معاونت دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست:
پروژههای اقتصادی آسیبهای جدی به دریای خزر وارد میکند
![پروژههای اقتصادی آسیبهای جدی به دریای خزر وارد میکند](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/pLckw8Bxby4f/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pgvIPtyAT2pA7otfNPZWXfo,/%D9%84%D8%A7%D9%87%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D9%86+%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D9%87.jpg)
معاونت دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: سال ۲۰۱۳ پیماننامهای بین کپ کام (کشورهای حاشیه دریای خزر) و تهران امضا شد و بنا شد تبادل اطلاعات انجام گیرد مفاد این تفاهمنامه تا امروز محقق نشده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، احمدرضا لاهیجانزاده، معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در بیست و چهارمین نشست کمیته هماهنگی هواشناسی آب شناسی دریای خزر گفت: دریای خزر حدود ۴۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و ۴۰۰ گونه آبزی در این دریا شناسایی شدهاند که مشهورین موجود آبزی آن ماهیان خاوریای هستند. در کنار این غنای زیستی دریا از پتانسیل اقتصادی بسیاری بالایی برخورداند. بنابراین کشورهای حاشیه پروژههای بسیاری را در آن اجرا کردهاند یا در حال مطالعه و اجرا هستند. این پروژهها میتواند آسیبهای جدی به دریاچه خزر وارد کند.
لاهیجانزاده گفت: در سال گذشته در ترکمنستان نشستی برگزار شد تا اقتصاد دریایی را بررسی کنند. نکته مهم این نشست تعهد تمام کشورها به زیست دریاچه خزر بود. قطعا مهمترین مساله در حفاظت از دریای خزر مقوله آب یا حفاظت از آب است که وابسته به ورودی آب و بارش دارد.
وی در ادامه گفت: تفاهمنامهای در سال ۲۰۱۳ بین کشورهای کپ کام و تهران به امضا رسید بر این اساس تفاهمنامهای امضا شد که تبادل اطلاعات در حوزه پایش، آب و سواحل به وجود آید. این تفاهمنامه موجود است اما مفاد و پیش بینیها در آن تا امروز محقق نشده است. تقاضای ما این است که حتما نسبت به ایجاد تبادل این اطلاعات تعهدات لازم انجام گرفت.