خبرگزاری کار ایران

بختیاری خبر داد:

افزایش ۱۵ درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد/ شناسایی ۵۰۰ هزار خانوار نیازمند

افزایش ۱۵ درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد/ شناسایی ۵۰۰ هزار خانوار نیازمند
کد خبر : ۹۱۵۲۱۱

رییس کمیته امداد امام خمینی گفت: در ماه رمضان ۵ هزار غذای گرم به نیازمندان ارائه دهیم که تا پایان دیشب به بیش ۶ هزار وعده غذای گرم رسید و تا پایان ماه مبارک به بیش از ۷ هزار وعده غذایی خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سید مرتضی بختیاری، رییس کمیته امداد امام خمینی با اشاره به برنامه‌های کمیته امداد در ماه رمضان گفت: جشن رمضان که تا پایان ماه رمضان و عید فطر ادامه دارد از برنامه های کمیته امداد در ماه رمضان است. مردم کمکهای بسیاری داشتند و زبان ما قاصر است و اذعان می کنم که هم کمکهای مردمی برکت دارد و هم یک نعمت فوری است که نمی توانیم اعداد آن را بیان کنیم.

وی ادامه داد: در سنوات گذشته به مناسبت ماه رمضان در همه مساجد در سراسر کشور با کمک نیکوکاران یک سفره ساده اطعام پهن می شد در برخی از مساجد نیز وعده سحری به نیازمندان داده می شود امسال با توجه به شیوع کرونا محدودیت‌هایی برای ما ایجاد شد و تصمیم گرفتیم درخصوص اطعام در ماه مبارک رمضان کمیته ای با عنوان اطعام مهدوی ایجاد و براساس پروتکل های بهداشتی آشپزخانه راه اندازی شود که در حال حاضر به ۱۷۰۰ مرکز اطعام مهدوی رسیده است. پیش بینی ما این بود که در ماه رمضان ۵ هزار غذای گرم به نیازمندان ارائه دهیم که تا پایان دیشب به بیش ۶ هزار وعده غذای گرم رسید و تا پایان ماه مبارک به بیش از ۷ هزار وعده غذایی خواهد رسید. همچنین ۷۵ هزار نفر از جهادگران در بیش از ۱۷۰۰ پایگاه مهدوی در حال تلاش هستند. خیریه ها و پاسگاه‌های بسیج آشپزخانه های خود را در اختیار ما گذاشتند در مناطقی که امکان توزیع غذای گرم نبود بالغ بر یک میلیون ۳۹۰ هزار به ارزش ریالی ۲۰۰ هزارتومان تهیه و در اختیار نیازمندان قرار گرفته است.

رییس کمیته امداد امام خمینی با اشاره از بین رفتن مشاغل خرد در ایام کرونا گفت: سه و نیم میلیون بسته حمایتی توسط سپاه و بسیج آماده شده است. قرارگاه جهادی امام رضا(ع) نیز ۷۰ هزار بسته آماده کرده است.

وی درباره بحث اکرام ایتام گفت: در سال ۹۸ حدود ۷۱۰ هزار حامی فعال در کشور داشتیم که بیش از ۲۹۴ هزار یتیم طرح اکرام و محسنین را اداره می کردند.بیش از ۳۱۸ هزار نفر یتیم در طرح اکرام ایتام و محسنین داریم و ۲۴ هزار و۴۰۰ نفر از این ایتام بدون سرپرست هستند. ۹۱۱ میلیارد تومان از طریق این ۷۱۰ حامی به حساب ایتام تحت پوشش پرداخت شده است.

وی درباره عملکرد کمیته امداد گفت: یک میلیون و ۵۴۳ هزار خانوار تحت پوشش کمیته هستند و ۶۲۸ هزار خانوار براساس تبصره ۱۴ تحت پوشش کمیته امداد هستند از ابتدای اردیبهشت ماه ۱۵ درصد به مستمری آنها افزوده شده است.۷۳ هزار تومان مستمری اول و مستمری دوم برای مبارزه با فقر مطلق ۱۰۸ هزار و ۵۰۰ تومان است یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان و یارانه معیشتی ۵۵ هزار تومان است. با این احتساب مبلغ ۲۸۲ هزار تومان به یک نفر تحت پوشش کمیته امداد پرداخت می شود و این مبلغ با توجه به شرایط بسیار ناچیز است.برای خانوار دو نفره ۴۹۲۵۰۰ و۹۸۷ هزار برای خانوار بیش از ۵ نفر مستمری پرداخت می شود که شامل یارانه سبد معیشتی و مستمری است که با این مبلغ زندگی مددجویان مشقت بار است البته با کمک نیکوکاران خدماتی مانند از جمله حمایت دانش آموزان انجام می شود.

وی ادامه داد: کلیه مددجویان تحت پوشش از ابتدای سال ۹۸ در بیمه سلامت تحت پوشش قرار گرفتند.در بودجه سال ۹۹ نیز از سازمان برنامه بودجه درخواست افزایش بودجه داشتیم که ۱۵ درصد افزایش پیدا کرد، اما با همین افزایش مبلغ کمک به مددجویان باز هم کم است و امیدواریم با عنایت مجلس و دولت بودجه وضعیت بهتری پیدا کند.

او افزود: یکی از مسائل مهم کمیته امداد مقوله توانمند سازی است و بجز افراد سالمند و افرادی که توان اشتغال ندارند ما برای دیگر مددجویان امکان اشتغال ایجاد می کنیم. ما برای سالمندان تحت پوشش و بیماران صعب العلاج خدمت مادام العمر قرار می دهیم اما برای ایتام که به سن رشد رسیده اند و همچنین برای زنان سرپرست خانوار ایجاد اشتغال مهمترین وظیفه ما است در این قسمت کمیته امداد بسیار موفق بوده است. در زمینه اشتغال خانگی نیز موفقیت های بسیاری کسب کرده ایم یکی از کارهای مهم ما این است که ما در در کنار خانواده باشد از همین رو به دنبال ترویج اشتغال خانگی برای زنان سرپرست خانوار هستیم.

بختیاری تصریح کرد: درباره ماده ۸۳ قانون برنامه ششم کمیته امداد موفق ترین دستگاه درخصوص ایجاد اشتغال بوده است براساس این ماده هرساله کمیته امداد و بهزیستی باید ۱۰۰ هزار شغل ایجاد کنند؛ ۷۰ هزار شغل توسط کمیته امداد و ۳۰ هزار اشتغال توسط بهزیستی ایجاد شود.۴هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان برای اشتغال در سال قبل هزینه کرده ایم. در سال ۹۸، ۴۳۰ هزار شغل ایجاد شده که ۱۷۵ هزار اشتغال ایجاد شده است. در بودجه سال ۹۹، ۳ هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که به ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

وی ادامه داد: در سال ۹۹ برنامه ما ایجاد ۲۰۰ هزار اشتغال است. همچنین به کارآفرینانی که از فرزندان کمیته امداد استفاده کنند و  اشتغال برای ۱۰ مددجو ایجاد کنند ۵۰۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه اعطا می کنیم.

رییس کمیته امداد امام خمینی گفت: از سال ۷۴ تا ۹۷، ۷۵۰ هزار خانوار بعد از اشتغال زایی خودکفا شده و از تحت پوشش کمیته امداد خارج شده اند. در کنار اینکه اشتغال ایجاد می کنیم خانوارهای خودکفا را از تحت پوشش خارج می کنیم.

بختیاری درباره اقدامات کمیته امداد در سال ۹۸ برای زوج های جوان گفت: ۶۶ هزار کمک هزینه ازدواج درسال گذشته به ارزش ریالی ۲۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده که بخش عمده آن از طریق کمک های مردمی تامین شده است.

وی درباره اقدامات کمیته امداد درخصوص حوادثی مانند سیل گفت: در سال ۹۸ برای ۷۷ هزار خانوار آسیب دیده از سیل و زلزله ۱۵ هزار خانه تعمیر شده است و بیش از ۱۰ هزار واحد احداث شده داشته ایم که حداکثر قرار بود تا پایان سال قبل تمام شود و تلاش می کنیم تمام این ده هزار واحد را در شهریور ماه تحویل دهیم. همچنین ۳۸۹ هزار دانش آموز تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی داریم که از این تعداد ۱۹۷ هزار ابتدایی و ۱۹۱ هزار دانش آموز متوسطه داریم و مبلغ ۵۶۳ میلیارد هزینه تحصیلی این دانش آموزان ارائه شده است. ۵۷ هزار دانشجو تحت پوشش کمیته هستند. این دانشجویان افتخارات کمیته امداد هستند یکی از منتخبین مجلس یازدهم نیز یتیمی بوده است که در گذشته تحت پوشش کمیته امداد بوده است. همچنین برخی فرمانداران یتیم تحت پوشش کمیته بوده اند و این کودکان که امروز در خدمت جامعه هستند از افتخارات ما محسوب می شوند.

وی گفت: یک و نیم میلیون نفر سالمند تحت پوشش کمیته امداد هستند بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مددجویان دارای سهام عدالت هستند و به اینها مشاوره داده می شود تا به سادگی سهم خود را از دست ندهند.

به گفته بختیاری در شب نوزدهم ماه رمضان امسال ۷۰ میلیارد تومان از بنیاد مستضعفان برای ایتام پرداخت شد.

رییس کمیته امداد امام خمینی درباره جمع آوری صندوق صدقات گفت: بیش از ۶ میلیون صندوق صدقات خانگی داریم و در اسفندماه به دلیل مشکلات ایجاد شده درخصوص بیماری کرونا این صندوق ها جمع آوری نشد.

وی ادامه داد: در سال گذشته ۳۹۶ میلیارد تومان از صندوق صدقات جمع آوری شد، قصد داریم صندوق صدقات خانگی را به صندوق صدقات پیامکی تبدیل کنیم و مردم با ارسال عدد یک به سامانه ۸۸۷۷ می توانند صدقات خود را پرداخت کنند و تا سقف هزار تومان در روز از این طریق صدقه بپردازند.

وی دربار زکات گفت: زکات جمع آوری شده چه زکات فطریه و چه زکات محصولات برای پرداخت به نیازمندان به کمیته امداد پرداخت می‌شود. مردم امسال نیز با توجه به شرایط ویژه برگزاری نماز عید فطر زکات فطریه را می توانند از طریق *8877# و یا از طریق شماره حساب  6037997900001000  زکات فطریه را پرداخت کنند.

او درباره مسکن نیازمندان گفت: در بحث توانمند سازی اشتغال مسکن و پیوست فرهنگی سه رکن مهم و اساسی است. برنامه پنج ساله ششم امداد داریم که در سال چهارم این برنامه هستیم.

وی ادامه داد: براساس این برنامه ۵۶۸۹۲ خدمت مسکن انجام شده است و ۹۲۲۴ واحد مسکونی در روستا و ۵۶۴۰ واحد روستایی در سال ۹۸ احداث شده است، همچنین ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی در روستا و شهرهای زیر ۲۵ هزار خانوار با همکاری بنیاد مسکن انجام خواهد شد. همچنین ۵۷ هزار واحد مسکونی تعمیر شده اند. در بسیاری از مناطق محروم سرویس بهداشتی نبود در سال ۹۸ بیش از ۵ هزار بهسازی سرویس بهداشتی انجام شده است.

او درباره صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت گفت: یکی از تسهیلات این صندوق تا سقف ۵ میلیون وام قرض‌الحسنه کارگشایی بدون دریافت یک ریال کارمزد است. از پنج میلیون به بالا یکبار سه درصد کارمزد دریافت می شود. ۸۰ درصد وام به مددجویان و ۲۰ درصد به غیر از مددجویان پرداخت می شود. در سال ۹۸، ۳۷۰ هزار وام قرض‌الحسنه پرداخت شده است. ۲۵۰ هزار خیر مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان در صندوق امداد ولایت سرمایه‌گذاری کرده اند وام از این صندوق به پرسنل کمیته امداد ممنوع است. در سال ۹۸، ۷۰ هزار خدمت حقوقی به مددجویان کمیته امداد از طریق میز خدمت ارائه شده است.

بختیاری با بیان اینکه ۴ هزار مرکز نیکوکاری در سراسر کشور وجود دارد، گفت: در استان همدان ۳۵ مرکز نیکوکاری سه هزار خانوار را تحت پوشش خود دارند در سال ۹۹ تلاش می کنیم این عدد را به ۹ هزار مرکز برسانیم.

وی درباره افراد نیازمند متقاضی تحت پوشش کمیته گفت: در سال ۹۸، ۱۱۵ هزار نفر از تحت پوشش خارج شده اند افرادی که در قضیه کرونا آسیب دیده اند ما در حال تلاش برای اضافه کردن خانوار های نیازمند به تحت پوشش کمیته امداد هستیم. البته ۵۰۰ هزار خانوار که نه تحت پوشش بهزیستی و نه کمیته امداد هستند شناسایی شده اند و در تلاش هستیم که آنها را تحت پوشش کمیته امداد قرار دهیم.

بختیاری درخصوص سامانه سخا گفت: این سامانه در حال راه اندازی است و برای اینکه عدالت در توزیع خدمات به نیازمندان انجام شود اطلاعات نیازمندان وارد این سامانه می شود و دیگر اجازه نمی دهیم ناعدالتی در توزیع خدمات به نیازمندان وجود داشته باشد. همچنین از دیگر برنامه های ما امداد الکترونیکی است. از این طریق جلوی بسیاری از آسیب‌ها نیز گرفته خواهد شد.

بختیاری در پاسخ به اینکه با شیوع ویروس کرونا آیا مشاغل مددجویی دچار مشکل شدند، گفت: با شیوع ویروس کرونا به کشور حدود ۱۰ هزار شغل مددجویی ضربه وارد شده است و پس از راستی آزمایی در کنار آن‌ها قرار خواهیم گرفت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز