اعلام هزینه روزانه نوسازی مدارس در دولت یازدهم
وزیر آموزش و پرورش در آیین بهره بردادی از طرح های ملی وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت با حضور رئیس جمهور از بهره برداری از ۱۵ هزار فضای آموزشی، پرورشی و ورزشی با ۷۴ هزار کلاس درس و ۱۰ میلیون مترمربع در دولت تدبیر و امید و اختصاص ۸ میلیارد و چهارصد میلیون تومان برای نوسازی مدارس در دولت یازدهم خبر داد.
به گزارش ایلنا، محسن حاجی میرزایی در آیین بهره برداری از طرح های ملی وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت با حضور رئیس جمهور که به صورت افتتاح متمرکز و از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: در امر ساخت و ساز فضاهای آموزشی، پرورشی و فرهنگی کشور گامهای بسیار بلندی برداشتیم.
وی ادامه داد: امروز روایتگر این تلاشهای بزرگ هستم، این روایت ظاهر و باطن دارد، ظاهر آن افتتاح همزمان ۱۵۵۰پروژه آموزشی، پرورشی و رفاهی در ۳۱ استان و ۳۳۸ شهرستان است که شامل ۸هزار کلاس درس و ۱۲۳ کتابخانه، کانون تربیتی، نمازخانه و دارالقران است که در مجموع یک میلیون و ۳۲۸ هزار مترمربع مساحت را شامل میشود و اعتبار ۳ هزار و ۶۳۰ میلیارد تومان که ۳۰ درصد آن را خیرین پرداخت کردند را دارد.
حاجی میرزایی با بیان اینکه بهره برداری از این کلاس های درس تا پایان دولت تدبیر و امید ادامه خواهد داشت، گفت: از این تعداد هزار کلاس درس تا دهه فجر و هزار کلاس درس دیگر تا پایان دولت به بهرهبرداری میرسد. با افتتاح این پروژهها ۵۰۰ هزار دانشآموز، 30 هزار معلم و مربی از فضای آموزشی و تربیتی بهره مند میشوند.
حاجی میرزایی با اشاره به بهره برداری های امروز از طرح های رفاهی فرهنگیان گفت: در بخش رفاهی نیز استفاده همزمان روزانه ۳۵۰معلم و خانواده آنان از امکانات اقامتی و استفاده بیش از 2 هزار نفر از تالارهای پذیرایی را داریم که در تکریم و منزلت معلمان نقش دارد.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید گفت: آنچه امروز به بهرهبرداری میرسد بخش کوچکی از خدمات جنابعالی در طول دولت تدبیر و امید است که بیش از ۱۵هزار فضای آموزشی، پرورشی و ورزشی با ۷۴هزار کلاس درس معادل ۱۰میلیون مترمربع به بهره برداری میرسد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در دولت یازدهم روزانه ۲میلیارد و دویست میلیون تومان و در دولت دوازدهم روزانه ۸ میلیارد و چهارصد میلیون تومان یعنی 4 برابر دولت یازدهم برای توسعه و تجهیز مدارس هزینه شده است که رشد معادل ۳۷۳درصد را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه کارنامه دولت تدبیر و امید در مقابله با سیل و زلزله علیرغم و تنگناهای موجود بسیار امیدبخش و درخشان است، اظهار کرد: در زلزله ۲۱آبان کرمانشاه ۷۸ مدرسه با ۴۱۵کلاس آسیب جزیی و کلی دید در ازای این مدارس ۳هزار و ۶۶۲ مدرسه و در ازای ۴۱۵ کلاس هزار و 65 کلاس درس جدید در کرمانشاه احداث شد و سرانه فضای آموزشی در این استان از ۵،۷متر مربع به ۶،۴متر مربع افزایش پیدا کرد در حقیقت سرانه فضای آموزشی استان کرمانشاه پس از زلزله بهبود پیدا کرد و با کمک خیرین پس از زلزله هر روز یک کلاس درس آماده شد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اقدامات انجام گرفته در مورد سیل استانهای لرستان، خوزستان و گلستان گفت: ۱۲۲مدرسه با ۵۳۸ کلاس تخریب و به 4 هزار و 118 کلاس آسیب جزیی وارد شد و تمام کلاسهای آسیب دیده قبل از مهر ۹۸ و تمام مدارسی که نیاز به احداث جدید داشت تا قبل از مهر ۹۹احداث و نوسازی شد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در زمینه استانداردسازی سیستمهای گرمایشی که با حوادث تلخی روبه رو بودیم و گام بلندی در این حوزه برداشته شده است، اظهار کرد: در دولت تدبیر و امید ۲۳۰هزار کلاس درس با جایگزینی سامانههای گرمایشی استاندارد ایمن سازی شدهاند و بخاریهای نفتی غیر استاندارد در تمام مناطقی که از گاز شهری برخوردار بودند جمعآوری شدند.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید با بیان اینکه مدرسه یک مکان نیست بلکه یک امکان برای شکل گیری خطیر ترین فرصت ها است مدرسه فرصت رویش استعدادها و جوشش خلاقیت ها و عرصه تجلی جمال دانایی جلال توانایی و شرافت مکانی و قطعه ای از بهشت است.
وی گفت: دولت تدبیر و امید با این نگاه و رویکرد مدرسه می سازد تا انسان بسازد انسانی مومن، شجاع، خلاق، متفکر خردورز، مسئول، با وجدان، متعادل، محترم سالم، دل در گرو دین و سرزمین.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید تصریح کرد: دولت اعتقاد دارد آموزش و مدرسه در طیف وسیعی از مسایل مربوط به سلامت، سبک زندگی، حفظ محیط زیست، پویایی اقتصادی، کارآفرینی و رونق کسب و کار، کاهش نابرابری های اجتماعی کاهش فقر و ناتوانی تقویت تاب آوری و کاهش سوانح و حوادث و خسارت های ناشی از آن موثر است.
وی افزود: توسعه را پیش و پس از آنکه بتوان در طرحهای عمرانی مشاهده کرد در تربیت انسان های متفاوت میتوان دید جامعه امروز ما محصول مدارس دیروز و جامعه فردا محصول مدارس امروز هستند.
حاجی میرزایی با اشاره به اقداماتی که در حوزه رفاه فرهنگیان انجام شده است، اظهار کرد: در حوزه مسکن بیش از ۴۳هزار واحد مسکونی برای ساخت آن برنامه ریزی شده است و عملیات احداث آن آغاز شده است. ۱۸۰مرکز رفاهی معلمان به بیش از ۴۰۰مرکز افزایش پیدا کرده است که در این بخش ۱۲۵درصد افزایش مشاهده می کنیم. همچنین باشگاه ویژه ای برای پیشکسوت ها و اسکان بیماران صعب العلاج طراحی شده است تا بتوانند در کنار خانواده های خود دوره بیماری را در کنار مراکز درمانی طی کنند که ۷۰۰هزار نفر روز در سال از این ظرفیت برخوردار شده است.
به گزارش وزارت آموزش و پرورش، وزیر آموزش و پرورش در پایان گفت: اعتبارات عمرانی برای ساخت مدارس ۲۸۶درصد رشد پیدا کرده است که این موارد حاکی از اقدامات بلندی است که برای توسعه فرهنگ این سرزمین در دولت یازدهم و دوازدهم برداشته شده است.