سعید نمکی مطرح کرد:
مردمیبودن هنر را نباید با عوامگرایی اشتباه گرفت/ هنر باید کنار مردم و با زبان مردم باشد
وزیر بهداشت گفت: هنر باید آیینه تمامنمای زمان خود و برای مردم، کنار مردم و با زبان مردم باشد.
به گزارش ایلنا به نقل از وزارت بهداشت، سعید نمکی امروز چهارشنبه در اختتامیه دهمین جشنواره بینالمللی سیمرغ در پردیس تئاتر تهران افزود: من زمان دانشجویی، اولین کتاب شعرم را چاپ کردم و اولین کارهای تئاتر را نیز در این دوره تجربه کردم و بهدلیل تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با بزرگان موسیقی ایران از جمله مرحوم کسایی، شهناز و شاگردان مرحوم طاهرزاده و تاجاصفهانی آشنا شدم.
وی خطاب به دانشجویان گفت: قدر دوران دانشجویی که ایام بسیار مهمی است را به خوبی بدانید. اگر در این ایام آموختید لطافت، ظرافت و هنر را با علمپزشکی بیآمیزید، از افراد ماندگار در تاریخ کشور خواهید شد.
وزیر بهداشت ادامه داد: هنر برای ماندگاری نباید دور از لطافت باشد و زمختی جزیی از هنر نیست و اگر گذشته هنرمندان ماندگار کشور را مطالعه کنید، مشاهده میکنید که افرادی ماندگار و جاودانه شدند که با لطافت سخن گفتند. بنابراین هنر زبان گفتمان زیباییها است و اگر زمختی با هنر آمیخته شد، هرگز لطافت نخواهد داشت.
نمکی بیانکرد: برخی افراد زبان مردمی بودن هنر را با عوامگرایی اشتباه میگیرند. بهعنوان نمونه حافظ بهگونهای سخن گفته که هم برای ظریفاندیشترین دانشمندان تاریخ، زبان گفتوگو و گفتمان است و هم برای کوچه و بازار و میبینیم که کنار قرآن در طاقچههای خانهها، دیوان حافظ قرار گرفته است. سعدی نیز میفرماید «اقوام روزگار به اخلاق زنده اند/قومی که گشت فاقد اخلاق، مردنی است». بنابراین هنری که دور از اخلاق باشد، ماندگار و جاودانه نیست.
وزیر بهداشت در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر زمان وصلشدن اینترنت گفت: امروز در هیات دولت، بنده پیشنهاد شما مبنی بر وصلشدن اینترنت را مطرح کردم و قرار شد در اسرع وقت اجرایی شود.
نیازمند تربیت حکیم در کشور هستیم
سیما ساداتلاری، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز در این مراسم گفت: در دهمین جشنواره بین المللی سیمرغ، ۴۴ هزار اثر از ۱۰۳ کشور دنیا پذیرفته شده و داوران و مسئولان بخش های مختلف جشنواره، از نخبگان هنری کشور هستند. جشنواره سیمرغ امسال با شعار «سالم زیستن، هنر است» و با حضور ۱۵۵۰ دانشجو در ۵ بخش فیلم، موسیقی، تئاتر، ادبی و هنرهای تجسمی و در دو بخش آزاد و فرهنگ سلامت برگزار شد.
وی افزود: یکی از دستاوردهای فرهنگ ایرانی، تربیت انسان های چندبعدی است و بزرگانی مانند بوعلی سینا، عمر خیام و زکریای رازی نمونه های اعلایی از این انسان ها هستند. بوعلی سینا علاوه بر پزشکی، در حوزه فلسفه و منطق، شعر، موسیقی و نجوم نیز حکیم بود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بیان کرد: سم جامعه، تک بعدی بودن انسان های آن است بنابراین نیازمند تربیت حکیم در کشور هستیم. هنرمندان بهتر درد جامعه را می فهمند و دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی می توانند به سلامت جسم و روح جامعه کمک زیادی کنند.
لاری اظهار داشت: امسال در دهمین جشنواره بین المللی سیمرغ، بخش مشاعره با حضور بیش از ۴۰ دانشگاه علوم پزشکی برگزار و کتاب جشنواره شامل آثار افراد برتر نیز چاپ شده است.