خبرگزاری کار ایران

بهره‌مندی همه دانش‌آموزان نیازمند از تبلت و سیستم‌های هوشمند

بهره‌مندی همه دانش‌آموزان نیازمند از تبلت و سیستم‌های هوشمند
کد خبر : ۹۷۱۴۹۰

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام (ره) گفت: دو میلیون و ۵۷۳ هزار خانوار با جمعیت ۵ میلیون و ۲۹۰ هزار نفر تحت عنوان معیشت بگیر، تبصره ۱۴ و افرادی که تک خدمتی و چند خدمتی هستند از خدمات امداد بهره می برند.

به گزارش ایلنا،حسین خدرویسی در نشستی خبری با بیان اینکه معاونت حمایت و سلامت خانواده، ارائه دهنده چهار خدمت شامل مددکاری و مشاوره، حمایتهای اجتماعی و معیشتی، بیمه و سلامت و مناطق محروم و مدیریت بحران است، گفت: حدود سه چهارم اعتبارات در این معاونت برای امور مددجویی هزینه می شود. حدود یک سوم از احکام برنامه ششم کمیته امداد مربوط به وظایف این حوزه مادر است. 

وی با بیان اینکه حوزه حمایت و سلامت خانواده مستقیما با مددجویان در ارتباط است، دامه داد: تکثر و تنوع فعالیتها و خدمات و حوزه معین و مرجع در خدمات شناسایی و پذیرش و ارجاع به حوزه های تخصصی و توانمندسازی مددجویان در این حوزه رخ می دهد. از نظر نیروی انسانی حدود ۶۰۰۰ نفر مددکار و مشاور متعهد و متخصص در این حوزه مشغول خدمت رسانی به مددجویان امداد هستند.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام (ره) با اشاره به اینکه دو میلیون و ۵۷۳ هزار خانوار با جمعیت ۵ میلیون و ۲۹۰ هزار نفر تحت عنوان معیشت بگیر، تبصره ۱۴ و افرادی که تک خدمتی و چند خدمتی هستند، از خدمات امداد بهره می گیرند، تصریح کرد: از مهمترین آمار جمعیتی ما می توان به یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر سالمند و یک و میلیون و ۲۰۰ هزار زن سرپرست خانواده، ۴۰۰ هزار دانش آموز، بیش از ۸۰ هزار دانشجو و بیش از ۸۰ هزار بیمار خاص و صعب العلاج اشاره کرد. همچنین در میان مددجویان ما ۱۳۸ هزار و ۵۱۵ نفر یتیم هستند.

خدرویسی افزود: ۱۷۴ هزار و ۳۰۷ نفر در طرح محسنین تحت خدمات هستند؛ طرح محسنین افرادی هستند که سرپرست این خانواده به دلایلی از جمله بیماری، توان و صلاحیت مدیریت خانواده را ندارند و فرزندان آنها در قالب طرح محسنین تحت حمایت خدمات ویژه امداد هستند.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام (ره) با بیان اینکه فقر در جامعه و کشور از شکل تک بعدی خارج شده و به صورت چند بعدی و پیچیده شده است، اظهار کرد: کمیته امداد به تنهایی مسئول رفع فقر و محرومیت زدایی جامعه نیست. کمیته امداد هم به عنوان دستگاه پیشرو در ارائه خدمات حمایتی، با افتخار و با پرونده درخشانی در بخشهای مختلف در خدمت محرومان جامعه است. نباید این تصور وجود داشته باشد که کمیته امداد مسئول فقرزدایی و محرومیت زدایی در جامعه است. 

وی در ادامه با بیان اینکه کمیته امداد علاوه بر خدمات حمایتی و معیشتی و بهداشت و درمان مددجویان، در حوزه اشتغال نیز کارنامه موفق و درخشانی دارد، اظهار کرد: سال گذشته دستگاه اول و برتر کشور در حوزه اشتعال بودیم؛ در سال جاری تا به این لحظه، ۵۳ هزار و ۱۸۷ شغل برای مددجویان ایجاد شده است. همچنین خدمت به دانش آموزان و دانشجویان جزو برنامه های ویژه ماست؛ در مهرماه در مرحله اول به دانش آموزان نیازمندمان ۵۰ هزار تبلت ارائه می شود که با برنامه ریزیهای انجام شده همه دانش آموزان نیازمند از سیستمهای هوشمند برخوردار خواهند شد و خلأیی در امر آموزششان ایجاد نخواهد شد. 

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام (ره) در ادامه این نشست درباره مستمری مددجویان توضیح داد و گفت: ماهیانه بیش از ۶۴۰ میلیارد تومان به حساب مددجویان در قالب مستمری پرداخت میکنیم. مددجویان ما دو نوع هستند؛ مددجویان معیشت بگیر و عادی و عده ای نیز در قالب تبصره ۱۴ از محل اعتبارات سازمان هدفمندی یارانه ها مستمری دریافت میکنند.

وی افزود: در سال جاری ۸۵۰۰ فقره کمک جهیزیه به مددجویان تحت پوشش داشتیم و برنامه داریم که تا پایان سال بیش از ۵۰ هزار فقره جهیزیه به مددجویان پرداخت کنیم. 

خدرویسی همچنین اعلام کرد: در ۶ ماهه گذشته ۱۱۶ هزار فقره وام کارگشایی به مددجویان پرداخت کردیم و حدود ۶۷ هزار وام ودیعه مسکن و اجاره مسکن در اختیار مددجویان قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۲۵ هزار خانواده در ۶ ماهه سال جاری از معافیت انشعاب آب، برق، گاز و عوارض ساختمان استفاده کردند، گفت: ۲۳۰۰ نفر از افراد تحت پوشش از خدمات معافیت سازمان نظام وظیفه استفاده کردند. در حال حاضر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار سبد کالای حمایتی در سطح کشور در حال توزیع است. 

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام (ره) همچنین گفت: امسال اجرای برنامه برون سپاری پرونده سالمندان به مراکز نیکوکاری شروع شده است، بنا داریم برای بهینه سازی و اثربخشی خدماتمان، بخشی از فعالیتهای حوزه مددجویی برون سپاری شود که در اولین قدم پرونده خانواده های زندانی به سازمان زندانها تحویل داده شد. همچنین بنا داریم پرونده سالمندان نیز تا پایان سال به مراکز نیکوکاری و دیگر خیریه ها و مجموعه های مراکز نیکوکاری برون سپاری شود. 

به گفته وی، در سال جاری نیز صندوق جبران خسارت برای مددجویان ایجاد شد و کمیته امداد به عنوان دستگاه بیمه گر برای جان و مال و همه امور مددجویان و کسب و کارشان نیز صندوق جبران خسارت تشکیل داده است. 

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره) در ادامه با اشاره به دیگر خدمات کمیته امداد اظهار کرد: از دیگر خدمات ویژه امسال این است که کل برنامه سوء تغذیه مادران شیرده و باردار در سراسر کشور توسط این نهاد انجام می شود؛ در این بخش ماهیانه به مادران نیازمند که دچار سوء تغذیه هستند و از طریق مراکز بهداشتی و درمانی سراسر کشور به کمیته امداد معرفی می شوند، زیر چتر برنامه حمایت غذایی قرار می گیرند و این تعاملی است که بین کمیته امداد و بنیاد مستضعفان انجام شده است. همچنین ارائه خدمات ویژه به خانواده های پر نوزاد (چندقلو) نیز در حال انجام است.

خدرویسی در ادامه با اشاره به بیمه مکمل مددجویان نیز گفت: بیمه پایه مددجویان به سازمان بیمه سلامت منتقل شده است و خدمات تکمیلی و کمک به هزینه های درمانی مددجویان هم در واحد درمان دفاتر کمیته امداد کشور ارائه می شود. 

وی افزود: در موضوع کرونا نیز کمیته امداد همسو و هماهنگ با دولت و ستاد ملی کرونا، در دفتر مرکزی و دفاتر کمیته امداد استان و شهرستان، ستاد مقابله و پیشگیری تشکیل داد و در این راستا کمیته امداد گام های موثری برداشت؛ جامعه هدف ما افراد دارای آسیب و بیمار هستند و این موضوع می توانست جامعه هدف ما را به طور ویژه مورد خطر قرار دهد که با اقدامات بهداشتی و درمانی که در سراسر کشور انجام گرفت و تغییراتی در نحوه خدمت رسانی و ارتباطات مددکاران با جامعه هدف رخ داد، این خسارت در مجموعه ما به حداقل رسید. به طور خاص به کل افراد آسیب دیده و به خانواده مددجویانی که در اثر کرونا فوت شدند ۱۰ میلیون تومان پرداخت کردیم.

خدرویسی همچنین با اشاره به حوزه مسکن گفت: در برنامه امسال کمیته امداد برای مسکن، بیش از ۷۰ هزار مورد خدمت مسکن را در حال اجرا داریم که بخشی از این برنامه، برنامه مصوب امداد است و برخی از واحدهای احداثی طی تفاهم نامه با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و بخشی از برنامه مسکن طی تفاهم نامه با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در استانها است.

وی افزود: امسال در برنامه توانمندسازی متمرکز هستیم که علاوه بر نیازهای ضروری و معیشت مردم، در امر توانمندسازی و مسکن گامهای بلندی برای مددجویان برداشته شود.

به گفته وی، سال گذشته ۲۲۴ هزار خانوار براساس ۲۴ عامل خروج عادی و عوامل توانمندساز، از تحت حمایت خارج شدند و به همین تعداد افراد تحت پوشش جایگزین شدند. همچنین امسال ۹۷ هزار خانواده از تحت پوشش خارج شد و ۹۷ هزار خانواده براساس سقف سرانه و بودجه مصوب جایگزین شد.

خدرویسی در ادامه درباره دریافتی مددجویان نیز توضیح داد: مددجوی یک نفره ۱۹۸ هزار تومان از ما مستمری نقدی می گیرد. همچنین مددجوی دو نفره۳۳۱ هزار تومان، سه نفره ۴۳۰ هزار تومان، ۴ نفره ۵۵۵ هزار تومان، و پنج نفر و بیشتر ۶۱۷ هزار تومان دریافتی دارند. 

به گفته وی، بیش از ۴۷ درصد مددجویان در نقاط شهری و ۵۳ درصد در نقاط روستایی ساکن هستند. ۵۳ درصد از افراد تحت پوشش زن و ۴۷ درصد از افراد تحت پوشش مرد هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز