در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
توزیع ۶۵۰۰ بسته معیشتی بین خانوادههای نیازمند/افزایش شکایتهای مردمی از حضور معتادان متجاهر در سطح شهر
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران از توزیع ۶۵۰۰ بسته معیشتی به خانوادههای نیازمند خبر داد.
«سید مالک حسینی» سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به سوالی درباره چگونگی همکاری سمنها با شهرداری تهران در ایام شیوع کرونا و جامعه هدفی که به آنها کمکرسانی کردهاند، گفت: سمنها را باید به دو دسته کلی تقسیمبندی کرد؛ برخی از آنها در قالب موسسات خیریه گروههایی را با حمایتهای مردمی تحت پوشش قرار میدهند و در این ایام در توزیع بستههای معیشتی و مواد شوینده و بهداشتی کمکرسانی کردند.
او ادامه داد: از طرفی برخی از سمنها اطلاق خیریهای ندارند و در قالب سمنهای توسعهای فعالیت میکنند، از جمله انجمنهای حوزه زنان و حمایت از کودکان که در این ایام آنها نیز حمایتهایی را انجام دادهاند.
حسینی با بیان اینکه در پی شیوع کرونا به سازمانهای غیردولتی جایگاهی تحت عنوان کمپین "کمک" داده شد تا به اقشار آسیبپذیر کمک کنند، اظهار داشت: مقرر شد، این کمپین رابط بین دستگاههای درگیر و گروههای هدف باشد و علاوه بر کمکهای مادی در فرهنگسازی و افزایش آگاهیرسانی نیز همکاری داشته باشند.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران افزود: در این مدت با حدود بیش از ۱۰۰ مجموعه غیردولتی اعم از سمنها و خیریهها کار مشترک انجام دادهایم که بیشتر در قالب توزیع بستههای معیشتی و اقلام بهداشتی بوده است.تاکنون۶۵۰۰ بسته در اختیار افراد نیازمند قرار گرفته است که ۲۵۰۰ بسته در اختیار خانوادههای کودکان کار و باقی آن در اختیار سایر گروههای آسیبپذیر قرار گرفته است.
حسینی با اشاره به مراجعه خیرین و خیریهها برای کمک به افراد نیازمند به شهرداری تهران از توزیع بستههای معیشتی با همکاری آنها خبر داد و گفت: بیش از ۴۵۰۰ بسته نیز به کمک آنها در بین افراد نیازمند با هماهنگی توزیع شده است.
او ادامه داد: از ابتدای شیوع کرونا به جز غذایی که در گرمخانهها و گودهای زبالهگردی و پاتوقهای کارتنخوابان و معتادان متجاهر توزیع شده است، از ۲۲ اسفند به کودکان کار نیز خدماترسانی شده است و از اول ماه رمضان تا به امروز نیز در حدود ۷۰۰ پرس غذا توزیع شده است.
حسینی گفت: از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز بیش از ۳۰ هزار پرس غذای گرم توزیع شده است که همه این موارد با همکاری خانههای اجتماعی در سرای محلات، شهرداریهای نواحی و سمنها، خیریهها و موسسات غیردولتی انجام شده است.
او در پاسخ به این سوال که در اسفند ماه هشداری نسبت به شیوع کرونا در گودهای زبالهگردی و مناطق حاشیهای پایتخت دادید، آیا در این مدت موردی از ابتلا به کرونا در این مناطق گزارش شده است؟ گفت: با توجه به سطح بهداشتی به شدت پایین این مناطق، وضعیت نگرانکنندهای را پیشبینی می کردیم، اما با حضور پزشکان داوطلب و نیروها و سمنهای محلی خوشبختانه موردی از ابتلا به کرونا در این مناطق نداشتهایم. این مساله یک موضوع قابل ملاحظه است، چرا که به رغم سطح پایین بهداشتی در این مناطق و همچنین در گرمخانهها موردی از ابتلا به کرونا ثبت نشده است.
حسینی با بیان اینکه در مراکز ماده ۱۶ نیز موردی از ابتلا به کرونا گزارش نشده است، تصریح کرد: این یک موضوع قابل مطالعه است و ما آمادگی داریم تا با تیمهای پزشکی و تحقیقاتی همکاری کنیم و اطلاعاتی را در اختیار آنها قرار دهیم.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران درباره جمعآوری معتادان متجاهر گفت: در مساله ساماندهی معتادان متجاهر مقرر شد، مراکز ماده 16 که در اختیار سازمان زندانها است با همکاری سپاه پاسداران این اقدام را اجرایی کنند. در این راستا جمعآوری را نیروی انتظامی انجام میدهد و قرنطینه اول توسط مرکز مربوط به سازمان زندانها صورت میگیرد و اگر مورد مشکوک به کرونا مشاهده شد، قرنطینه دوم در یکی از مجموعههای سپاه انجام میشود.
او در پاسخ به این سوال که آیا شهرداری ظرفیت 500 نفری را که در سامانسرای خاورشهر ایجاد کرده بود، در اختیار متولیان ساماندهی معتادان متجاهر قرار میدهد؟ ادامه داد: در مرکز خاورشهر نزدیک به ۶۰ نفر با شرایط خاص وجود دارد و ما اعلام کردیم در صورتی که این افراد به مراکز بهزیستی منتقل شوند، امکان پذیرش معتادان متجاهر فراهم است.
حسینی با بیان اینکه در جلسه اخیر ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز این مساله مطرح شد که ظرفیت مرکز خاورشهر در اختیار ستاد قرار گیرد، تصریح کرد: اما هنوز آن موارد خاص جابجا نشدهاند و تنها شش مورد منتقل شدهاند و بقیه موارد در مرکز خاورشهر حضور دارند، چرا که امکان جابجایی به مرکز دیگری شهرداری وجود ندارد، اما اگر جابجایی این افراد به صورت کامل انجام شود، این مرکز در اختیار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار خواهد گرفت.
او گفت: نمیتوانیم افرادی که دچار بیماری زمینهای هستند و در خاورشهر حضور دارند را به هر مرکزی انتقال دهیم، چرا که شرایط خاص دارند. در ستاد نیز بحث بسیار مفصلی وجود داشت که نگهداری جمعی خطراتی به دنبال دارد.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران اظهار داشت: با جدیت و پیگیری جناب استاندار و اتفاق نظری که در ستاد وجود دارد، این مساله ساماندهی خواهد شد. اکنون در شرایط انتخاب وضعیت مطلوب نیستیم، در شرایط ویژهای قرار داریم که باید یک انتخاب عقلایی صورت گیرد تا کمترین آسیب به مردم و معتادان متجاهر وارد شود، اما نباید معطل این شویم که اگر احیانا نتوانیم به طور ۱۰۰ درصدی اطمینانها را ایجاد کنیم، پس کار را کامل متوقف کنیم.
حسینی ادامه داد: اکنون در گرمخانهها حدود ۲۳۰۰ نفر نگهداری میشوند، و جز امکانات بهداشتی که خودمان ایجاد کردیم، از پشتوانه دیگری نیز برخوردار نبودیم، در حالی که قرار بود اکیپ ویژه وزارت بهداشت در گرمخانهها مستقر شوند، اما این اتفاق رخ نداد و با پشتوانه خودمان گرمخانهها را مدیریت کردیم و خوشبختانه موردی گزارش نشد.
او ادامه داد: از انجایی که این اقشار سطح بهداشتی پایینی به دلیل نداشتن امکانات دارند و مراقبت مناسب از خود ندارند و در سطح شهر جابجا میشوند، ممکن است آلودگی را به طور فیزیکی جابجا کنند و این مساله جدی است که باید ساماندهی شود.
حسینی با بیان اینکه ممکن است این افراد برای تامین اقلام مورد نیاز خود نیز دست به اقداماتی بزنند و سطح امنیت را پایین بیاروند، اظهار داشت: اعتراضات مردمی زیاد داشتیم و میزان تماسهای مردمی با ۱۳۷ در مورد این افراد و افرادی که درخواست داشتند از سمت گشتهای فوریتهای اجتماعی منتقل شوند، افزایش داشته است. مردم نسبت به این موضوع دغدغه دارند و معترض هستند، اما این طرح شروع شده و با جدیت در حال دنبال است.