اهدای ۲۵۰ دستگاه تنفسی و آزمایش PCR از سوی سازمان جهانی بهداشت به ایران
سازمان جهانی بهداشت (WHO) به منظور تقویت تلاشهای نظام سلامت کشور در پاسخ به فوریت بهداشتی همهگیری بیماری کووید-۱۹، تعداد ۱۵۰ دستگاه تنفس مصنوعی و ۱۰۰ دستگاه تروموسایکلر پیشرفته برای انجام آزمایش پی سی آر (PCR) به جمهوری اسلامی ایران تحویل داد.
به گزارش ایلنا و بنابر اعلام دفتر سازمان جهانی بهداشت در ایران، آزمایش PCR معیار قطعی تشخیص کووید-۱۹ است. اضافه شدن دستگاههای اهدایی، به ارزش بیش از ۲.۸ میلیون دلار که با کمکهای بشردوستانه کشور آلمان و دیگر شرکای بینالمللی خریداری شده است، ظرفیت انجام آزمایش شبکه ملی آزمایشگاههای کشور را افزایش خواهد داد. این شبکه در حال حاضر روزانه به طور متوسط ۲۷ هزار آزمایش PCR انجام میدهد.
دکتر کریستوف هملمن، نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران، گفت: افزایش ظرفیت انجام آزمایش برای شناسایی و جداسازی بیماران کووید-۱۹ در مراحل اولیه بیماری و ردگیری افراد در تماس با آنها بسیار اهمیت دارد؛ این موضوع نقش مهمی در کنترل زودهنگام انتشار بیماری و درمان موثر بیماران ایفا میکند.
بنابر اعلام دفتر سازمان جهانی بهداشت در ایران، دستگاههای مذکور به آزمایشگاههای مرجع در ۲۴ استان از جمله اردبیل، البرز، اصفهان، ایلام، بوشهر، تهران، چهار محال و بختیاری، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قزوین، قم، کردستان، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، گیلان، مرکزی، هرمزگان و یزد ارسال خواهند شد.
دستگاههای تنفس مصنوعی نیز تجهیزاتی حیاتی در مراقبت از بیماران کووید-۱۹ در بخش مراقبتهای ویژه به شمار میروند. ۱۵۰ دستگاهی که توسط سازمان جهانی بهداشت اهدا شده در مجموع بیش از ۲.۷ میلیون دلار ارزش دارد، که یک سوم آن با کمک مالی دولت ژاپن و بقیه با کمک دولت کویت و سایر کمکهای بینالمللی خریداری شده است. دکتر هملمن در این باره خاطرنشان کرد: این دستگاهها به افزایش میزان بهبود بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که در وضعیت بحرانی به سرمیبرند، کمک شایانی خواهند کرد.