وزیر علوم در جشنواره روابط عمومیها مطرح کرد؛
سند همکاری بین ایران و چین هنوز امضا نشده است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفتت: درباره سند همکاری ایران با جمهوری چین باید گفت این سند پیشنهادی است و هنوز امضا نشده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جشنواره روابط عمومیهای برتر دانشگاهها، مراکز پژوهشی، پارکهای علم و فناوری و موسسات تابعه وزارت علوم تحقیقات و فناوری صبح امروز با حضور منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
«منصور غلامی» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست اظهار داشت: روابط عمومی دانشگاهها و مراکز پژوهشی از باب نگاه به وظایف روابط عمومی متحول شدهاند و این تحول در یک مقطع آغازین قرار دارد و لازم است تدوام داشته باشد. دانش به روز میتواند به آنچه که اتفاق میافتد کمک کند تا به بهترین وجه با دستاوردهای جدید اعمال شود.
وی افزود: علاقه و انگیزه در محیطهای کاری محور بسیار جدی است. محیطهای آکادمیک ویژگیهای خاص خودشان را دارند و معمولا معلمان و اساتید خیلی علاقه به تبلیغ آنچه که به دست آوردهاند ندارند و با محیطکاری خود مستقیم در ارتباط هستند. روابط عمومیها مخاطبین ذی نفعی به شکل عام و خاص دارد، مخاطبان خاص آن دانشگاهیان هستند که لازم است در موضوعاتی که برایشان مهم است، در جریان قرار بگیرند و مخاطبان عام آن مردم هستند.
وزیر علوم بیان کرد: اینکه روابط عمومی یکی از بازوهای تحقق دانشگاه سبز باشد بسیار مهم است. اثرگذاری روابط عمومیها به صورت فردی و جمعی قابل احصا است. باید از طریق روابط عمومی تجربیات دانشگاهیان به اشتراک گذاشته شود.
غلامی گفت: کرونا ما را به سمت دستاوردهای بشری و استفاده از آنها سوق داد و به سمت ارایه مطالب درسی از طریق بستر فناوری و اطلاعات روی آوردیم. روابط عمومیها نیز بیشتر به این سمت سوق پیدا کردند. طبیعی است اگر میخواهیم کار را به روز انجام دهیم باید در بستر فناوری کار کنیم. درست است که حضور دانشجویان در دانشگاهها کمتر شده، اما خبر خاصی در دانشگاهها نیست و اینجاست که روابط عمومی میتواند برنامههای خود را اعلام کند. دانشگاههای ما نه تنها کارشان کمتر نشده، بلکه رویکردهای خاص و ویژهتری هم داشتهاند.
وی بیان کرد: دستاوردهای ناشی از این دوره بسیار ارزشمند است و نباید بگذاریم اینها از دست برود. این دستاوردها باید جزو دستورالعملهای اجرایی قرار بگیرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: درباره سند همکاری ایران با جمهوری چین باید گفت این سند پیشنهادی است و هنوز امضا نشده است. موارد مطرح شده در سند یک طرف از سوی جمهوری خلق چین است که حتما آنها هم باید آن را ببینند و اگر هر دو طرف تایید کردند سند باید به تصویب مجلس برسد. هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده و کسانی که روی این سند تبلیغات منفی میکنند، قطعا اغراضی دارند.
وی افزود: مردم متدین ایران فهمشان بیش از این است که با تبلیغات مقطعی دچار نگرانی شوند و امیدواریم مجموعه متولی سند مورد اشاره در فرصت مناسب اطلاع رسانی کامل نسبت به آن انجام دهند.
نگاهها به روابط عمومی نباید تشریفاتی باشد
«محمدتقی نظر» معاون اداری مالی وزارت تحقیقات و فناوری اظهار داشت: در تعامل دانشگاهها این روابط بسیار پر رنگ جلوه میکند به خصوص در زمانی که تحریم ظالمه علیه ما اعمال میشود و درگیر شیوع کووید ۱۹ هستیم. در این شرایط انعکاس دستاوردها بسیار مهم است یکی از موضوعاتی که روابط عمومیها میتوانند به آن توجه کنند بحث تزریق امید به جامعه است.
وی افزود: روابط عمومی ها عامل پیوند با جامعه و پژوهشگران هستند. افکار عمومی جامعه به عنوان قدرت محسوس و نامحسوس جریان فرهنگی هر جامعه محسوب میشوند. روابط عمومی دانشگاهها هسته مرکزی اتاقهای فکر و تنها اتاق رسمی انعکاس دهنده دیدگاه و عملکردها هستند.
وی افزود: شناخت فرصتها و دستاوردهای به دست آمده جز هنر روابط عمومی است که میتواند محدودیتها را به فرصت تبدیل کند. نگاه ما به روابط عمومی نباید تشریفاتی باشد. امیدبخشی به نسلهای آینده باید در موضوعات روابط عمومی مورد توجه قرار بگیرد.
آموزشهای آنلاین ما را به جلو پرتاب کرد
هادی خانیکی مدیرگروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه جلسه عنوان کرد: دغدغه ما پیوند مساله کرونا و عوارض آن در حوزه آکادمیک و در اجتماع است. پژوهشگاه فرهنگ و هنر دو مجموعه در خصوص کرونا در دانشگاه و جامعه منتشر کرده است. جامعه داشت خودش را با کرونا وفق میداد که ناگهان وارد این دوره از شیوع شد که شدیدتر است.
خانیکی گفت: ما گمان میکرویم که خیلی از مسایل را کنترل کردیم ولی در یک تله موفقیت افتادیم، همین تله موفقیت یک مانع برای ما شده است. از طرف دیگر ایمنی گلهای دیگر کارساز نیست و از این جاست که دانش ارتباطات برجسته شده است. اما چیزی که ما را به جلو پرتاب کرد همین آموزشهای آنلاین بوده است.
وی افزود: اکنون روابط عمومی را در پایه عملکردهای قبلی نمیتوان ادامه داد. باید برای روابط عمومیها روشن شده باشد که با یک خطر جدی و یا حباب مواجه هستند و اینجاست که درستی آزمایی کارایی خواهد داشت.
مدیر کارگروه ارتباطات دانشگاه علامه گفت: به عنوان مثال یک تفاهم نامه میان چین و ایران امضا شد که برخی میگویند اگر این محقق شود به نفع ایران است ولی تصویر رسانهای که از آن منتشر شده، منفی بوده است. روابط عمومی جدید مدل ارتباط گیری جدید نیاز دارد و باید یک فرآیند و گفتمان عمومی را در دستور کار قرار دهد.
ترویج دانشگاه سبز با کاهش استفاده از کاغذ در دانشگاهها
عبدالله نژاد مدیر روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جشنواره امسال برای نحستین بار در دولت تدبیر و امید برگزار میشود. شعار این جشنواره دانشگاه سبز و روابط عمومی سبز است زیرا روابط عمومیها نقش موثری در حذف اقدامات کاغذی دارند و ترویج فرهنگ در این خصوص خواهند داشت.
وی افزود: در این راستا از روابط عمومیهای خلاق و اثر گذار تقدیر خواهد شد، توانمند سازی و ایجاد انگیزه برای رقابتی سالم و ارتقا جایگاه روابط عمومی در آموزشی عالی از جمله اهداف این جشنواره است.
عبدالله نژاد گفت: این جشنواره قرار بود اسفند ماه باشد که اکنون به صورت مجازی برگزار میشود.محورهای عمومی جشنواره شامل اطلاع رسانی و ارتباط با رسانهها، تبلیغات در راستای مدیریت سبز است.
وی در خصوص تقویم زمانی این جشنواره گفت: ما فراخوان را آبان ماه منتشر کردیم و داوری آثار دو ماه زمان برد. قرار بود یک کارگاه دو روزه ذیل آن برگزار شود که با توجه به شرایط موجود، برنامه تغییر کرد.دانشگاه در سه گروه طبقه بندی شدند که طبق سطح آنها با هم رقابت میکردند. در عین حال یک گروه چهارم را در هم نظر گرفتیم که فراتر از این سه گروه است.
مدیر روابط عمومی وزارت علوم گفت: حدود ۵ هزار اثر از ۱۵۰ دانشگاه و موسسه به وزارت خانه رسیده است. بنا داریم یک دبیر خانه دائمی برای جشنواره به صورت یک ساله یا دوسالانه در نظر گرفته شود.