خبرگزاری کار ایران

معاون علمی - پژوهشی معاونت علمی و فناوری رییس جمهور:

تحقیق و توسعه ابزاری برای موفقیت بنگاه

کد خبر : ۲۹۶۸۳

خدمات مشاوره‌ای شركتها، تسهیل در دسترسی به منابع مالی در كشور، آموزش، ساماندهی برنامه ها و تفاهم نامه بین SME ها و سازمانهای بین المللی، دسترسی به كتابخانه و تسهیلات اینترنت دانشگاهها وكمك در تدوین برنامه های درسی دانشگاه از جمله این برنامه‌هاست.

معاون علمی - پژوهشی معاونت علمی و فناوری رییس جمهور تاکید کرد: صنایع متوسط وکوچک برای موفقیت باید به تغییرات محیطی و جهانی آْگاهی یابند و ابزار آن نیز تحقیق و توسعه است.
به گزارش‌ایلنا، سید مهدی سیدی در نشست هم اندیشی راهکارهای گسترش تحقیق و توسعه در صنایع کوچک و متوسط (SME) افزود: شرکتهای متوسط و کوچک باید بتوانند تغییرات را بومی کنند تا شرکت‌ها با تغییرات منطبق شوند و در اینصورت به توسعه لازم می‌رسند.
وی با برشمردن برنامه‌های حمایتی لازم برای مراکز تحقیق و توسعه همگن گفت: خدمات مشاوره‌ای شرکت‌ها، تسهیل در دسترسی‌ به منابع مالی در کشور، آموزش، ساماندهی برنامه‌ها و تفاهم نامه بین SME‌ها و سازمانهای بین المللی، دسترسی به کتابخانه و تسهیلات اینترنت دانشگاه‌ها وکمک در تدوین برنامه‌های درسی دانشگاه از جمله این برنامه هاست.
وی از هماهنگی و هم افزایی بین بازیگران علمی و فناوری از جمله دانشگاه و صنعت به عنوان یکی از وظایف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نام برد و افزود: کانونهای هماهنگی دانش و صنعت، شکل تخصصی همکار مراکز آموزش و پژوهش و صنایع و کاربردی است که از نقش آفرینان اصلی چرخه نوآوری در یک محصول یا خدمتی خاص ترکیب یافته است.
وی تصرح کرد: احکام مرتبط با شرکتهای دانش بنیان و SME‌ها در نقشه جامع علمی کشور و قانون برنامه پنجم توسعه تاکید شده است.
وی درباره چرایی نپرداختن SME‌ها به تحقیق و توسعه اظهار کرد: عدم دسترسی به منابع مالی، عدم شناخت از بازار‌های بین المللی و مزایای R&D و دید استراتژیک از دلایل نبود تحقیق و توسعه در بنگاههای کوچک و متوسط است.
به گفته وی معاونت علمی و فناوری رییس جمهور موظف به تشکیل کارگروهی شده تا شرکتهای دانش بنیان را تشخیص و رتبه بندی کند و این شرکت‌ها باید بتوانند از مزایای صندوق نوآوری و شکوفایی با ۳ هزار میلیارد تومان موجودی استفاده کنند.

لزوم همجواری پارکهای فناوری و شهرکهای فناوری
قائم مقام معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران خواستار اصلاح قانون برای همجواری پارکهای فناوری و شهرکهای فناوری شد.
سلیمانی افزود: قانون اجازه در کنار هم قرار گرفتن پارکهای فناوری را در کنار شهرکهای فناوری نمی‌دهد در حالی که به راحتی می‌توانستند از مزایای این پارک‌ها بهره‌مند شوند.
وی از احداث شهرکهای فناوری به عنوان HUB‌های تخصصی، شناسایی و تشویق واحدهای بزرگ برای احداث و راه اندازی مراکز R&D، تهیه بسته‌های راهبردی و مشوق برای سرمایه گذاری در اجزای شهرک فناوری، بسته تشویقی برای تحریک تقاضا از سوی SME‌ها به شهرک فناوری به عنوان اقدامات در دست انجام این سازمان در توسعه فعالیتهای تحقیق و توسعه در SME‌ها نام برد.
ایجاد مراکز فن بازار با پارک علم و فناوری، شناسایی شرکتهای دانش بنیان در شهرک‌ها و آماده سازی برای استفاده از ابزارهای شرکتهای دانش بنیان، پیگیری عضویت وزیر صنعت، معدن و تجارت در صندوق نوآوری، پیگیری عضویت سازمان شهرکهای صنعتی در دبیرخانه شورای عتف از دیگر موارد مورد اشاره وی بود.
همچنین پیگیری تسری مزایای قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان و شهرکهای فناوری، ایجاد آزمایشگاههای مرجع، قرار دادن بخشی از منایع نوسازی و تجدید ساختار و نیز از دیگر اقدامات سازمان شهرکهای صنعتی برای توسعه R& D بود که سلیمانی بدان‌ها اشاره کرد.
وی در این نشست همچنین به مهم‌ترین محدودیتهای SME‌ها در حوزه R&D اشاره کرد و مشارکت محدود در سیستم نوآوری محلی، تجاری سازی محدود محصول و بودجه کم R&D، فهم اندک از تکنولوژی و نداشتن پلت فرم تجاری سازی تکنولوژی در کشور را از جمله این موارد دانست.
به گفته وی عدم انسجام در مراکز تصمیم گیر در حوزه فناوری و تجاری سازی فناوری، کامل نبودن چرخه تحقیق، توسعه و تجاری سازی (RDC) در کشور و تمرکز بر روی تحقیق از دیگر مشکلات و محدودیتهای صنایع کوچک و متوسط در حوزه تحقیق و توسعه است.

تحقیق وتوسعه بنگاهی نیاز امروز صنایع

در ادامه نشست، مشاور انجمن مراکز تحقیق و توسعه قرائت‌ها و برداشتهای مختلف از تحقیق و توسعه را از مشکلات این حوزه دانست.
نصرت الله نصیری تاکید کرد: تحقیق و توسعه بنگاهی نیازامروز ماست چراکه صنایع کوچک و متوسط به نوسازی و بهینه سازی سیستمهای سازمانی نیاز دارند.
وی تصریح کرد: در بنگاههای کوچک نیاز به R&D بیشتر است و خود بنگاه یک R& D به شمار می‌رود.
به گفته وی نتایج تحقیقات کاربردی را نمی‌توان در تحقیقات توسعه‌ای به کار بست و تحقیقات توسعه‌ای هم مخصوص هر بنگاه است و نمی‌توان به تولید انبوه رساند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز