در میان دانشگاههای کشور؛
دانشگاه شریف در طرح «ارتقا به تراز بینالملل» اول شد
دانشگاه صنعتی شریف برای دومین بار موفق به کسب مقام اول در میان دانشگاههای طرح ارتقا به تراز بین الملل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شد.
به گزارش ایلنا، بر اساس جدول منتشر شده از امتیازات دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور در راستای ارتقا به تراز بین المللی، دانشگاه صنعتی شریف برای دومین بار موفق به کسب مقام اول در میان دانشگاههای کشور شد. این دانشگاه توانست با کسب امتیازات مناسب در شاخصهای آموزشی، پژوهشی و پشتیبانی بالاتر از دانشگاههای برتر تهران و شهرستانها قرار گیرد.
در روش شناسی این طرح شاخصهای آموزشی، پژوهشی و پشتیبانی به ترتیب ۳۰، ۵۰ و ۲۰ درصد سهم از امتیاز کل را دارا هستند. شاخصهای آموزشی شامل اطلاعاتی چون تعداد اعضای هیئت علمی داخلی و خارجی، دانشجویان داخلی و خارجی، دورههای مشترک بین المللی و جوایز بین المللی میشوند. در شاخصهای پژوهشی اطلاعاتی مانند تعداد مقالات با کیفیت و تعداد ارجاعات آنها، تعداد پژوهشگران پر استناد، تعداد اختراعات، تعداد شرکتهای دانش بنیان، درآمد از صنعت و پژوهش، مقالات، قراردادها و پروژههای مشترک خارجی و فرصتهای مطالعاتی مورد بررسی قرار میگیرند. شاخصهای پشتیبانی نیز اطلاعات زیرساختی دانشگاه مانند تعداد کارمندان، امکانات رفاهی و IT، اسکان دانشجویان و اساتید بین المللی و موقوفات مردمی را شامل میشوند.
پروژه ملی اقتصاد مقاومتی ارتقای ۱۰ دانشگاه و واحد پژوهشی برتر کشور به تراز بین المللی از اردیبهشت ۱۳۹۶ در دستور کار وزارت علوم و دانشگاهها و پژوهشگاههای برتر ایران قرار گرفته است. این پروژه به منظور طراحی برنامه راه برای ارتقای جایگاه دانشگاه های ایران در عرصه بین المللی طراحی و اجرا میشود. نمونه این طرح در کشورهای دیگر نیز در حال اجرا میباشد. طرح ارتقای ۵ دانشگاه روسیه به ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا و یا پروژه ارتقای ۱۰ دانشگاه ژاپن به فهرست ۱۰۰ دانشگاه برتر در رتبه بندیهای جهانی را میتوان از پروژههای مشابه این طرح دانست.
در طرح ارتقا به تراز بین المللی ۱۶ دانشگاه و ۹ پژوهشگاه برتر در کشور موظفاند اطلاعات و آمار آموزشی و پژوهشی خود را به منظور بررسی و راستی آزمایی برای کمیته نظارت این پروژه در وزارت علوم ارسال نمایند. بر طبق آخرین جدول امتیازات منتشر شده توسط وزارت علوم، دانشگاه صنعتی شریف ضمن کسب مقام اول در امتیاز کلی، مقام اول در حوزه پژوهش، مقام سوم در حوزه آموزش و مقام دوم در حوزه پشتیبانی را در میان ۱۶ دانشگاه برتر در کشور بدست آورده است.