احمدینژاد در مراسم جایزهی کتاب سال:
در سیر علم و اندیشه در پلههای اول هستیم
احمدینژاد: در سیر علم و اندیشه هنوز در پلههای اول هستیم. خداوند فرموده هر چیزی که در آسمانها و زمین است مسخر شما قرار دادیم. این مسئله به بعد مادی مرکز انسان اشاره دارد، اما در همین بعد محدود هم در ابتدا راه قرار داریم.
ایلنا: «محمود احمدینژاد» صبح امروز (شنبه 14 بمنهماه) در مراسم پایانی جایزهی کتاب سال و جایزهی جهانی، براهمیت پیشرفتهای علمی و معنوی انسانها تاکید کرد و پیشرفتهای فعلی بشر را بسیار محدود و ناچیز دانست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، احمدینژاد در ابتدای سخنان خود با اشاره به جایگاه علم و عالم تاکید کرد: تجلیل از مقام عالمان در واقع تجلیل از حقیقت انسان است. انسان بالاترین موجود هستی است و همچنین مهمترین موضوع هستی نیز به حساب میآید. همهی حقایق و ارزشها، آرزوها و سوالات، پیشرفتها، کمال و تعالی در رابطهی انسان، معنا و مفهوم مییابد.
او ادامه داد: اگر انسان از دایرهی هستی برداشته شود همهی موضوعات بیمعنی میشود. انسان موجودی لایتناهی و جاودانه است که ظرفیتهای وجودیاش نهایتی ندارد.
رییس جمهوری انسان را دارای دو وجه مادی و معنوی دانست و تاکید کرد: مشخص است که وجه مادی نمیتواند لایتناهی باشد و ظرفیت نامحدود داشته باشد. عالم ماده هر قدر گسترش یابد، باز هم محدود است و فضای حرکت انسان در این عالم محدوداست و وقتی که زمان بگذرد دچار تکرار و دلآزردگی میشود.
احمدینژاد افزود: بعد نامحدود انسان بعد اندیشه، تفکر، تعقل، علمآموزی و علمآفرینی است. دایرهی اندیشه و تعقل نامحدود است و علم حد و حدودی ندارد. هزاران سال تلاش علمی همچنان به نقطهی پایانی نرسیده به خصوص زمانی که تلاش علمی در رابطه با حقیقت انسان باشد، برای آن هیچ محدودیتی تعریف نمیشود. به تعبیر دیگر علومی که به معرفتهای انسانی باز میگردد بیپایان هستند.
او بااشاره به عظمت وجود انسان ادامه داد: به هر حال انسان با علم و معرفت زنده و جاودان است و اگر بخواهیم خلاصه بگوییم انسان چیزی جز تفکر، تعقل و علم نیست.
احمدینژاد در تعریف هویت حقیقی انسانها گفت: هویت انسان به علم و اندیشه و معرفت بر میگردد و همینها انسان را تاامروز نگه داشته است. تمام عالم عادی، ظلمات و مجهولات است و چراغ بازیابی انسان در حرکت به سمت علم روشن میشود.
او ادامه داد: این چراغ راهنما همان علم است و انسان بدون علم و اندیشه تفاوتی با سایر موجودات ندارد و تمام زیبایی انسان دراین است که میتواند بیاندیشد و تولید دانش کند.
رئیس جمهوری در ادامهی سخنان خود به موضوع کتاب و کتابت پرداخت و گفت: یکی از بهترین ظرفها برای انتقال دانش به نسلها و عصرهای بعدی، کتابت است. دانش باید ثبت شود و آیندگان از آن استفاده کنند. کتاب از دیرباز ظرف خوبی برای حمل اندیشه و معرفت بوده است.
او ادامه داد: البته امروز ظرفهای جدید دیگری هم در این زمینه ایجاد شده که به عنوان مثال میتوان به فضای مجازی و ماهیت نامحدود آن اشاره کرد، اما همین فضای مجازی محصول بار علمی و کتابتها و صیانتهای قبلی است و علیرغم اینکه این فضا بسیار سهل و در دسترس است، اما کتاب همچنان جایگاه ممتاز خود را حفظ کرده است.
احمدینژاد از آماری که وزیر ارشاد دربارهی تعداد کتابهای منتشر شده در طول هشت سال ریاست جمهوریاش ذکر کرده بود و نشان از افزایش زیاد تیراژ کتابها به نسبت قبل داشت، یاد کرد و گفت: اتفاقآ در این 8 سال دسترسی به فضای مجازی بسیار آسانتر شده، اما به رغم این مسئله شاهد هستیم که تعداد کتابهای منتشر شده چند برابر شده است. صرف نظر از اینکه مطالعهی کتاب و در دست گرفتن آن انس روحی بیشتری ایجاد میکند.
او افزود: در سیر علم و اندیشه هنوز در پلههای اول هستیم. خداوند فرموده هر چیزی که در آسمانها و زمین است مسخر شما قرار دادیم. این مسئله به بعد مادی مرکز انسان اشاره دارد، اما در همین بعد محدود هم در ابتدا راه قرار داریم. به لحاظ علم مادی میتوان به جایی رسید که تمام عالم ماده در لحظهای در اختیار انسان باشد.
احمدینژاد سپس به مسئلهی سرعت نور اشاره کرد و عبور انسان از این سرعت را نقطهای دانست که در لحظه تمام عالم در اختیار انسان خواهد بود.
او ادامه داد: این بعد مادی بود و مطمئنآ در بعد معنوی علم هم هنوز در ابتدای مسیر قرار داریم. انسان به لحاظ معرفت میتواند به نقطهای برسد که خلیفهی خدا در کره زمین شود. خلیفه یعنی جانشین و این جانشین باید تجلی کامل او باشد و تمام کارهایی را انجام دهد که او میکند و به مخزن علم و حکمت خدا دسترسی پیدا کند.
رئیس جمهوری سپس به انسانهایی که در طول تاریخ از سیر در صفات عبور کردهاند یاد کرد و گفت: ۱۴ انسان بزرگ که الان در مراتب دیگری در حال سیر تعالی هستند نمونه کاملی از نمایندگی خدا بر کره زمین بودهاند، اما چند نفر در طول تاریخ به درجهی خلیفهالله رسیدهاند؟ تعداد خیلی کم است. کرهی زمین ۷ میلیارد جمعیت دارد و در سال نزدیک به ۱۲۰ میلیون نفر به دنیا میآیند و حدود ۳۰ میلیون نفر نیز از دنیا میروند و اینها فرصتی پیدا نمیکنند که خود را بشناسند، چون در سیر کمال انسان در ابتدای راه هستیم و باید کار کنیم و بیاندیشیم تا از این مراحل عبور کنیم.
او سپس به انسانهایی که هنوز از مرز حیوانات نیز عبور نکردند اشاره کرد و گفت: کسی که بمب شیمیایی میسازد آگاه است که این پدیده برای کشتن دردناک انسانها کاربرد دارد مسلمآ این فرد از مرز حیوان هم هزاران کیلومتر پایینتر رفته است.
احمدینژاد سپس به نوع نگاه عالمان، دانشمندان، هنرمندان و اهل دل که به حقیقت انسانی پی بردهاند اشاره کرد و گفت: زندگی یک عالم اندیشمند با یک فرد عادی متفاوت است، آنها طور دیگری لذت میبرند و جهان را درک میکنند. همهی ما باید دست به دست هم دهیم و از یکدیگر حمایت کنیم و به این جایگاه برسیم که همهی انسانها در فضایی سطح بالا زندگی کنند.
او ادامه داد: پیامبران و به ویژه پیامبر خاتم به عالم احترام زیادی میگذاشتند و سفارش آنها در علم اندوزی بوده است، برای اینکه علم اکسیری است که تمام غبارها را از وجود انسان پاک میکند. من به عنوان خادم ملت ایران از همهی کسانی که زندگی خود را صرف اعتلای انسان میکند، تشکر میکند و دست آنها را میبوسم و از برگزارکنندگان جایزهی کتاب سال نیز کمال تشکر و قدردانی دارم.