راهاندازی خانه موزه تختی/نامه سازمان بازرسی درباره ۴۱ ملک مورددار
رئیس کمیسیون نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران در خصوص علت تغییر نام خیابان جهان پهلوان تختی به نام استاد جلیل شهناز توضیجاتی را ارائه داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد جواد حق شناس در حاشیه یکصد و هشتاد و چهارمین جلسه شورای شهر درباره علت تغییر نام خیابان تختی در محدوده باغ فردوس واقع در منطقه ۱ شهرداری تهران به جلیل شهناز که مورد انتقاد جمعی از کشتی گیران قرار گرفت در جمع خبرنگاران گفت: اخیراً جمعی از مدال آوران کشتی ایران نامهای خطاب به فرماندار تهران نوشته و نسبت به این نامگذاری و تغییر نام خیابان جهان پهلوان غلامرضا تختی اعتراض کردند که به نظر میرسد سو برداشتی برای علاقمندان و دلسوزان حوزه کشتی و ورزش کشور پیش آمده است.
وی افزود: خیابان تختی براساس نقشه سازمان جغرافیایی و کارتوگرافی ملی ایران به سال ۱۳۴۷ و ۱۳۵۵، به نام خیابان ژاله بوده و براساس نقشههای بعد از انقلاب(سال ۱۳۶۴)، این خیابان به نام تختی تغییر نام داد و انتصاب خیابان تختی به آن نامآور شاید به دلیل قرارگرفتن ویلای ییلاقی جهان پهلون تختی باشد که توسط محمدرضا پهلوی به وی اعطا شد.
حق شناس ادامه داد: او نیز از ویلا استفاده نکرد و آن را به خواهرش واگذار کرده و همان ویلا هم حدود ۲۰سال پیش تخریب شده و جای آن امروز یک برج احداث شده است.
وی با بیان اینکه خانه پدری تختی در منطقه ۱۲ ودر محله خانی آباد قدیم قرار دارد تصریح کرد: از سالها پیش خیابان مجاور خانه او به نام جهانپهلوان تختی نامگذاری شده و به همین دلیل نیز آن محله به تختی مشهور است. تابلو خیابان نیز به نام کامل جهان پهلوان غلامرضا تختی نصب شده است.
وی با اشاره به خریداری خانه پدری تختی توسط مدیریت شهری گفت: قرار است پس از خریداری این ملک به خانه موزه تختی تبدیل شود. همچنین زورخانه گردان که در ابتدای تقاطع خیابان تختی و مولوی قرار داشت و محل ورزش جهان پهلوان تختی بود، در ادوار گذشته تخریب شده که براساس مصوبه شورا قرار است بازسازی شود و یادمان تختی نیز در ابتدای خیابان نصب شود.
وی با بیان اینکه از خیابان تختی ۱۵ معبر به همین نام در شهر تهران وجود دارد تصریح کرد: سیاست شورای شهر تهران این است که اسامی اشخاص در جای اصلی خود حفظ شوند و اسامی تکراری به دلیل تکراری بودن و بهاشتباهانداختن شهروندان در آدرسهای شهری، به اسامی دیگر تغییر نام یابند.
حق شناس تاکید کرد: قطعا نام تختی برای همه مردم ایران زمین مهم و حائز اهمیت است و این موضوع بر شورای شهر پوشیده نیست. این شورا در تلاش است نام تختی را در زادگاه اصلی او در منطقه ۱۲ به عنوان یکی از مناطق تاریخی پایتخت حفظ نماید و قطعا تغییر نام خیابان های دیگر که به اشتباه در ادوار گذشته به نامهای یکسان از این نام آور و دیگر بزرگان نامگذاری شده است، دلیلی بر بی اهمیت انگاشتن تختی و سایر بزرگان توسط شورای شهر نیست. این شورا و به ویژه کمیسیون نامگذاری همیشه در تلاش برای حفظ یاد و خاطره نامآوران ایران زمین بوده و خواهد بود.
روند ادامه دار کشف املاک واگذار شده شهرداری تهران به غیر
همچنین در جریان یکصد و هشتاد و چهارمین جلسه شورای شهر تهران بررسی طرح تحقیق و تفحص از املاک شهرداری تهران مورد بررسی قرار گرفت. محمود میرلوحی در این باره گفت: در ۱۹ اسفند ۹۷ و در حدود یک سال و نیم پس از استقرار شورای پنجم تقاضای تحقیق و تفحص از املاک شهرداری ارائه شد و مصوبه الزام شهرداری درباره گزارش املاکی که حق بهره برداری آن را دارند را درخواست کردیم.
میرلوحی افزود: دو و نیم سال است که از مدیریت شهری جدید می گذرد و همه هم با سیاست های قبلی مخالف هستند، اما هنوز در حال کشف املاک جدید هستیم.
وی با اشاره به اینکه طی سه مرحله املاک شهرداری مورد بررسی قرار گرفت تصریح کرد: شهردار اول ما درباره ۶۷۴ فقره ملک گزارش دادند که به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار شد. در مرحله دوم بررسی ها تعداد املاک به۱۳۰۰ فقره رسید.
میرلوحی ادامه داد: تا زمانی که طرح تحقیق و تفحص را مطرح کردیم رقم املاک به ۱۹۰۰ فقره رسید که بعدا معلوم شد اینها ۳۸۰۰ واحد ملکی است.
وی افزود: به همین دلیل تحقیق و تفحص مطرح شد چرا که احساس شد تعداد املاک باز هم بیشتر از ۱۹۰۰ فقره است.
میرلوحی تصریح کرد: تا همین لحظه که در اینجا صحبت می کنم باز هم صحبت از کشف موارد جدید است و افزود: اما دیگر نباید کشف ملک جدید مطرح باشد و کلمه کشف دیگر برای ما نگران کننده است، چرا بعد از دو سال و نیم و این همه تاکید بازهم این اتفاقات می افتد.
وی ادامه داد: با وجود الزام تبصره ۱۳ که می گوید املاک باید به صورت شفاف در بانک اطلاعاتی باشد اما بازهم در تلفیق بودجه سال ۹۳ آمدهاست ۱۱۰۰ سند تنها کپی سودشان موجود است.
میرلوحی با اشاره به جلسه ای که اخیرا آقای محمدزاده (رییس اداره املاک و مستغلات شهرداری) و آقای شمس(اداره کل حقوقی) و دادسرای شعبه ۳۷ داشتند، اعلام کردند که مثلا فلان ملک در طرشت دوبار برای آن پول داده اند، اما مالک باز هم برای آن ادعای دریافت پول می کنند، گفت: اینکه سازمان بازرسی در نامه ای اعلام کرده است که شهرداری ۴۱ ملک مورد دار دارد نشان می دهد مقررات و روابط رعایت نشده است و باید سرنوشت تخلفاتی که اتفاق افتاده روشن شود.
میرلوحی افزود: گزارش سازمان بازرسی مربوط به ۱۵ تیرماه است و گله دارم که چرا به موقع اقدام نکردند و باید متخلفین معرفی شوند. البته از شهرداری تشکر می کنم اما باید زودتر این اقدام را انجام می دادند.
سپس بررسی طرح تحقیق و تفحص از املاک شهرداری تهران به رای گذاشته شد و با ۱۸ رای موافق به تصویب رسید.