خبرگزاری کار ایران

جهانپور در نشست خبری مطرح کرد:

ممنوعیت برگزاری بازارهای روزانه/ همچنان از انجام سفرهای غیرضروری بپرهیزید/ روند صعودی بیماری در برخی استان ها/فوت ۷۰۰ نفر به دلیل مصرف الکل

ممنوعیت برگزاری بازارهای روزانه/ همچنان از انجام سفرهای غیرضروری بپرهیزید/ روند صعودی بیماری در برخی استان ها/فوت ۷۰۰ نفر به دلیل مصرف الکل
کد خبر : ۹۰۰۳۳۶

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به ممنوعیت برگزاری بازارهای روزانه گفت: اگرچه ممنوعیت ترددهای بین استانی برداشته شده است اما این موضوع به منزله انجام سفرهای غیرضروری نیست.

به گزارش خبرنگار ایلنا، کیانوش جهانپور، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه از طریق ویدئو کنفرانس، بیان کرد: هفته سلامت در هفته اول اردیبهشت شروع می شود. امسال با توجه به ترجمان بومی آن، این هفته با شعار حمایت همگانی از مدافعان سلامت، برگزار می شود. همچنین به دلیل روز آزمایشگاه، با توجه به کار بزرگی که جامعه آزمایشگاهی در ایام کرونا انجام داده ، در حمایت از کادر درمانی و مردم کرد، از آنها تقدیر می کنیم. 

وی در ارتباط با ازدحام در آرامستان ها، در ادامه گفت: آرماستانها جزو محدودیت های فاصله گذاری است. وقتی ما نمازجمعه و اعتکاف را تعطیل کردیم یعنی ممنوعیت ها تا چه حد اهمیت دارد. هر جا سازمان آرامستان است، متولیان باید برخورد کنند. این در ابتدا برای خود افراد مضر است، نمی توانیم کاسه داغ تر از آش باشیم. وقتی برخی افراد نگران سلامت و زندگی خود نیستند، چه می شود کرد؟ 

جهانپور افزود: برگزاری بازارهای روز ممنوعیت دارد. شهرداری ها به طور جدی مورد نظارت قرار دهند. شهرداری متولی و مکلف به این اقدام است.

وی ادامه داد: لغو اعلام  محدودیت اجباری قانونی، در تردد بین استانی مصوبه ستاد است. اما این به معنای آن نیست که افراد اقدام به سفرهای غیرضروری کنند.

جهانپور گفت: در فاز دوم تا پایان فروردین ماه، موضوع حاکمیتی بود، اما ما در هفته های اول و فاز اول جز توصیه نداشتیم. و دیدیم بسیاری از افراد رعایت کردند. فاز بعدی مانند فاز ابتدایی طرح، توصیه ای است. ما نمی توانیم سفرهای ضروری را منع کنیم. اما افراد بدانند که سفرهای غیرضروری جان مسافران و میزبانان را به خطر می اندازد. اینکه افراد نمی توانند بدون اعلام قانونی محدودیت ها، سفر نکنند، منطقی نیست. ما در فاز اول هم توصیه داشتیم. 

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا بیان کرد: تست برای افرادی که ضرورت آن تایید شود، رایگان است. تست کمکی به افرادی که با افراد مبتلا ارتباط دارند نیاز نیست. در تجربه جهان و بخصوص ژاپن، پس از تست گیری وسیع، به این نتیجه رسیدند، تستگیری از همه اتلاف منابع است. افرادی که در ۱۴ روز اخیر با افراد مبتلا ارتباط داشتند، در قرنطینه بمانند. پس از دو هفته به زندگی خود بر می گردند. 

وی در ادامه بیان کرد: مدیریت کرونا در کشور، شکننده است. اگر افراد در کشور دیگری تعهداتی بدهند و در ایران به آن عمل نکنند، ما نمی توانیم بیشتر از این ورودی داشته باشیم. پس از این تا اطلاع ثانوی پروازی به داخل نداریم، تا راهکار دیگری پیدا کنیم. 

وی همچنین درباره ابتلای بیماری مبتلا به ایدز به کرونا گفت: تقریبا در افراد مبتلا به اچ ای وی، بیماری کرونا نداشتیم.

جهانپور بیان کرد: هر ایرانی در سامانه سجام یک ناظر است. هر شرکت هواپیمائی یا غیر هواپیمائی اگر پروتکل هایی رعایت نمی کردند، افراد می توانند، در سجام اعلام کنند و بدانند که برخورد با آنها صورت می گیرد. 

وی در ادامه گفت: برخی از استانها ، مثل خوزستان و آذربایجان شرقی، روند صعودی ادامه دارد. خراسان رضوی و کرمانشاه و دو استان دیگر را نیز می توانیم نام ببریم. اما در مناطقی روند تشخیص داریم اما موارد سرپائی هستند. اما این استان ها تشخیص سرپائی مثبت بالا دارند و نمی توانیم آنها را در شمار قطعی حساب کنیم. ما افرادی که علامت دارند را قطعی حساب می کنیم. 

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، بیان کرد: آذربایجان هایی که ایران هستند و می خواهند بازگردند، مشکلی از سمت ما وجود ندارد. حداقل برای دانشجویان اذری هیچ مشکلی نداریم. اگر دولت آذربایجان آمادگی دارد، ما هرگونه همکاری ای انجام می دهیم.

 جهانپور بیان کرد: هر ایرانی در سامانه سجام یک ناظر است. هر شرکت هواپیمائی یا غیر هواپیمائی اگر پروتکل هایی رعایت نمی کردند، افراد می توانند، در سجام اعلام کنند و بدانند که برخورد با آنها صورت می گیرد. 

وی در ادامه گفت: برخی از استانها ، مثل خوزستان و آذربایجان شرقی، روند صعودی ادامه دارد. خراسان رضوی و کرمانشاه و دو استان دیگر را می توانیم نام ببریم. اما در مناطقی روند تشخیص داریم اما موارد سرپائی هستند. اما این استان ها تشخیص سرپائی مثبت بالا دارند و نمی توانیم آنها را در شمار قطعی حساب کنیم. ما افرادی که علامت دارند را قطعی حساب می کنیم. 

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، بیان کرد: آذربایجان هایی که ایران هستند و می خواهند بازگردند، مشکلی از سمت ما وجود ندارد. حداقل برای دانشجویان اذری هیچ مشکلی نداریم. اگر دولت آذربایجان آمادگی دارد، ما هرگونه همکاری ای انجام می دهیم.

جهانپور افزود: سامانه سجام، یک سامانه متصل به قوه قضائیه است و لغو دستورات آن جرم قانونی محسوب می شود. در دستور کار آنها برخورد و گزارش ها است. موارد الکلی سمی، از طرف سازمان غذا و دارو کنترل می شود. برخی موارد مجاز بودند و با پرانه قبلی این اقدام ها را انجام دادند. برخی درصد الکل را پایین آوردند تا محصول را بیشتر کنند. برخی به طور کلی فاقد مجوز بودند و تولیدات داشتند، در این راستا هم دادستان وارد شده است. امیدواریم که ارگان های انتظامی و امنیتی با جدیت با این موارد برخورد کنند، که می دانم این اقدامات تا حدی شروع شده است. 

وی بیان کرد: متاسفانه امروز  داروخانه مرغ عزا و عروسی شده است. وقتی یک شرکت مجوزدار محصولات را ارائه می کنند، داروخانه می خرد. بنابراین به اعتبار مجوز آن را تهیه می کند. مسلما همه محصولات را آزمایش نمی کنند. موارد تخلف هم بوده است اما اقدامی داروخانه دارها، شاهکار بوده است.

مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، افزود: اخرین آمار بنده از افرادی که به خاطر مصرف الکل فوت شده اند ۷۰۰ نفر بود. متاسفانه این رفتارها ادامه دارد. در برخی از استان های کشور، هنوز این رفتار ادامه دارد. حتی در خانواده ها به کودکان و نوجوانان دادند که از تبعات ان باخبر شده اید. 

وی افزود: امروز به شرایطی رسیده ایم ، که دیگر در هر ده دقیقه یک فوتی نداریم. در پیک بیماری نیز ۱ نفر از ۶ نفر فوتی ها به دلیل کرونا بود. امروز از یک نفر به یازده نفر رسیده ایم. 

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، بیان کرد: امروز شرایط دنیا به سمت فاصله گذاری اجتماعی رفته است. این خواست ما هم نیست. این مانند آن است که تنها یک چشمه برای آب خوردن در بیابان داریم که آلوده به ویروس است. نمی توانیم به مردم بگوییم که آب نخورند. مضاف براینکه هیچ کس در دنیا تاریخ انقضای شرایط کرونا نمی داند. اگر ممکن بود ما خودرو ها را تعطیل کنیم تا ۱۷ هزار نفر فوتی سالانه برای تصادفات نداشته باشیم. یا نزدیک به همین امار ، متوفیان به دلیل آلودگی هوا هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز