مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان:
۴۰۰ شرکت ایرانی در اقلیم کردستان عراق فعالیت میکنند
ایران تاچند سال اخیر رده نخست را در شرکتهای فعال اقلیم کردستان عراق را داشته، اما اخیرآ شرکتهای ترکیهای با حدود ۲ هزارو ۱۱۸ شرکت پیشی گرفتهاند.
ایلنا: مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان اظهار داشت: در حال حاضر ۴۰۰ شرکت ایرانی در اقلیم کردستان عراق با اشتغال به کار حدود ۲۰ هزار نفر مشغول به فعالیت هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از سنندج، مصطفی باغبانیان سهشنبه شب ۱۱ تیرماه جاری در سومین جلسه شورای هماهنگی دستگاههای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در سنندج گفت: با استفاده از ظرفیتها و امکانات موجود در کردستان عراق امکان نهایت استفاده از این بستر به منظور سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال برای ایرانیان در این منطقه وجود دارد.
وی اقتصاد مبتنی بردرآمد نفتی، احترام به مالکیت سرمایه گذاران خارجی، عدم تفاوت بین سرمایه گذاران داخلی و خارجی، امنیت بالای منطقه و همچنین دارا بودن قوانین سرمایه گذاری مترقی با هدف توسعه تجارت خارجی با کشورهای همسایه را از جمله ویژگیهای اقتصاد اقلیم کردستان عراق عنوان کرد.
باغبانیان در ادامه سخنانش عدم نظاممندی روابط اقتصادی ایران و اقلیم کردستان عراق را از جمله تهدیدها و موانع برای حضور در اقلیم کردستان عراق دانست و تصریح کرد: ایران تاچند سال اخیر رده نخست را در شرکتهای فعال اقلیم کردستان عراق را داشته اما اخیرا شرکتهای ترکیهای با حدود ۲ هزار و ۱۱۸ شرکت پیشی گرفتهاند.
وی افزود: باتوجه به ضعف زیرساختهای اقتصادی استان و پایین بودن سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی، پیشنهاد میشود نشستی تخصصی وزارت تعاون با وزارت کار اقلیم کردستان عراق به منظور ایجاد بستر مناسب و رفع موانع و مشکلات اعزام نیروی کار به اقلیم کردستان عراق، پوشش بیمهای نیرو کار اعزامی و... برگزار شود.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در ادامه به ارائه گزارشی از عملکرد ادارهکل تعاون پیرامون فعالیتهای این سازمان در امور بینالملل پرداخت و گفت: بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته جمعیت استان درسال ۹۴ به هزارو ۵۵۰ نفر باعرضه ۵۹۰هزار نیروی کار، ۵۴۹ هزار تقاضای کار و نرخ ۴۶ درصدی مشارکت زنان و مردان کردستانی در پایان برنامه سند توسعه اشتغال استان مد نظرقرار گرفته شده است.
باغبانیان با اشاره به پیشبینی ایجاد ۳۶ هزار فرصت شغلی در سال ۹۲ این عدد را برای سال ۹۳ به میزان ۳۰ هزار و ۵۰۰ و برای سال ۹۴ به میزان ۳۱ هزار و ۴۰۰ مورد اعلام کرد.
وی ابراز داشت: نرخ بیکاری استان بر اساس روند مطلوب برای سالهای ۹۲ و ۹۳ و ۹۴ به ترتیب ۱۵، ۱۱ و ۷ درصد پیش بینی شده است که امیدواریم این مهم با انجام فعالیتهای بیشتر حاصل شود.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان همچنین به نقش تعیینکننده کاریابیها در معادلات بازار کار اشاره کرد و گفت: کاریابیها پل ارتباط بین نیروی کار و بازار کار هستند.
وی از ایجاد اشتغال برای ۳۲۲ نفر از کارجویان در سه کاریابی فعال خارجی، ۱۶۹ فرصت شغلی، معرفی بکار ۱۰۲ نفر و همچنین بکارگماری ۴۹ نفر طی سال گذشته خبر داد.
باغبانیان تعاونیهای مرزنشین را ۱۹ موردبا ۱۵. ۵ میلیون ریال سرمایه عنوان کرد ویادآور شد: هم اکنون ۴۱هزار و۲۰۴ هزار نفر عضو با ۴۷نفر اشتغالزایی در این تعاونیها مشغول فعالیت هستند.
به گفته مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان، میزان صادرات این تعاونیها در سال گذشته ۱۴. ۵ میلیون و دلار و میزان واردات آنها ۲۴. ۵ دلار بوده است.
باغبانیان همچنین عملکرد استان در اشتغال افراد خارجی را ۱۰ مورد صدور روادید ورود یا حق کار، ۱۵ مورد صدور پروانه کار، هفت مورد تمدید پروانه کار و ۱۰ مورد ابطال پروانه کار در سال ۹۱ عنوان کرد.
وی در پایان سخنانش به مزیتهای نسبی استان اشاره کرد و گفت: وجود منابع آب فراوان، منابع غنی جنگل و آب و هوای مناسب برای کشت انواع محصولات کشاورزی، قابلیت باغداری، توسعه اراضی، وجود ذخایرغنی و متنوع معدنی و موقعیت مناسب جغرافیایی از جمله این مزیتها است.
باغبانیان همچنین ظرفیتهای مناسب فرهنگی، اجتماعی و نیروی انسانی سازگار با نوآوری و توسعه، وجود نیروی انسانی جوان و کارآمد و همچنین موقعیت مناسب جغرافیایی و هم مرزی با اقلیم کردستان عراق و امکان توسعه مبادلات با این کشور را از دیگر مزیتهای نسبی استان برشمرد.