تعیین مسیر جایگزین برای تانکرهای انبار نفت شهران
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: شهرداری منطقه پنج مسیر جایگزینی برای تانکرهای انتقال سوخت انبار نفت شهران پیش بینی کرده و به وزارت نفت هم پیشنهاد شده است؛ هفته های آتی اعضای شورا از این مناطق بازدید و مسئولان وزارت نفت را مجاب می کنند که مسیر جایگزینی پیش بینی شود و از این به بعد ترددها از محل مسکونی و با شیب تند انجام نشود.
به گزارش ایلنا، محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران درباره انبارهای نفتی تهران و انتقال آنها گفت: اخیرا با همکارمان، مجید فراهانی، در ارتباط با نقاط خطرساز شهر تهران از جمله انبارهای نفتی که در شهر تهران مانند شهران، سوهانک، ری و همچنین انبارهای شیمیایی که وجود دارد جلسات مفصلی را برگزار کردیم و همه مسئولان مربوط از جمله مدیریت بحران استانداری و شهرداری تهران، سازمان آتش نشانی منطقه ۵ و مسئولان معتمد و دبیران شورایاری را دعوت کرد.
او ادامه داد: در انبار نفت شهران حدود ۱۱ انبار برای نفت سفید و بنزین وجود دارد که ۴ انبار برای بنزین است و هر کدام حدود ۲۰ میلیون لیتر ظرفیت دارند.
سالاری گفت: بر اساس گزارش مسئولان، انبار نفت شهران زمانی ایجاد شده است که اصولا در آن منطقه سکونتگاهی وجود نداشته و محدوده ای بوده است که شرکت و وزارت نفت جمهوری اسلامی آنجا را شناسایی کرده و برای تأمین سوخت شهر تهران جانمایی کرده است. این انبارها در این منطقه و نقاط دیگر شهر تهران توسط لوله های سوخت رسان پر می شوند و با تریلرها سوخت رسان در سطح شهر توزیع می شوند.
به گفته این عضو شورای شهر، این موضوع از دوره سوم شورای شهر تهران، همواره محل بحث بوده است و اعضای شورای اعم از اصلاح طلب و اصولگرا این موضوع را به عنوان دغدغه جدی پیگیری می کردند. چند موضوع نیز عامل اصلی نگرانی ها بود؛ یکی لوله های سوخت رسان که گزارش حاکی ازآن بود که همه استاندارهای ایمنی و فوق ایمنی را دارند و نگرانی از این بابت وجود ندارد. در مورد خود انبارهای نفت نیز اعلام شده است که وزارت نفت در سنوات گذشته برای هر انبار یک دایره بتونی در اطراف آن (مانند یک استخر بتونی) تهیه کرده است که حجم آن بیش از ظرفیت خود منبع است و اگر خدایی ناکرده بر اثر زلزله و یا حوادثی سرریز و یا جابجا شد آن استخرهای بتونی باعث شوند، اتفاقی نیافتد.
سالاری ادامه داد: مشکل اساسی دیگر این بود که تریلرهای حامل سوخت مسیری که در شهران (محله شهران جنوبی و شمالی) بیش از ۸ درصد شیب دارد و احتمال خطر زیاد است، در سنوات گذشته نیز بعضا شاهد واژگونی تانکرهای حامل سوخت بوده ایم. هر چند که به گفته مسئولان در روز حدود ۳۰۰ تانکر سوخت در آن منطقه رفت و آمد می کنند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران اعلام کرد: در نهایت شهرداری منطقه گفته است که مسیر جایگزینی را برای تانکرها پیش بینی کرده است که به وزارت نفت هم پیشنهاد شده است و قرار شد ما در هفته های آتی از این مناطق بازدید کنیم و مسئولان وزارت نفت را مجاب کنیم که مسیر جایگزینی پیش بینی شود که دیگر از محل مسکونی و با شیب تند ترددها انجام نشود. برخلاف اینکه اطمینان خاطر داده شد که انبارها استانداردهای ایمنی را لحاظ کردند، در راستای نقش نظارتی شورا این تصمیم را گرفتیم که همراه مسئولان وزارت نفت و کارشناسان حوزه HSE، ایمنی و سازمان آتش نشانی و مدیریت بحران از منطقه بازدید و موضوع را راستی آزمایی کنیم.
براساس گزارش پایگاه شهر، سالاری گفت: یکی از بحث هایی که همواره در طول مدیریت های شهری گذشته نیز مطرح بوده است دلیل مقاومت وزارت نفت برای جابجایی این انبارهاست. ظاهرا بر اساس آنچه مرکز تحقیقات وزارت نفت مطرح کرد انبارهای نفت در محدوده پهنه های گسلی قرار گرفته، البته روی خود پهنه های گسلی نیست اما در حریم قرار دارند و بحث این است که با توجه به اینکه محدوده ها اکنون محدوده های ارزشمند شهر شده اند، وزارت نفت با وجود مشکلاتی که در نقدینگی و تأمین منابع دارد شاید بتواند در محدوده هایی از حریم شهر که این مشکلات را ندارند؛ محل سکونت نیستند و در پهنه گسلی هم نیستند؛ انبارها را منتقل کند. به این ترتیب می توانند از محل سرمایه گذاری در محدوده های ارزشمند منابع در آمدی آن جابجایی را به دست آورند. این بحث مطرح شده است اما نیاز به بررسی بیشتر دارد. تلاش می کنیم در بازدیدهای میدانی این موضوعات را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم و گزارش لازم را به شهروندان بدهیم.