خبرگزاری کار ایران

عضو هیات رئیسه مجلس تاکید کرد:

ضرورت انجام اقدامات موثر برای افزایش تاب‌آوری و سازگاری با اقلیم

ضرورت انجام اقدامات موثر برای افزایش تاب‌آوری و سازگاری با اقلیم
کد خبر : ۸۳۵۷۹۵

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت:‌ برای افزایش تاب‌آوری و سازگاری با اقلیم باید اقدامات موثری انجام دهیم و نمی‌توانیم منتظر بمانیم که چه پیش می‌آید.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اسدالله عباسی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در ششمین کنفرانس بین‌المللی- منطقه‌ای تغییر اقلیم گفت: پایه و اساس هر کشوری اقلیم آن کشور است. ایران دارای چهار منطقه آب و هوایی است و این نشان از اقلیم درخشنده ایران است.

وی ادامه داد: با سیل صنعتی شدن دنیا، آلاینده‌های ناشی از صنعتی شدن و انتشار گازهای گلخانه‌ای افزایش پیدا کرده است. امروزه نیز آمریکا یکی از عوامل اصلی انتشار گازهای گلخانه‌ای است که از تاثیرات این گازها و آب شدن یخچال‌ها در قطب است.

او با بیان اینکه افزایش سطح آب، سیلاب‌های ناگهانی ناشی از دست‌کاری در اقلیم است، گفت: آنچه امروزه جان انسانها را تهدید می‌کند گازهای گلخانه‌ای است و متاسفانه رئیس جمهور آمریکا در فرانسه همه چیز را زیر پا می‌گذارد و هیچ اقدامی برای کاهش گازهای گلخانه‌ای انجام نمی‌دهد که این نشان از کوتاهی او است. معتقدم کشورهای مسئول باید کشورهایی را که هیچ اقدامی در زمینه کاهش گازهای گلخانه‌ای انجام نمی دهند را شناسایی و با آنها برخورد کنند. نباید اجازه دهیم جان انسانها به خطر بیفتد چراگه اگر آب و هوا تغییر کند، با تخریب اکوسیستم مواجه می‌شویم که تغییری بی‌بازگشت است.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای افزایش تاب‌آوری و سازگاری با اقلیم باید اقدامات موثری انجام دهیم و نمی‌توانیم منتظر بمانیم که چه پیش می‌آید، گفت: ما امروز شاهد هستیم که در بخش منابع آبی دچار مشکل شده‌ایم. وقتی خشکسالی به مردم تحمیل شود مردم به ناچار به استفاده از ذخیره آبی هستند و وقتی ذخیره آبی تمام شود این امر باعث مهاجرت انسانها شده و حاشیه‌نشینی در اطراف شهرهای بزرگ و بزه‌های اجتماعی را به همراه دارد که ساماندهی و رفع آن کار بسیار سختی است.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه برای سازگاری با اقلیم، مقرر شد 11 میلیارد متر مکعب آب ذخیره داشته باشیم اما به دلیل ناهماهنگی‌هایی که در دستگاه‌ها وجود دارد از این 11 میلیارد متر مکعب بهره‌برداری صورت گرفته است. معتقدم اگر برای اجرای قانون خلاء قانونی وجود دارد باید دولت به مجلس اعلام کند و قوانین مشخصی برای آن نوشته شود و اگر کمبود قانون نیست، باید با جدیت برای اجرای قانون تلاش کرد. همچنین معتقدم در بحث تغییر اقلیم که با تعدد قوانین مواجه هستیم می‌توانیم قوانین پراکنده را جمع‌آوری کرده و یک قانون مشخص قابل اجرا داشته باشیم چراکه ما در مقابل حیات انسانها مسئولیم. همچنین در برابر عوامل تخریب اقلیم مسئول هستیم و باید اقدامات درست را انجام دهیم و نباید هر مسئله‌ای را دستخوش مسائل سیاسی و اجتماعی قرار دهیم.

وی تاکید کرد: من به عنوان نماینده یکی از شهرهای شمالی ایران نگران طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی هستم. چرا باید بدون مطالعه در خصوص موضوعی صحبت شود که باعث نگرانی مردم شود؟ باید به همه زوایای این طرح نگاه کرد. ما در شمال کشور با جنگل‌ها، مزارع، رودخانه‌ها و غیره روبه‌رو هستیم که در بحث زنجیره‌های حیات انسان و جانوران بخش بسزایی دارند و باید راهکار مناسبی برای برطرف شدن مشکل کم‌آبی پیدا کنیم و نباید آب و خاک را فدای توسعه کنیم بلکه باید توسعه را متوازن محیط زیست پیش ببریم.

عضو هیات رئیسه مجلس با انتقاد از طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی گفت: نباید بدون مطالعه صحبت‌هایی را بیان کرد که باعث نگرانی مردم شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز