گزارش کمیسیون امنیت ملی قرائت شد؛
شوک ناشی از ضرب و شتم علت فوت ستار بهشتی
با توجه به اقرار صریح متهم متوفی، موجبی برای اعمال فشارهای فیزیکی و روانی خودسرانه به متهم وجود نداشته و این امر فاقد مجوز قانونی بوده است/شوک ناشی از ضرب و شتم علت احتمالی مرگ ستار بهشتی است.
گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم درباره فوت ستار بهشتی، وبلاگ نویس ایرانی در زندان، در صحن علنی مجلس قرائت شد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، در این گزارش نتایج روشن کنندهای از چگونگی رفتار با متوفی در دوران بازداشت به دست آمده است که بر اساس آن رفتار ماموران با موازین شرعی و قانونی مغایرت داشته است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گزارش خود آورده است: گزارش کمیسیون امنیت ملی با تعیین مهدی دواتگری عضو کمیسیون به عنوان نماینده ویژه در پیگیری موضوع و با عنایت به مراجعات به دادسرای عمومی وانقلاب تهران،ستاد فرماندهی انتظامی تهران بزرگ،پلیس فتاح و آگاهی تهران ارایه میشود.
در ادامه این گزارش آمده است: در راستای شناسایی تبلیغ کننده علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، پلیس فتا تهران بزرگ اقدام به شناسایی شخصی با نام مصطفی سعید کرد که با ایجاد صفحات اجتماعی فیس بوک با عنوان ستار آزادی و سعید آزاد و همچنین راه اندازی وبلاگی در راستای تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و ارزشهای نظام فعالیت می کرد.
وی گفت: ماموران پلیس فتا تهران بزرگ با بهره گیری از بانکهای اطلاعاتی موجود هویت وی را به نام ستار بهشتی فرزند سردار 35 ساله، دارای تحصیلات سیکل، بیکار، اهل خرمشهر و ساکن رباط کریم استخراج مینمایند. سپس با مجوز قضایی وارد منزل متهم میشوند.
وی پس از تفهیم اتهام بر اتهامات وارده اقرار کرده و بیان میکند: چون با سیاستهای نظام مخالف بوده مطلب مینوشت و آن رابه خارج از کشور ایمیل میکرد.
نقوی حسینی در ادامه گزارش خود بیان کرد: دادستان عمومی وانقلاب رباط کریم با توجه به دفاعیات متهم قرار تامین از نوع وثیقه برای وی صادر کرد که متهم به لحاظ عجز از تودیع وثیقه، بازداشت شد وتحت حفظ ماموران مراقب به شعبه چهارم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه اعزام گردید.
وی در ادامه بیان کرد: با توجه به خاتمه وقت اداری در مورخ 9/8/91 متهم، تحویل تحت نظرگاه پلیس فتا تهران بزرگ شد که جهت ادامه تحقیقات پلیس فتا، از شعبه چهارم بازپرسی دادسرا فرهنگ و رسانه تهران درخواست کرد که وی به مدت 10 روز در بازداشت پلیس آگاهی و تحت مراقبت آنان قرار گیرد که با این درخواست موافقت شد.
در ادامه این گزارش آمده است: حسب گزارش بند 350 و سوابق بهداری بازداشتگاه اوین، متهم متوفی در تاریخ 10/8/91 برای درمان دارویی به بهداری اعزام شد که نوار قلب تهیه شده از وی حکایت از سلامت قلب ایشان داشته است و همان روز نیز تحویل ماموران فتا گردید.
وی در ادامه بااشاره به این مطلب که بازداشتگاه پلیس آگاهی تهران بزرگ همگی زیر نظر سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی میباشد گفت: در تاریخ 11/8/91 متهم متوفی تحت نظرگاه پلیس فتا تهران منتقل میشود و تا زمان فوت هیچ تحقیقی از ایشان به عمل نمی آورند.
نقوی حسینی در ادامه به ثبت وقایع روزانه در دفتر بازداشتگاه اشاره کرد و گفت: در بدو ورود مجدد متهم به تحت نظرگاه، که گزارش آن توسط یکی از ماموران انتظامی بازداشتی تنظیم شده است متهم از ناحیه صورت، ساق پای چپ دارای کبودی تورم و بازوی دست راست و بازوی دست چپ دارای خالکوبی است و از ناحیه سمت راست کمر دارای کبودی تورم میباشد. وقتی افسر نگهبان پلیس فتاح جهت سرکشی به تحت نظرگاه مراجعه میکند مشاهده مینماید که متهم متوفی حرکت و تنفس ندارد و سریعا متهم را به اورژانس معرفی میکند.
شوک ناشی از ضرب و شتم علت احتمالی فوت ستار بهشتی
در ادامه آمده است: در حال حاضر با توجه به بررسیهای انجام شده و با اطلاعات موجود تعیین علت قطعی فوت از لحاظ پزشک قانونی مقدور نبوده اما نظر به این که در معاینه جسد و بررسیهای تکمیلی هیچگونه دلایل و شواهدی از بیماری منجر به فوت احراز نشده است محتمل ترین علت منجر به فوت میتواند پدیده شوک باشد که در صورت احراز ایراد ضرب یا ضربات به نقاط حساس بدن یا فشارهای شدید روانی این عوامل میتواند عامل شوک مذکور باشد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه افزود: در تحقیقات اولیه از ماموران پلیس فتا به 7 نفر از ماموران پلیس شامل افسران پرونده و مراقبین بازداشتگاه تفهیم اتهام و قرار بازداشت موقت صادر شد و متهمان به زندان معرفی شدند.
رفتار غیر شرعی و غیرقانونی ماموران پلیس فتا
نماینده ورامین در مجلس شورای اسلامی گفت: در تحقیقات از ماموران نیروی انتظامی نتایج روشن کنندهای از چگونگی رفتار با متهم متوفی در دوران بازداشت به دست آمد که با موازین شرعی و قانونی مغایرت داشته است و برخی از ماموران بازداشتی در جریان تحقیقات به تخلفات خود در رفتار با متهم متوفی اقرار نموده و با پیگیریهای فرماندهی نیروی انتظامی رییس پلیس فتاح به علت قصور ضعف و عدم نظارت کافی بر عملکرد پرسنل خود از سمت برکنار شد.
وی در ادامه به ماده 500 قانون مجازات اسلامی اشاره کرد و افزود: با توجه به اقرار صریح متهم متوفی به ارتکاب بزه انتصابی موجبی برای اعمال فشارهای فیزیکی و روانی خودسرانه به متهم وجود نداشته و این امر فاقد مجوز قانونی بوده است.
نقوی حسینی تصریح کرد: با تاکید بر جایگاه مهم نیروی انتظامی در تامین نظم و امنیت عمومی کشور و ضرورت حمایت از کلیت نیرو در انجام ماموریتهای وسیع خود اقدام دادسرای عمومی وانقلاب تهران در تعقیب ماموران پلیس فتا تهران بزرگ در حال حاضر سه از نفر از ایشان در بازداشت به سر میبرند.
پیشنهادات کمیسیون امنیت ملی به دستگاههای مسئول
وی در پیشنهادات کمیسیون امنیت ملی آورده است: با توجه به ضرورت حفظ حقوق انسانی در جامعه اسلامی لازم است دستگاههای مسوول به ویژه قوه قضاییه نسبت به این حوادث تلخ با نظارت بیشتری برخورد کرده و پرونده فوت ستار بهشتی به صورت ویژه بررسی شود و متخلفین دقیقا شناسایی و با آنها برخورد قضایی صورت گیرد .
نقوی حسینی در ادامه خاطرنشان کرد: فرمانده نیروی انتظامی نیز میبایست با صدور بخشنامهای به کلیه واحدهای انتظامی ابلاغ کند که متهمان صرفا در بازداشتگاههای تحت نظارت سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی نگهداری شوند و همچنین مسوولان بازداشتگاه ها به منظور جلوگیری از بروز مجدد اقدامات خودسرانه نسبت به اجرای دقیق ماده 24 آیین نامه اجرایی زندان هاکلیه بازداشتگاهها به دروبین مدار بسته مجهز کنند.
وی همچنین تصریح کرد: با توجه به اینکه طبق ماده 3 اصلاحیه قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب نظارت بر ضابطان برعهده دادستان عمومی وانقلاب هر شهرستان است بنابراین دادستان ها عمومی و انقلاب سراسر کشور میبایست ضمن بازرسی مداوم از بازداشتگاه ها نسبت به وضعیت عمومی بازداشتگاه ها نیز نظارت جدی داشته باشند.