پایش شبانهروزی و آنلاین نقاط حادثهخیز ریلی با ۲ هزار دوربین
رئیس پلیس پیشگیری ناجا با بیان اینکه پلیس راه آهن یکی از با سابقهترین واحدهای نیروی انتظامی در کشور است، گفت: پلیس راه آهن به واسطه تامین امنیت ۱۴ هزار کیلومتر خطوط ریلی و مسافران این صنعت قدیمی از یگان های سرآمد و پیشتاز پلیس پیشگیری در خدمات رسانی و انتظام بخشی است.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار "مهدی معصوم بیگی" با حضور در ایستگاه راه آهن تهران که با استقبال "علی کاظمی منش"، مدیرکل راه آهن تهران همراه بود ضمن دیدار و گفت و گو، از نحوه خدمات رسانی پلیس به مسافران و چگونگی تامین نظم و امنیت توسط پلیس راه آهن کشور بازدید کرد.
وی در جریان این بازدید اظهار داشت: پلیس راه آهن یکی از با سابقه ترین واحدهای نیروی انتظامی در کشور محسوب می شود که فعالیت های انتظام بخشی آن همزمان با تشکیل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران قریب به ۹۰ سال قبل آغاز شده است.
این مقام ارشد انتظامی گفت: پلیس راه آهن کشور از لحاظ ساختاری در بین واحدهای انتظامی در ناجا از یک ساختار منحصر به فرد برخوردار است که حسب جغرافیای سرزمینی، جمعیت، جرم و سایر ملاک ها در گستره ۲۲ استان کشور امنیت ۱۴ هزار خطوط ریلی و مسافران را متناسب با شرایط هر منطقه عهده دار است.
سردار معصوم بیگی با بیان اینکه ۲۲ یگان و ۱۰۴ واحد انتظامی این پلیس تخصصی و ۴۰۰ گشت خودرویی، موتوری، پیاده و "درزین" (قطار کوچک) به صورت شبانه روزی امنیت حدود ۳۰ میلیون مسافر و بیش از ۵۰ میلیون تن بار در سال را که از طریق شبکه ریلی جابهجا می شوند به نحو مطلوب و جهادی تامین میکنند، افزود: حفاظت از اماکن، مراجعان و تأسیسات شرکت راه آهن و ۴۹۷ ایستگاه راه آهن در سه حوزه مسافری، باری و اضطراری، کاری دشوار و مسئولیت پذیر است که توسط پلیس راه آهن به خوبی مدیریت می شود.
ارشد ترین مقام پلیس پیشگیری ناجا ادامه داد: با توجه به گنجایش واگن های مسافربری، حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ مسافر در این واگنها و در سراسر خطوط ریلی کشور همانند شهرک مسکونی شناور و متحرک جابه جا می شوند که ایمنی و امنیت این قشر از شهروندان توسط پلیس راه آهن کشور و با بهره گیری از ابزارهای نوین کنترلی پایش و کنترل می شود.
وی با تاکید بر ضرورت هوشمندسازی سیستم های امنیتی در حوزه ماموریتی این پلیس تصریح کرد: خوشبختانه حسب تدبیر فرماندهان و تلاش کارکنان حوزه فناوری پلیس پیشگیری در حال حاضر نقاط حادثه خیز ریلی در ۱۰ استان کشور توسط ۴۰۰ دوربین به صورت آنلاین و متمرکز توسط مرکز فرماندهی و کنترل پلیس راه آهن کشور و ۱۶۰۰ دوربین به صورت غیر متمرکز توسط سایر یگان ها پایش و مورد رصد دائمی هستند تا از بروز هر گونه ناامنی احتمالی و وقوع جرایم جلوگیری شود.
سردار معصوم بیگی خاطرنشان کرد: کارکنان پلیس راه آهن این افتخار را دارند که حجم انبوهی از زائران امام هشتم، حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) را همراهی و به مدد این امام همام در اجرای ماموریتهای محوله موفق و سربلند باشند.
گفتنی است، در جریان این بازدید میدانی، رئیس پلیس پیشگیری ناجا طی گفتوگو با تعدادی از مسافران حاضر در ایستگاه راه آهن تهران، ابراز رضایت مردم از پلیس راه آهن را نشانگر توفیق پلیس پیشگیری در جلب رضایت مردم و تامین آرامش و آسایش اقشار مختلف ارزیابی کرد.