خبرگزاری کار ایران

رییس سازمان نهضت سوادآموزی:

آمار بی‌سوادی به زیر دو میلیون نفر رسید/میزان دقیق اختلاس یکی از مسئولان آموزش‌دهندگان نهضت هنوز مشخص نشده است

آمار بی‌سوادی به زیر دو میلیون نفر رسید/میزان دقیق اختلاس یکی از  مسئولان آموزش‌دهندگان نهضت هنوز مشخص نشده است
کد خبر : ۸۴۹۶۴۰

معاون وزیر و رییس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: نزدیک به دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بی‌سواد در کشور در رنج سن ۱۰ تا ۴۹ سال داشتیم و میزان بی‌سوادان صرف ۶۰۰ هزار نفر بودند، اما اکنون طبق آمار نرخ بی‌سوادی به زیر دو میلیون نفر رسیده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا،  مراسم گرامیداشت چهلمین سالگرد تأسیس سازمان نهضت سوادآموزی و نشست خبری شاپور محمدزاده معاون وزیر و رییس سازمان نهضت سوادآموزی با عنوان "سوادآموزی و رسانه " صبح امروز در سازمان مرکزی نهضت سواد آموزی برگزار شد.

محمدزاده در ابتدای نشست درباره عملکرد‌ این سازمان ضمن گرامیداشت ۱۷۹ شهید سواد آموزی گفت: در آستانه سالروز تاسیس نهاد نهضت سوادآموزی هستیم و از امروز نیز هفته سواد آموزی آغاز شده است.بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ما دستاوردهای خوبی داشتیم که در بحث رتبه‌های علمی قبل از انقلاب ۵۲ جهانی بوده و الان این آمار به رتبه ۱۶ رسیده است. یکی از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران نهضت سواد آموزی است‌. طبق آخرین سر شماری قبل از انقلاب با حال حاضر اختلاف آماری زیادی مواجه است.

وی ادامه داد: ما قبل از انقلاب سن نرخ با سواد ۶ بالاتر  سال فقط ۴۷.۵درصد با سواد داشتیم و در سال ۹۵ و این آمار به ۸۷.۶  درصد رسید. به عبارت دیگر میزان باسوادی در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی بالغ بر ۴۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

محمدزاده اضافه کرد: گروه ۱۰ تا ۴۹ سال قبل از انقلاب آمار باسوادان ما در کشور  ۴۸.۸ درصد بوده در حالی که طبق سرشماری سال ۹۵ این رقم به ۹۴.۷ درصد رسیده است‌. در سال ۵۵  لغایت ۹۵ تفاوت نرخ باسوادی در بین زنان و مردان از ۲۳.۴ درصد در سال ۱۳۵۵ به حدود ۶.۸ درصد در سال ۹۵ کاهش یافته است و این رقم در برآورد سال ۹۸ به کمتر از ۶.۵ درصد رسیده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: این آمارها نشان می‌دهد دوستان ما خوب تلاش کرده‌اند و ما دستاورهای خوب و درخشانی داشته‌ایم. ما اگر بخواهیم فعالیت‌های نهضت سواد‌آموزی را با چهار گروه تقسیم کنیم می‌بینیم که در دهه اول کار ما این بود که بی‌سوادی صفر را پوشش دهیم. در آن سال‌ها کارهای خوبی انجام شده که یکی از آنها طرح بسیج سواد‌آموزی بوده که در سال ۶۹ راه اندازی شد و بالغ بر ۱۸ درصد با سوادی ما در آن یک دهه ارتقا داده شده است.

وی افزود: تقریبا در آن دوره یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر تحت پوشش نهضت سواد آموزی قرار گرفت که بر اساس آخرین سرشماری ۹۵ تعداد بی سوادان دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بین سنین ۱۰ تا ۴۹ سال بود که از این تعداد نزدیک به ۴۰۰ نفر اتباع خارجی بودند و اگر دقیق بخواهیم بگوییم نزدیک به دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بی سواد در کشور در رنج سن ۱۰ تا ۴۹ سال داشتیم و میزان بی سوادان صرف ۶۰۰ هزار نفر بود، اما اکنون طبق آمار نرخ بی سوادی زیر دو میلیون نفر رسیده است.

وی ادامه داد: بر اساس آخرین سرشماری استان‌های مازندان، تهران، سمنان و گیلان سطح باسوادی‌شان بالاتر از میانگین بوده‌ است. ما طرح آموزش اولیا بی‌سواد را داشته‌ایم که طی این طرح مدارس ما وظیفه داشتند اولیا را شناسایی کرده و آموزش دهند.از این رو  بیش از ۴۴۲ هزار  اولیا را شناسایی و باسواد کریم.  یک طرح دیگر ما سواد آموزی ۱۰ تا ۱۹ سال است که آموزش سواد پایه برای آنها در نظر گرفته شده است. این طرح از سال ۹۴ انجام شد و طی آن ۶۷۲ هزار ۲۳ نفر را در این زمینه مورد آموزش و سواد قرار گرفتند.

رییس سازمان نهضت سواد آموزی اظهار داشت: یک طرح دیگر بحث مراکز یادگیری محلی است که از سال ۹۴ مجدد احیا شده است و هدفشان علاوه بر سواد آموزی، آموزش مهارت زندگی، مشاغل زودبازده و ... است. پیشتر سه هزار و ۱۵ مراکز داشتیم که بنا به دلایلی این طرح از سال ۸۶ اجرا نشد و دوباره از سال ۹۴ اجرا شد.

محمدزاده بیان کرد: بالغ بر ۵۵۰ مرکز یادگیری محلی در سراسر کشور داریم و این آمار باید به ۷۵۰ مرکز تا سال ۹۹ برسد. همچنین طرح حلقه‌های کتاب و کتابخوانی را در این سال‌ها داشتیم که برای ترویج مطالعه انجام شده است تا آنهایی که به تازگی سواد آموخته‌اند آموزش‌هایشان را فراموش نکنند از این رو یک طرح برای خواندن با خانواده است.

وی درباره سوادآموزی اتباع خارجی گفت: ما تعداد زیادی اتباع افغانستان در ایران داریم که باسوادی آنها نیز به عهده ماست. در این سال‌های اخیر ۸۱۱ هزار و ۹۸۹ نفر اتباع را توانستیم مورد آموزش قرار دهیم. همچنین تاکنون ۲۲ هزار نفر از اتباع در سال جاری برای شرکت در کلاس‌های سوادآموزی ثبت نام کردند. ما از کمک‌های بین المللی فقط ۴ درصد برای آموزش اتباع استفاده کرده ایم و ۹۶ درصد دیگر را خودمان پرداخت می‌کنیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش درباره آموزش زندانیان گفت: از جمله اقدامات ما سواد آموزی زندانیان بوده و ۳۶ تفاهم نامه با سازمان‌ها و نهادهای مختلف منعقد کردیم که از جمله آنها سازمان‌های زندان‌ها بوده است. برای افرادی که در زندان‌ها هستند رنج سنی ۱۰ تا ۶۰ ساله‌ها را در نظر گرفتیم که در این سال‌ها تعداد زیادی از زندانیان با سواد شدند در طی چهل سال اخیر ۷۸۹ و ۵۱۳ نفر در زندان‌ها را با سواد کردیم.

رییس نهضت سواد آموزی بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات ما سواد آموزی نیروهای مسلح بوده است و تاکنون ۵۴۶ هزار و ۷۱ سرباز بی‌سواد را با سواد کردیم و البته در این سال‌ها تعداد بی سوادان بسیار کم شده است.

۹۶درصد مردم کشور با سوادند/جذب ۱۵ هزار و ۶۰۰ نفر آموزش دهنده

رییس سازمان نهضت سواد آموزی در پاسخ به سوال خبرنگاران و با بیان اینکه به طور کل ۹۶ درصد افراد در کشور ما باسواد هستند، گفت: بالغ بر ۵۰ درصد فعالیت‌های ما در روستاها و ۸۰ درصد فعالیت‌ها در زمینه با سوادی زنان است.

وی درباره تعویق حقوق آموزش‌دهندگان گفت: تلاش ما این است تمام معوقات آموزش دهندگان را پرداخت کنیم، اما شرط جذب آموزش دهندگان شرکت در آزمون و قبولی در این آزمون است. ما بالغ بر ۱۵ هزار و ۶۰۰ نفر آموزش‌دهنده به عنوان آموزگار وارد نهضت سواد آموزی کردیم.

محمدزاده  گفت: تمام اعتبارات ما طبق  اعتبارات بند "واو" بودجه است‌.  در سال‌های اخیر ۷۰ درصد بودجه‌های ما تحقق پیدا کرده است، اما امسال با یک کسری ۳۷ درصدی مواجه هستیم.

وی افزود: یک مصوبه در سال ۹۷ تصویب شد که طبق آن کسانی که قبل از سال ۹۲ به صورت تجمیعی از سال ۷۹ تا ۹۲ فعالیت داشتند و از سال ۹۲ تا الان هم آموزش دهنده ما بوده‌اند می‌توانند در این آزمون‌ها شرکت کنند و طبق مصوبه مجلس استخدام خواهند شد و تعدادشان نیز ۱۹ هزار نفر است.

محمدزاده افزود: ما در سال گذشته ۳۰۰ مدرسه تک نفره داشته‌ایم و آموزش و پرورش این آمادگی را دارد برای مناطقی که حتی یک دانش آموز  دارد نیز کلاس درس دایر کند.

رییس سازمان نهصت سواد آموزی گفت: سامانه پیشخوان محتوا و رسانه‌های آموزشی آرشیوی از فعالیت‌ها و کتاب‌هایی است که تاکنون در سازمان نهضت داشتیم.

وی گفت: طی یک طرح بنا داریم نهضت سواد آموزی تبدیل به نهضت سواد آموزی و آموزش بزرگ‌سالان شود. ما نیز جزییات این طرح را برای شورای عالی آموزش و پرورش آماده کرده‌ایم که باید در آنجا مورد بررسی قرار بگیرد.

معاون وزیر آموزش و پرورش درباره اختلاس سال گذشته یکی از شهرستان‌ها در دفتر نهضت سوادآموزی گفت: ما خودمان را موظف کردیم این مساله را پیگیری کنیم از این رو من به دادستان گفتم کاش تا زمانی که به صراحت نرسیده بودید نامی از نهضت سواد آموزی نمی‌برید. در آن مقطع مسئول آموزش دهندگان دچار خطا شده که نباید به پای کل نهضت سواد آموزی گذاشت، ضمن اینکه مبلغ دقیق اختلاس هنوز مشخص نشده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز