وزیر بهداشت:
دانشجویان ما ابن سینا را نمیشناسند
وزیر بهداشت گفت: مردم ما باید فرق بین عوام فریبی و طب علمی را در حوزهی طب ایرانی و سنتی تشخیص دهند، طب ایرانی و سنتی مملکت ما نباید به دست جهل و خرافه قربانی شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «سعید نمکی» وزیر بهداشت در مراسم طرح آزمایشی ادغام خدمات طب ایرانی در نظام شبکه بهداشت و درمان اردکان گفت: مدتها بود که آرزو داشتم فعالیتهای طب ایرانی سنتی در نظام شبکه بهداشتی و درمانی کشور به عنوان یک حرکت بزرگ ادغام کنم، امیدوارم خداوند به همه کسانی که در ایجاد نظام شبکه کمک کردند، عمر با عزت دهد و کسانیکه در بین ما نیستند، همنشینی با اولیا و انبیا را نصیب کند. یکی از عزیزانی که در این زمینه مجاهدانه فعالیت کردند، دکتر ملک افضلی هستند.
وی ادامه داد وقتی از طب سنتی و ایرانی حرف میزنیم، مجموعهی نفیس و فاخری است که به عنوان یکی از زیربناهای علمی و فرهنگی این سرزمین سالهای سال در دانشگاههای دنیا تدریس شد، چهرههای ارزندهای مثل ابن سینا، رازی و جورجانی که در عرصهی جهانی درخشیدند هرگز از یاد جهان نخواهد رفت.
نمکی بیان کرد: ما در رابطه با طب سنتی ایرانی یکی از اهداف بزرگمان این است که به دانشجویانمان یاد دهیم و آموزش دهیم که وابسته به یکی از دیرینه و کهنترین فرهنگهای جهان هستند، امروز یکی از مشکلات دانشجوی ما این است که خودش را به فرهنگ بیش از 7 هزار سالهی علمی این مملکت مرتبط نمیداند، جوانهای امروز نلسون و آریسون و خیلی از کتابهای غربی را میشناسند اما متاسفانه ابن سینا و بزرگان طب سنتی خودشان را نمیشناسند و این باعث میشود تا ارتباط با خاک سرزمین به مرور سستتر شود.
وی افزود: اولین گامی که در این راستا باید برداریم آشنایی دانشجویان علوم پزشکی با دیرینهی عظیم فرهنگی و علمی این سرزمین است، دانشجوی ما باید ابن سینا را بشناسد، کسی که 58 سال عمر کرد و صدها رساله نوشت و کتبش سالها در کل دنیا تدریس شد، دانشجوی ما باید به جای آنکه طبیب بشود، حکیم تربیت شوند.
وزیر بهداشت گفت: جز در عرصهی آموزش در این حوزه، در عرصهی پژوهش هم در طب ایرانی و سنتی باید گامهای بزرگی برداریم، ما باید طب ایرانی و سنتیمان را در چارچوب علم امروز بیاوریم تا دانشجوی امروز، آن را به عنوان یک حرکت عالمانه بپذیرد.
وی افزود: مردم ما باید فرق بین عوام فریبی و طب علمی را در حوزهی طب ایرانی و سنتی تشخیص دهند، طب ایرانی و سنتی مملکت ما نباید با جهل و خرافه قربانی شود، علمای دانشگاههای ما باید به این عرصه ورود کنند تا ریشههای اصیل و ناب طب ایرانی را زنده کنند.