معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا:
بیش از 1 میلیون واحد صنفی بدون مجوز است

هنوز برای قضاوت درباره موفقیت یا موفق نبودن طرح شبنم بسیار زود است و این طرح در دوره 5 ساله باید اجرا شود و با توجه به اینکه اجرای مرحله ساماندهی واردات آن از آذر پارسال آغاز شده، برآورد ستاد این است که در بخش واردات و الصاق برچسب بارکد دو بعدی شبنم چون همه کالاها را شامل نمی شود تا 70 درصد پیشرفت داریم اما مشکل ما در سطح عرضه است و کالاهایی را که پیش از اجرای طرح وارد شده است، نمی توان توقیف کرد.
یکی از مبانی فساد اقتصادی، شفاف نبودن گردش کالا در کشور است، گفت: حتی مأموران ممیزی در تشخیص کالاهای اصل (کالاهایی که از مبادی قانونی وارد می شود) و کالاهای غیرقانونی و جعلی دچار مشکل می شوند و عمده فروش ها و مردم هم نمی توانند آن را تشخیص دهند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی ابویی در نشست خبری صبح امروز خود در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: استفاده مردم از کالاهای تقلبی و جعلی نه تنها پیامد اقتصادی بلکه تبعات بهداشتی و اجتماعی هم دارد.
ابویی با بیان اینکه اطلاع رسانی درباره طرح شبنم افزایش خواهد یافت، گفت: موفقیت این طرح به همکاری مردم، صنوف و عرضه کنندهها نیاز دارد چون اجرای آن منافع ملی کشور را در بر میگیرد.
ابویی اظهار داشت: یکی از خسارتهای ورود کالای قاچاق عقبنشینی سرمایهگذاران برای تجارت است و سرمایهگذار انگیزه برای تجارت پیدا نمیکند، صرفه قاچاق بالا می رود و افرادی هم که حاضرند، کالا وارد کنند در مقابل قاچاق کالا عقب می افتند.
معاون پیشگیری و هماهنگی امور استان های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه طرح شبکه بازرسی و نظارت مردمی (شبنم) از پانزده سال پیش مطرح بوده اما به دلایلی اجرا نشده است، گفت: این طرح در شهریور 90 به تصویب دولت رسید و وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف به اجرای آن شده است.
ابویی گفت: شبنم طرح پیچیده ای است چون همواره انسان های سودجو در صدد برنامه ریزی بر ضد آن هستند تا به درستی اجرا نشود.
معاون پیشگیری و هماهنگی امور استان های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اطلاع رسانی نکردن بموقع درباره این طرح به مردم، تجار و صنوف را فرصتی برای افراد سودجو و متخلف برشمرد و افزود: کمیته اطلاع رسانی فرهنگی تشکیل شده است تا این طرح را بیشتر و کاملتر به مردم و مخاطبان خود بشناساند.
بنابراین گزارش معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پیش از این هم اعلام کرده است: یک میلیون واحد صنفی بدون مجوز اجرای طرح شبکه نظارت و بازرسی مردمی (شبنم) را با مشکل مواجه کرده است.
ابویی گفته است: هنوز برای قضاوت درباره موفقیت یا موفق نبودن طرح شبنم بسیار زود است و این طرح در دوره 5 ساله باید اجرا شود وبا توجه به اینکه اجرای مرحله ساماندهی واردات آن از آذر پارسال آغاز شده، برآورد ستاد این است که در بخش واردات و الصاق برچسب بارکد دو بعدی شبنم چون همه کالاها را شامل نمیشود تا 70 درصد پیشرفت داریم اما مشکل ما در سطح عرضه است و کالاهایی را که پیش از اجرای طرح وارد شده است، نمیتوان توقیف کرد.
ابویی اعلام کرده است: با توجه به اینکه کنترل بخش عرضه را از اردیبهشت امسال آغاز کرده ایم و از 3 میلیون واحد صنفی 1 میلیون بدون مجوز است، کنترل این بخش به تدریج امکان پذیر خواهد شد، چون بسیاری از صنوف با اطلاع رسانی و توجیه شورای اصناف در حال دریافت مجوز است و این فرآیند زمینه را برای اجرای طرح شبنم و نیز مواردی مانند برخورد با فرار مالیاتی و غیره فراهم می آورد.