خبرگزاری کار ایران

عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی خبرداد:

ضرورت ساماندهی بنگاههای سیار عرضه کالاها و خدمات

ضرورت ساماندهی بنگاههای سیار عرضه کالاها و خدمات
کد خبر : ۲۶۶۰۴

فعالیت واحد صنفی تنها در محل کسب ثابت محدود نشده بلکه افراد می تواند برای فعالیت شان از وسیله سیار نیز در تولید و عرضه کالاها و خدمات استفاده کنند.

یکی از مهمترین فعالیت های اقتصادی با وسیله سیار در همه جای دنیا، حمل و نقل بار و مسافربا کشتی، هواپیما، قطار و خودرو است، اما وسیله سیار را می توان برای تولید و عرضه کالاها و خدمات زیادی بکار گرفت.

داود چراغی، در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: براساس ماده 3 قانون نظام صنفی هر واحد اقتصادی‌ كه‌ فعالیت‌ آن‌ در محل‌ ثابت‌ یا وسیله ‌سیار باشد و توسط‌ فرد یا افراد صنفی‌ با اخذ پروانه‌ كسب‌ دایر شده‌ باشد، واحد صنفی ‌شناخته‌ می‌شود.

عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی  گفت: فعالیت واحد صنفی تنها در محل کسب ثابت محدود نشده بلکه افراد می تواند برای فعالیت شان از وسیله سیار نیز در تولید و عرضه کالاها و خدمات استفاده کنند.

وی افزود: این امر تنها محدود به ایران نمی شود و در بیشتر کشورها حتی کشورهای توسعه یافته از وسیله سیار به طرق مختلف جهت انجام فعالیت اقتصادی استفاده می کنند.

چراغی تصریح کرد: یکی از مهمترین فعالیت های اقتصادی با وسیله سیار در همه جای دنیا، حمل و نقل بار و مسافربا کشتی، هواپیما، قطار و خودرو است، اما وسیله سیار را می توان برای تولید و عرضه کالاها و خدمات زیادی بکار گرفت.

وی گفت: برای نمونه در برخی کامیون ها، امکان تولید نان فراهم شده و این گونه نانوایی های سیار می توانند در مناطق مختلف کشور اقدام به تولید و عرضه نان کنند.

همچنین در بسیاری از کشورهای توسعه یافته برای عرضه کالاها و خدمات در مناطق دور افتاده، حاشیه شهرها و همچنین در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه، از وسیله نقلیه برای تولید و عرضه كالا و خدمات استفاده می کنند  و فضای داخلی خودروها را برای تولید و عرضه کالا و خدمات آماده می کنند.

چراغی اظهار داشت: شهرداری ها نیز در هر منطقه ای، مکانی را برای توقف و فعالیت تعدادی وسیله سیار عرضه کالا و خدمات همچون بازار یا بازارچه در کنار هم البته باتوجه به جمعیت آن منطقه ودوری و نزدیکی آن به بازارهای شهر، برای فعالیت در یک یا چند روز از هفته ایجاد می کنند.

وی افزود: همچنین فعالیت وسیله سیار تولید و عرضه کالا و خدمات بصورت تکی نیز با رعایت قوانین و مقررات مربوطه در مناطق مشخص شهر مجاز است، از جمله می توان به عرضه انواع بستنی در خودرو اشاره داشت که امروزه فعالیت وسیله سیار فروش بستنی خیلی بیشتر از واحدهای دائمی و ثابت این محصول در کشورهای توسعه یافته است.

وی افزود: بدون ایجاد مزاحمت برای عموم مردم آن مناطق و رعایت کلیه قوانین و مقررات و مهم تر از همه داشتن مجوز، که بخوبی قابل مشاهده برای همه افراد باشد. چراکه باتوجه به امکان بیشتر تخلف و اجحاف بنگاههای اقتصادی سیار نسبت به بنگاههای ثابت، ضرورت دارد طوری اقدام گردد تا همه خریداران کالا و خدمات از این بنگاهها، در صورت وارد آمدن هر گونه اجحافی، بتوانند به راحتی از آنان شکایت و  خسارت مربوطه را جبران کنند.

وی گفت: امروزه رشد فناوری نوین به خصوص در حوزه ارتباطات و اطلاعات، موجب ارتقا فناوری تولید انواع وسیله های سیار در مقیاس های بزرگ و متوسط و کوچک برای فعالیت در تولید و عرضه کالاها و خدمات شده است و با هزینه کمتر می توان بنگاههای سیار را برای تولید و عرضه کالاها و خدمات در شرایط مختلف همچون وقوع حوادث غیر مترقبه که بنگاههای ثابت با مشکل روبرو  است و در شرایط عادی برای ارائه خدمات به مصرف کنندگان در مناطق دورافتاده و حاشیه شهرها و مواردی این چنین استفاده کرد.

وی ادامه داد: در برخی مناطق شهری و روستایی کشور به دلایل مختلف ایجاد واحد خرده فروشی دائمی به صرفه  نیست، در این شرایط استفاده از وسیله های سیار برای تامین کالا و خدمات مورد نیاز آن مناطق از جنبه های مختلف به صرفه تر است. در این ارتباط می توان به بسیاری از روستاهای کشور اشاره داشت که باتوجه به عدم توزیع بسیاری از کالاها و خدمات، کشاورزان مجبور به مراجعه به شهرها و تامین محصولات مورد نیازشان با هزینه و زمان بیشتری است.

وی تصریح کرد: پیشنهاد می شود در جهت افزایش اشتغال مولد و همچنین گسترش رقابت در تولید و عرضه کالاها و خدمات در مناطق مختلف کشور، مطالعه و برنامه ریزی برای طراحی و ساخت انواع وسیله های سیار تولید و عرضه کالا و خدمات در بزرگ، متوسط و کوچک صورت پذیرد.

وی گفت: این وسیله ها هم می تواند برای شرایط ویژه و به خصوص وقوع حوادث غیر مترقبه و هم برای فعالیت در مناطق دور افتاده و...، بکار گرفته شود. البته ضرورت دارد به متقاضیان فعالیت در این وسیله ها در صورت دارا بودن شرایط لازم بعد از آموزش، مجوز فعالیت داده شود. همچنین فعالیت این این اصناف سیار با ضوابط مشخص در شهر و روستا و تحت کنترل، نظارت و بازرسی اصولی و کارآ و به خصوص استفاده از آنها برای عرضه کالاها و خدمات مختلف به صورت حراج در مناطق مختلف صورت پذیرد.

 

ارسال نظر
پیشنهاد امروز