خبرگزاری کار ایران

جهانگیری:

واردات حدود ۳ میلیارد دلار دارو به کشور/ «اقتصاد ایران» محبوس شدنی نیست

واردات حدود ۳ میلیارد دلار دارو به کشور/ «اقتصاد ایران» محبوس شدنی نیست
کد خبر : ۸۶۷۸۷۰

معاون اول رییس جمهور از واردات حدود ۳ میلیارد دلار دارو به کشور در سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اجلاس سراسری رؤسای دانشکده‌ها و آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای سراسر کشور  با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رؤسای دانشکده‌ها و آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای صبح امروز در دانشگاه شریعتی برگزار شد.

معاون اول ریاست جمهوری با گرامیداشت ایام دهه فجر اظهار داشت: ملت ایران با دست خالی اما با وحدت و انسجام و با رهبری رهبر انقلاب اسلامی پیروزی را به ارمغان آوردند. ملت ایران همواره به دنبال آزادی، استقلال، پیشرفت و حاکمیتِ قانون بوده‌اند و در زمان انقلاب همه اینها عنوان شعارهایی بود که هم بر زبان رهبر انقلاب و هم بر زبان مردم در شهرها و روستاها تکرار می‌شد. ما حتماً بعد از چهل و یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی دنبال همان شعارها و آرمان‌ها از جمله توسعه و پیشرفت ایران اسلامی هستیم اینها باید نسل به نسل دنبال شود تا بتوانیم آنها را محقق کنیم.

وی افزود: با وجود شرایطی که کشور در طول این ۴۰ سال با آن مواجه بوده و همچنین فشارهایی که علیه کشور ایجاد شده مانند جنگ تحمیلی هشت ساله و فشارهایی که در حال حاضر به ما متحمل می‌شوند مانند تحریم‌های بی‌سابقه‌ای که رژیم آمریکا وضع کرده توانستیم پیشرفت‌های خوبی داشته باشیم.

معاون اول رییس جمهور گفت: آمریکایی‌ها دروغ می‌گویند که ما در حوزه دارویی و غذایی برای ایران محدودیت ایجاد نکردیم اگر بخواهیم از محل پول‌های  خودمان  یک دلار دارو تهیه کنیم آمریکایی اجازه نمی‌دهند. در سال جاری تا الان حدود ۳ میلیارد دلار دارو وارد کشور شده است، حرفهایی که آمریکا می‌زند مانند شوخی است زیرا ایران را هنوز نشناختند. اقتصاد ایران یک اقتصاد بزرگ است و نمی‌توان آن را حبس کرد.

وی افزود: ایران حوزه نفوذ قوی دارد و می‌تواند در همین محدوده اطراف مسائلش را به طور جدی حل کند اما من فکر می‌کنم باید یک مطالعه جدی انجام شود که طی این ۴۰ سال با توجه به مشکلاتی که داشته‌ایم چقدر به اهداف رسیدیم. امروز وقتی گفته می‌شود که آمریکا به زعم خودشان اقتصاد نفت را صفر کرده‌اند پس چطور اقتصاد ما اداره می‌شود؟ پیداست کالاهایی در کشور تولید شده که امروز به اقصی نقاط دنیا صادر می‌شود و درآمد حاصله از آن کشور را می‌چرخاند.

جهانگیری ادامه داد: در دولت اصلاحات، حساب ذخیره ارزی را ایجاد کردیم که با دستور مقام معظم رهبری به صندوق توسعه ملی تغییر نام داد اما اگر در عین حال در شرایط عادی و غیر تحریم بودیم بیش از ۳۶ درصد درآمد نفتی کشور به این صندوق می‌رفت. امروز کشور ما با توجه به مشکلاتی که دارد، برای تامین نیازهای خود دیگر منتظر کشتی‌ها برای واردات محصولات اولیه نیست. اگر یک سری مزاحمت و موانع نبود پیشرفت بیشتری در صنعت داشتیم، در این میان دانشگاه‌ها می‌توانند نقش مهمی برای پیشرفت صنعت ایفا کنند زیرا تربیت منابع انسانی مهم‌ترین عامل توسعه است.  

وی با بیان اینکه وظیفه دانشگاه‌ها تربیت نیروی انسانی ماهر است گفت: دانشگاه وظیفه دارد نیروی انسانی ماهر تربیت کند تا بهره‌برداری از منابع را با در نظر گرفتن آسیب‌های جدی برعهده بگیرند. به یاد دارم که در زمان وزارتم کارشناسان خارجی، به ما می‌گفتند شما از منابع خود به‌درستی استفاده نمی‌کنید.

معاون اول ریاست جمهوری گفت: ما باید کالاهای رقابتی برای صادرات تولید کنیم، بازسازی صنایع به‌معنای اصلاح ساختار مالی بنگاه‌هاست و نیروی انسانی است که موضوع اصلی را تعیین می‌کند در عین حال در بنگاه‌های ما آموزش معضل مهمی است و نیروهای انسانی در دوران فعالیت، آموزش‌های جدیدی نمی‌دیدند. من همیشه به روسای دانشگاه‌ها گفته‌ام شما باید مهم‌ترین مشکل جامعه را شناسایی کرده و برای آن راهکار ارائه دهید. خوشبختانه جهت‌گیری‌های دولت حداقل در حوزه اقتصادی کاملا مشخص است.

وی با بیان اینکه باید به سمت استفاده از ظرفیت طبیعی کشور برای گردشگری برویم گفت: ظرفیت طبیعی برای گردشگری حائز اهمیت است اما دانشگاه‌ها چقدر به این مساله توجه کردند؟ نمی‌توانیم بگوییم به سمت شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ می‌رویم؛ اما دانشگاه فنی و حرفه‌ای هنوز به دنبال تربیت جوشکار باشد امروزه بیش از ۶۱ درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه مشغول به کار می‌شوند. ما باید به کارآفرینان تسهیلات، امکانات و وام‌ بدهیم زیرا می‌توانند با در نظر گرفتن روحیه ریسک پذیری کارآفرینان بزرگی شوند.

معاون اول رییس جمهور در پایان گفت: ما از دانشگاه فنی و حرفه‌ای حمایت می‌کنیم اما باید بخش خصوصی هم درگیر این موضوع شود. پیشنهادم این است که  وزیر علوم افرادی از بخش خصوصی را در هیئت امنای دانشگاه‌ها عضو کند تا آنها دانشجویان مورد رصد قرار دهند و از آنها بهره ببرند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز