك توان استخراج معادن سالانه بیش از 340 میلیون تن است كه اگر به خاطر داشته باشیم این ظرفیت درسال های گذشته نسبت به سال 84 ارتقا خوبی را تجربه كرد.
دكتر غضنفری تصریح كرد: میزان استخراج معادن درسال 57، فقط 7 میلیون تن بود و این رقم در سال 84، به 156 میلیون تن رسیده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت،‌كسب رتبه هفدهم  دنیا به لحاظ ایجاد ظرفیت تولید فولاد را مورد توجه قرار داد و تصریح كرد: هم اینك ظرفیت سالانه تولید فولاد 20 میلیون تن است، این رقم درسال 84، 10 میلیون تن بوده اما درسال 57، فقط  500 هزار تن اعلام شده بود.
وی با بیان اینكه هم اكنون ظرفیت تولید كشورمان در محصولات فولادی 31 میلیون تن است، افزود: این درحالی است كه این رقم در سال 84، 13 میلیون تن بود، در سال 57 قبل از پیروزی ابتدای انقلاب اسلامی نیزاز یك میلیون تن فراتر نرفت.
غضنفری در ادامه به ركورد بسیار خوب تولید سیمان در فاصله سال های 84 تا 90 اشاره ای داشت و افزود: هم اكنون ظرفیت تولید سیمان 80 میلیون تن است، این رقم سال گذشته 66 میلیون تن بوده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، تولید 33 میلیون تن سیمان درسال 84 را یادآور شد و افزود: خوشبختانه درحال حاضر با توجه به تامین نیاز داخل موفق به صادرات سیمان شده ایم و رتبه هفتم جهانی صادرات سیمان از آن جمهوری اسلامی ایران است.
تولید آلومینیم از 457 هزار تن عبور كرد
وی سپس گفت: در زمینه تولید آلومینیم نیز ظرفیت سازی های خوبی صورت گرفته، به نحوی كه ظرفیت 25هزار تنی سال 57 به 230 هزارتن در سال 84 رسیده است و این میزان هم اكنون از 457 هزارتن عبور كرده است.
دكتر غضنفری در بخش دیگری ازاین گفت وگو با اشاره براینكه گام های خوبی در مورد اصل 44 قانون اساسی برداشته شده، عنوان كرد: بسیاری از شركت های دولتی هم اینك به صورت 100 درصد در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته اند و یا اینكه سهم دولت در آن شركت ها گاهی كمتر از 10 یا 20 درصد است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاكید كرد: به جز استخراج، اكتشاف و تولید مواد معدنی و محصولات صنایع معدنی در ساخت كارخانجات این حوزه،‌ به توان فنی و مهندسی موقعیت بسیار خوبی را كسب كرده ایم.
به گفت وی، سهم بومی سازی پروژه های صنایع معدنی در كشور ارتقا یافته  كه به عنوان مثال هم اكنون طراحی كارخانجات فولاد، مس، آلومنیم و امثال آن توسط متخصصان ایرانی انجام می شود، ساخت ماشین آلات و نصب و بهره برداری از آنها توان بالای ایران را نشان می دهد.
بخش سوم سخنان دكتر غضنفری به دستاوردهای حوزه تجارت اختصاص یافت، وی دراین باره عنوان كرد: میزان صادرات غیرنفتی و خدمات فنی و مهندسی كشور افزایش یافته و این رقم از 10.5 میلیارد دلار 84 به 44 میلیارد دلار به سال 90 رسیده
 است.
وی ادامه داد: در مجموع صادرات سال های 84 و 90 شامل كالا و خدمات فنی ومهندسی افزون بر  175 میلیارد دلار می شود، رقم بسیار خوبی است كه توان بالای كشور برای خروج از اتكا به نفت در تولید و بودجه كشور را نشان می دهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تصریح براینكه در حوزه حمل ونقل و كشتیرانی رشد خیلی خوبی را شاهد بوده ایم، افزود: هم اینك ناوگان كشتیرانی جمهوری اسلامی ایران 165 فروند كشتی را در اختیار دارد كه قدرت حمل 36 میلیون تن بار را دارد.
2 هزار میلیارد تومان ذخیره سازی در فاز نخست هدفمندی 
غنضفری همچنین گفت: در بخش حمایت از صادرات بیمه نامه ها و ضمانت نامه های صادراتی افزایش یافته است به نحوی كه این میزان در هفت سال اخیر به 7.6 میلیارد دلار رسید كه بیانگر رشد بیش از 12 برابری نسبت به مدت مشابه ماقبل خود است.
بهره گیری از توان بخش خصوصی به ویژه اصناف در تامین، توزیع كالا و تنظیم بازار، نظارت و كنترل از جمله دستاوردها و فعالیت های انجام شده در حوزه بازرگانی داخلی در سال های اخیر است كه وزیر صنعت، معدن و تجارت این موارد را یادآور شد.
وی با اشاره براینكه در فاز نخست هدفمندی یارانه ها در سال 89، بخش خصوصی در ذخیره سازی، 2 هزار میلیاردتومان شامل  22 قلم كالای حساس مباشرت داشته است، گفت: در حوزه سیلوسازی نیز با اجرای نهضت سیلوسازی، ظرفیت سیلوهای كشوربالغ بر 15 میلیون تن شد كه بسیاری از آنها را بخش خصوصی اجرا كرد وهم اكنون مالكیت سیلوها نیز بر عهده بخش خصوصی است.
 وزیر صنعت، معدن و تجارت به  استفاده از فناوری اطلاعات و آی تی در نظام توزیع كشور درسال های اخیر نیز اشاره ای داشت و گفت: هم اكنون بیش از 30 سامانه اطلاعاتی و عملیاتی در جهت ساماندهی بازار و تسهیل و توسعه تجارت الكترونیكی راه اندازی شده است.
وی سامانه املاك و مستغلات، ثبتارش(ثبت سفارش)، خرید گندم، میزان (كارت خرید اعتباری) ستاد (تدارك الكترونیكی دولت) شبنم، (شبكه نظارت و بازرسی مردمی را بخشی از 30 سامانه ای دانست كه با هدف ساماندهی بازار توسعه یافته است.
غضنفری در پایان افزود: درسال های اخیر صدها عنوان كتاب، مقاله در قالب كارهای تحقیقاتی و پزوهشی  در حوزه های صنعت، معدن و تجارت انجام شده است كه هر كدام به نوبه خود در دررشد و ارتقا این حوزه ها موثر بوده و خواهد بود

ارسال نظر
پیشنهاد امروز