خبرگزاری کار ایران

آخرین خبرها از شیوع بیماری کرونا در ایران؛

۷۱۶۸۶ مبتلا، ۴۴۷۴ فوتی، ۴۳۸۹۴ بهبودیافته/ ابتلای موارد معدود به کرونا در بین آتش‌نشانان و بهبودی همگی/ هیچ خودروی غیربومی اجازه ورود به گیلان را ندارد/حضور ۱۵۰ هزار مامور پلیس در طرح فاصله‌گذاری اجتماعی/ بوستان‌ها تعطیل می‌مانند

۷۱۶۸۶ مبتلا، ۴۴۷۴ فوتی، ۴۳۸۹۴ بهبودیافته/ ابتلای موارد معدود به کرونا در بین آتش‌نشانان و بهبودی همگی/ هیچ خودروی غیربومی اجازه ورود به گیلان را ندارد/حضور ۱۵۰ هزار مامور پلیس در طرح فاصله‌گذاری اجتماعی/ بوستان‌ها تعطیل می‌مانند
کد خبر : ۸۹۷۷۱۹

با گذشت ۵۳ روز از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت ۷۱۶۸۶ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۴۴۷۴ نفر فوت شده و ۴۳۸۹۴ نفر بهبود یافته‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، با گذشت ۵۳ روز از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت ۷۱۶۸۶ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۴۴۷۴ نفر فوت شده و ۴۳۸۹۴ نفر بهبود یافته‌اند.از روز گذشته طرح فاصله‌گذاری هوشمند با فعالیت مشاغل کم‌ریسک در همه استان‌های کشور غیر از تهران شروع شده است. در تهران نیز همچنان یک سوم کارمندان در ادارات حضور دارند و فعالیت مجدد سایر مشاغل از ۳۱ فروردین ماه آغاز می‌شود. معاون کل وزیر بهداشت اعلام کرده است در راستای اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند و فعالیت مجدد اصناف یکی از مهمترین دغدغه‌ها ناوگان حمل و نقل عمومی است و این ناوگان تاثیر ۲۶.۵ درصدی در ابتلای شهروندان به کرونا دارد. از همین رو عصر دیروز وزیر بهداشت اعلام کرد در راستای کاهش استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی طرح ترافیک در تهران و کلانشهرها تا اطلاع ثانوی اجرا نمی‌شود. اگرچه قرار است برای کاهش جمعیت در ناوگان حمل و نقل عمومی از تعداد اتوبوس‌های بیشتری استفاده شود، اما رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران اعلام کرده است؛ برای اجرای درست طرح فاصله‌گذاری هوشمند در حمل و نقل عمومی با وجود تردد دوسوم کارکنان بخش‌های دولتی و غیردولتی چیزی معادل سه و نیم برابر ناوگان فعلی اتوبوسرانی و مترو در شهر تهران مورد نیاز است.

کنترل بیماری کرونا در گیلان

فعالیت مجدد ۶۰ شغل با اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند

هیچ خودروی غیربومی اجازه ورود به استان را ندارد

«محمود قاسم‌نژاد درویشی» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند در استان گیلان گفت: بر اساس تصمیم ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا قرار شده بود، در ۳۰ استان کشور از تاریخ ۲۳ فروردین ماه بخشی از مشاغل و صنوف بازگشایی شوند، البته شرایط بازگشایی این صنوف تابع یک سری مقررات است. 

وی ادامه داد: همه این صنوف باید در سامانه salamat.gov.ir ثبت‌نام کرده و در این سامانه التزام خود را به رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای بازگشایی انجام می‌دادند، براساس این ثبت‌نام در آن سامانه تعهدی که باید برای جلوگیری از شیوع بیماری برای محل کسب خود می‌دادند یک کد بهداشتی به این صاحبان اصناف داده می‌شود.صاحبان اصناف باید این کد بهداشتی را بر سر در مغازه نصب کنند. 

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار گیلان با بیان اینکه صاحبان این مشاغل با ورود به این سامانه پروتکل‌ها را دریافت کرده و ثبت‌نام می‌کنند تا اجازه مجدد فعالیت کسب و کارشان را دریافت کنند، خاطرنشان کرد: این مشاغل حدود ۶۰ نوع شغل مانند فرش فروشی‌ها، موکت و کف پوش فروشی‌ها، لوازم خانگی، مبلمان، شیرآلات، کاشی و سرامیک و ... هستند که در سامانه وزارت بهداشت مشخص شده است این مشاغل نیز می‌توانند در کنار مشاغلی مانند سوپرمارکت‌ها، نانوایی‌ها، میوه فروشی‌ها، داروخانه‌ها، داروخانه‌های‌ دامپزشکی و فروشگاه‌های تامین مایحتاج عمومی مردم که باز بودند، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فاز دوم طرح فاصله گذاری فیزیکی شروع به کار می‌کنند. 

قاسم‌نژاد در پاسخ به این سوال که وزیر بهداشت اعلام کرده، تا استانداران در خصوص اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند تصمیم‌گیری کنند، آیا با توجه به اینکه استان گیلان یکی از کانون‌های اصلی این بیماری بوده، امکان فعالیت اصناف وجود دارد، خاطرنشان کرد: از نظر ما فروشگاه‌هایی مانند فروشگاه‌های لباس، پوشاک، کیف، کفش و ... می توانند فعالیت داشته باشند و مشکلی در این رابطه نداریم. 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی همچنین درباره وضعیت بیماری در استان گیلان گفت: کنترل بیماری در استان گیلان بسیار خوب بوده است و مشکلی برای ارائه خدمات وجود ندارد. 

وی درباره ورودی مسافران به استان گیلان گفت: هیچ مسافری از مبادی ورودی استان نمی‌تواند وارد استان گیلان شود، اما تردد بین شهرستان‌های استان گیلان بلامانع است و فقط کسی اجازه ورود به استان گیلان را دارد که بومی این استان باشد و بتواند این موضوع را ثابت کند. البته خروج مسافران از گیلان نیز امکان پذیر است. 

ابتلای موارد معدود به بیماری کرونا در بین آتش‌نشانان/ همه مبتلایان بهبود یافتند

«مهدی داوری» مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره روند ضدعفونی معابر گفت: ضدعفونی معابر شهری با ابلاغ ستاد ملی مقابله با کرونا انجام شد. شهردار تهران نیز به سازمان آتش نشانی این موضوع را ابلاغ کرد و ما کارمان را شروع کردیم 

وی با بیان اینکه هر روز ضدعفونی معابر شهر تهران توسعه پیدا کرده است، ادامه داد: این اقدام با تجهیزات فردی توسط آتش نشانان نیز انجام می شود و در حال حاضر تعداد این تجهیزات نزدیک به 150 دستگاه است و با تجهیزات و خودروهای سنگین که شامل 7 دستگاه است، نیز کار ضدعفونی انجام می‌شود. 

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: تقریبا هر روز با استفاده از خودروهای سنگین ده‌ها کیلومتر از معابر شهر تهران ضدعفونی می‌شود. همچنین با استفاده از تجهیزات انفرادی در نقاطی که تعیین شده است، مانند پایانه‌های تاکسی، اتوبوس، خطوط بی آر تی و اطراف بیمارستان‌ها ضدعفونی صورت می‌گیرد.

داوری با بیان اینکه ضدعفونی داخل بیمارستان‌ها با خود بیمارستانها است، چراکه پروتکل‌های خاص خود را دارند، خاطرنشان کرد: پیش از اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی پاساژها و بازار تهران در دو مرحله ضدعفونی شده‌اند. ضدعفونی معابر و مکان‌های عمومی شهر تهران همچنان با همان جدیت ادامه دارد تا زمانی که اعلام شود، دیگر الزامی به ضدعفونی معابر نیست.

وی در پاسخ به این سوال که آیا منازل هم توسط آتش نشانی ضدعفونی می‌شود؟ گفت: ما در خصوص ضدعفونی کردن منازل دستورالعملی نداریم. مردم نیز می‌توانند در خانه‌هایشان با استفاده از همان موادی که گفته شده منازل را ضدعفونی کنند و با ترکیب یک درصد سفید کننده می‌توانند سطوح پرتماس منزل را ضدعفونی کنند.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی درباره تمهیدات آتش‌نشانی برای جلوگیری از ابتلای آتش نشانان به بیماری کرونا گفت: پروتکل‌های که از سوی وزارت بهداشت و شهرداری تهران صادر شده است به همه ایستگاه‌های آتش‌نشانی ابلاغ شده است و به همه آتش نشانان گفته شده است که چه شرایطی را باید رعایت کنند، چرا که آتش نشانان در ایستگاه‌ها هم زندگی جمعی دارند از همین رو پروتکل‌های لازم به آنها ابلاغ شده است و موادی که برای ضدعفونی کردن دست در محل حوادث لازم بود، تهیه شده و در اختیار آتش‌نشانان قرار داده شده است. 

داوری با بیان اینکه اوایل در خصوص تهیه ماسک محدودیت‌هایی وجود داشت، تصریح کرد: در حال حاضر مشکلی در این خصوص وجود ندارد و ماسک، مواد ضدعفونی کننده و دستکش تهیه و در اختیار آتش نشانان قرار داده شده است. مواردی از ابتلا در بین آتش‌نشانان نیز گزارش شده است و این افراد علائم بیماری را داشتند و در در منزل قرنطینه شده‌اند، البته در یکی دو مورد نیز به بیمارستان منتقل شده‌اند که خوشبختانه همه این موارد یا بهبود پیدا کرده‌اند و یا رو به بهبود هستند. خوشبختانه میانگین سنی سازمان جوان است و مقاومت‌شان در برابر بیماری خوب بوده‌است و موارد معدودی که گزارش شده بود به خیر گذشته است. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا در ضدعفونی کردن شهر از افراد داوطلب نیز استفاده شده است، یادآور شد: افراد داوطلب و گروه‌های جهادی برای ضدعفونی کردن معابر به صورت خودجوش اقدام کرده‌اند، اما ما از نیروهای داوطلب مان برای این موضوع استفاده نکرده‌ایم.

مراجعه ۳۲ هزار بیمار کرونایی به بیمارستان‌های ناجا

حضور ۱۵۰ هزار مامور پلیس در طرح فاصله‌گذاری اجتماعی

 سردار حسین اشتری با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کشور، گفت: پس از کادر پزشکی، پرسنل نیروی انتظامی در معرض این بیماری قرار دارند به گونه‌ای که تعدادی از همکاران ما در این راه به رحمت خدا رفتند.

به گفته فرمانده ناجا، در همان روزهای اول ورود این بیماری به کشور، نیروی انتظامی پا به میدان گذاشت به گونه‌ای که در کنار نیروهای مسلح، ارتش و سپاه تمام توان خود را تحت عنوان قرارگاه امام رضا(ع) به کار گرفته است.

وی با بیان اینکه در روزهای اول انتشار ویروس کرونا، ۹ بیمارستان و ۵۰ مرکز بهداری در ناجا، بیماران کرونایی را پذیرش کرد، ادامه داد: از روز اول انتشار کرونا تا به امروز ۳۲ هزار و ۵۰۰ نفر به بیمارستان‌های ما مراجعه کردند و ۲ هزار و ۸۰۰ نفر بستری شدند که ۵۰۰ نفر از افراد پذیرش شده، ایام بیشتری را در بیمارستان بستری بودند که از این تعداد تا به امروز ۱۶۰ نفر بستری هستند و مابقی ترخیص شدند و تعداد‌ کمی نیز جان باختند.

عالی‌ترین مقام انتظامی کشور در ادامه اظهار کرد: اولین نهادی بودیم که از تجهیزاتمان برای ضدعفونی کردن معابر استفاده کردیم و بیش از ۷۰۰ نقطه در شهرهای مختلف توسط یگان ویژه ضدعفونی شده است.

سردار اشتری به رصد ۳۰ هزار انبار و داروخانه توسط پلیس اشاره کرد و گفت: از این تعداد ۳ هزار انبار و داروخانه به دلیل احتکار پلمب شدند که با هماهنگی وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌های کشور مقادیر زیادی از اقلام مکشوفه در بازار تقسیم شد.

فرمانده ناجا با اشاره به برخورد پلیس فتا با شایعه سازان و تشویشگران اذهان عمومی در فضای مجازی، تصریح کرد: طی این مدت، پلیس فتا با ۱۳۶۵ مورد برخورد کرده که از این تعداد ۳۶۵ نفر دستگیر شدند، مابقی نیز احضار شدند و به یکسری از متخلفان نیز اخطار تلفنی داده شد؛ این اقدام پلیس فتا ۹۰ درصد تأثیر مثبت در پاکسازی فضای مجازی از شایعات کرونایی داشته است.

وی به عملیاتی کردن طرح فاصله‌گذاری اجتماعی از سوی ناجا اشاره و تصریح کرد: در روز اجرای این طرح، در تمام ورودی و خروجی طرح حضور پیدا کردیم و دستورالعمل‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا را انجام دادیم که در نهایت مسئولان و مردم از اقدامات ناجا تقدیر کردند.

عالی‌ترین مقام انتظامی کشور با بیان اینکه یکی از  نگرانی‌های مسئولان روز ۱۳ فروردین بود، اظهار کرد: هر سال مردم را تشویق به آمدن و نکوداشت روز طبیعت در کشور می‌کردیم و از تامین امنیت آن‌ها در این روز سخن می‌گفتیم اما امسال از هموطنان خواستیم در این روز از خانه‌هایشان خارج نشوند که خوشبختانه مردم همکاری بسیار خوبی با پلیس داشتند البته از صبح روز قبل ۱۳ فروردین در اماکن پر تجمع حضور داشتیم و خود بنده نیز بازدیدهای زمینی و هوایی را از اماکن پرتردد داشتم.

سردار اشتری با بیان اینکه از آغاز انتشار ویروس کرونا بیش از ۱۵۰ هزار نفر از پرسنل ناجا درگیر ماموریت‌های در سراسر کشور بودند، تصریح کرد: از تمام این عزیزان تشکر می‌کنم.

وی ادامه داد: بر اساس مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا صنوفی که تخلف کردند ابتدا از طریق اصناف تذکر گرفتند و سپس پلمب شدند که درصد پلمب‌های واحدها نسبت به تعداد واحدها کمتر بود.

عالی ترین مقام‌انتظامی کشور گفت: تا روز ۱۵ فروردین پیک خوبی از نظر عدم حضور تردد در شهرهای کشور داشتیم و بعد از آن شاهد افزایش تردد ۲۰ تا ۳۰ درصدی در شهرها شدیم.

فرمانده ناجا درباره جمع آوری معتادان متجاهر در سطح شهرها گفت: با شیوع کرونا اعلام شد طبق قانون مهلت نگهداری معتادان متجاهر در مراکز بازپروری به اتمام رسید و محل‌های نگهداری معتادان تخلیه شدند؛ از طرفی طبق قانون مراکز مربوطه این افراد را ۳ ماه نگهداری می‌کند و بنا به ضرورت ۳ ماه دیگر نیز این نگهداری تمدید می‌شود.

سردار اشتری اضافه کرد: بنا داریم با هماهنگی‌های صورت گرفته مدت نگهداری معتادان متجاهر در مراکز ترک اعتیاد را بین یک تا دو سال افزایش دهیم و این آمادگی را نیز داریم تا معتادان متجاهر رها شده در سطح خیابان‌ها را ظرف ۲۴ ساعت جمع آوری کنیم.

فرمانده ناجا تاکید کرد: سلامت پرسنل ناجا برای ما مهم است، در دوره شیوع ویروس کرونا اقلام اولیه از قبیل ماسک و موادضدعفونی کننده در اختیارشان قرار گرفت و به پرسنل و مامورانمان تاکید کردیم از این اقلام استفاده کنند.

افزایش ترافیک در مبادی ورودی کلانشهرها

تداوم ممنوعیت ورود و خروج پلاک‌های غیربومی به استان‌ها

«سرهنگ نادر رحمانی» رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: طرح فاصله‌گذاری تا پایان فروردین ماه برقرار است و همچنان از ورود و خروج پلاک‌های غیربومی به استان‌ها جلوگیری می‌شود. 

وی ادامه داد: در حال حاضر ورودی به کلانشهرها با ترافیک همراه است؛ ترافیک ورودی کلانشهرها نسبت به هفته گذشته افزایش پیدا کرده است. 

رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا تصریح کرد: البته بخشی از ورودی و خروجی به کلانشهرها به دلیل شهرهای اقماری است مانند ترددهای بین تهران و کرج که به دلیل ترددهای افراد شاغل در تهران صورت می‌گیرد.

سرهنگ رحمانی درباره بازگشت معدود مسافران به شهرها خاطرنشان کرد: افزایش ترافیک نسبت به هفته گذشته در برخی مبادی ورودی مشاهده می‌شود اما ترافیک ها روان است.

ضرورت تاکید دوباره بر تعطیلی بوستان‌های پایتخت از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا

دستوری درباره باز شدن پارک‌ها تاکنون صادر نشده است

«زهرا صدراعظم نوری» رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص درخواست فرمانده مبارزه با کرونای شهر تهران مبنی بر ادامه تعطیلی بوستان‌ها و پارک‌های شهر تهران گفت: اینکه چه شرایطی باید در زمان بحران در فضاهای عمومی ایجاد شود، منوط به دستورالعمل‌های فرمانده و ستاد مدیریت بحران و وزارت بهداشت است و طبیعتا همه دستگاه‌ها باید دستورالعمل‌ها را اعلام و ابلاغ کنند. 

او ادامه داد: زمانی که اعلام شد، باید فضای همه بوستان‌ها و پارک‌ها تعطیل شود، مدیریت شهری تعطیل کرد و نیروی انتظامی نیز در این زمینه همکاری کرد و مردم نیز در اجرای این طرح همکاری کردند و در بوستان‌ها و فضاهای پارک حضور پیدا نکردند. 

نوری با بیان اینکه در حال حاضر هیچ دستوری مبنی بر بازگشایی بوستان ها داده نشده است، تصریح کرد: اما لازم است که از سوی وزارت بهداشت و فرماندهی ستاد مقابله با کرونا، این دستور ابلاغ شود و به صورت خیلی شفاف گفته شود که بوستان‌ها و پارک‌های شهر تهران باید کماکان بسته بمانند. 

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به اینکه تمام بوستان‌ها و پارک‌ها موانع فیزیکی ندارند، ادامه داد: در نتیجه نمی‌توان از تردد در آنها به دلیل محصور نبودن همه بخش‌ها از جلوگیری کرد و بسیاری از آنها باز هستند و تردد در آنها به راحتی انجام می‌شود. 

نوری ادامه داد: باید از طریق دستورالعمل‌های وزارت بهداشت این مساله به شهرداری ابلاغ شود و با این کار نیروی انتظامی هم به کمک می‌آید و شهرداری با کمک آنها این اقدام را انجام می‌دهد، اما تا این لحظه هیچ دستوری از جانب شهرداری مبنی بر باز شدن این اماکن صادر نشده است. 

او در پاسخ به این سوال که به نسبت روزهای 12 و 13 فروردین که تمام نیروهای یگان حفاظت شهرداری و نیروهای خدماتی و انتظامی برای عدم ورود به پارک‌ها و بوستان ها نظارت داشتند، اکنون این روند نظارتی دیده نمی‌شود در نتیجه ورد مردم به پارک‌ها اکنون راحت‌تر صورت می‌گیرد، گفت: بله، این احتمال وجود دارد. از طرفی مردم باید رعایت کنند و اگر کار ضروری ندارند، در محیط بیرون حاضر نشوند و به همه کسانی که در این شرایط زحمت می‌کشند و جان خود را برای سلامتی و بهبود مردم به خطر انداخته‌اند کمک کنند تا هرچه سریعتر از این دوران عبور کنیم. 

نوری ادامه داد: تاکید ما این است که مردم به غیر از مواقع ضروری در اماکن عمومی حضور پیدا نکنند و اگر ضرورتی وجود داشت با رعایت نکات بهداشتی و پروتکل‌ها انجام شود.

آمار مبتلایان کووید ۱۹ در کشور به ۷۱۶۸۶ نفر رسید

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: از دیروز تا امروز ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۶۵۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد. با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۱۶۸۶ نفر رسید.

وی افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند. همچنین تاکنون ۴۴۷۴ نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند.

او افزود: خوشبختانه روند بهبودیافتگان سرعت بالایی گرفته و تاکنون ۴۳۸۹۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند.

جهانپور تصریح کرد: ۳۹۳۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۲۶۳ هزار و ۳۸۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز