همکاری شرکای چینی با مدیریت شهری تهران در حوزه حمل ونقل
رییس شورای اسلامی شهر تهران در دیدار با اعضای شورای شهر شانگهای مهمترین اثر بخشی روابط دو کشور ایران و چین را در همکاری های اقتصادی و سرمایه گذاری به ویژه حوزه های حمل و نقل عمومی و خاصه مترو دانست و افزود: البته این همکاری ها به حمل و نقل ختم نشده و در زمینه های مختلف پسماند و تامین اعتبار برای اجرای برخی از پروژه های شهر نیز مشارکت داشتند.
به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته رییس و اعضای شورای اسلامی شهر تهران میزبان هیاتی از کنگره شورای شهر شانگهای چین بودند.
محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای این دیدار با اشاره به رابطه عمیق و تاریخی دو کشور ایران و چین گفت: رابطه دوستانه بین ایران و چین زبان زد است به طوری که همه به این رابطه غبطه می خوردند.
رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه مهمترین اثر بخشی روابط دو کشور را در همکاری های اقتصادی و سرمایه گذاری به ویژه حوزه های حمل و نقل عمومی و خاصه مترو دانست و افزود: البته این همکاری ها به حمل و نقل ختم نشده و در زمینه های مختلف پسماند و تامین اعتبار برای اجرای برخی از پروژه های شهر نیز مشارکت داشتند.
محسن هاشمی در ادامه سخنانش با اشاره به فعالیت و سرمایه گذاری چینی ها در متروی تهران گفت: تهران در حال حاضر با 300 کیلومتر و 7 خط همچنان نیاز به تجهیزات به ویژه تجهیزات راهبری و واگن دارد.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز در این دیدار سخنانی پیرامون زمینه های افزایش همکاری میان تهران و شانگهای را برشمرد و افزود: ارتباط و تعامل میان مدیریت شهری تهران و شانگهای به عنوان دو ابرشهر آسیایی آنهم در دو نقطه غرب و شرق آسیا از اهمیت بالایی برخوردار است . این اهمیت زمانی دوچندان می شود که ارتباط مدیریت شهری این دو شهر در راستای دیپلماسی شهری که اخیرا در عرصه بین المللی رواج یافته، مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: ایران و چین به عنوان دو تمدن کهن با پیشینه فرهنگی و تمدنی بسیار، ظرفیت های بزرگی برای تعامل و همکاری به خصوص در حوزه های فرهنگی و اجتماعی برخوردار هستند که به دلایل مختلف در دهه های اخیر مورد غفلت قرار گرفته است.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا خاطر نشان ساخت: فعال شدن ظرفیت ها و بسترهای فرهنگی و اجتماعی دو کشور که از بنیادها و پیشینه تاریخی خوبی نیز برخوردار است، به طور طبیعی زمینه ساز تعمیق همکاری های گسترده در حوزه های مختلف اقتصادی و تجاری نیز خواهد شد.
محمد جواد حق شناس با تاکید بر اینکه به نظر می رسد زمان آن فرارسیده که مناسبات دو کشور بزرگ ایران و چین از دایره تنگ و غیر موثر سیاسی و اقتصادی خارج شده و به حوزه های فرهنگی، اجتماعی ، هنری تسری یابد گفت: این می تواند بهتر و بیشتر به صلح و امنیت جهانی کمک کند.
وی افزود: وجه ممیزه دیپلماسی شهری در عصر کنونی، دوری از جنجال ها، محدودیت ها و حساسیت های سیاسی دولتهاست. این مهم می تواند به پایداری و کارآمدی دیپلماسی شهری کمک کند.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا در ادامه به ظرفیت های همکاری شانگهای اشاره داشت و گفت: شانگهای امروزه در بین شهرهای جهان به عنوان نماد شهری موج دوم توسعه شناخته می شود. نماد و الگوی شهری کشورهای نوظهور اقتصادی که در بسیاری از حوزهای اقتصادی، صنعتی ، تجاری و اجتماعی و فرهنگی و گردشگری پیشرو می باشد.
آنچه بیش از همه در مورد شانگهای قابل توجه است ، تلفیق سنت و مدرنیته شهری است که از ابعاد مختلف قابل توجه و اهمیت است. از این منظر شانگهای به عنوان یک شهر بین المللی، می تواند در حوزه دیپلماسی شهری در بین کشورهای آسیایی و حتی کشورهای درحال توسعه ، باشد.
محمد جواد حق شناس در تشریح ظرفیت های تهران نیز گفت: تهران نیز به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران و بزرگترین شهر در منطقه غرب آسیا، از ظرفیت های اجتماعی ، فرهنگی ، اقتصادی و گردشگری بالایی برخودار است که متاسفانه به دلایل مختلف این ظرفیت ها در طول دهه های اخیر به خصوص چالش های سیاسی مورد استفاده قرار نگرفته است. علی رغم همه مشکلات به طور قاطع می توان اذعان کرد تهران با سرمایه اجتماعی بالا و برخورداری از شرایط جغرافیای ، آب و هوایی ، جمعیتی ، جاذبه های گردشگری و امکانات بالای تعامل بین المللی در صدر شهرها و پایتخت های بانشاط ، زنده و پویا در غرب آسیا به شمار می آید.
وی ادامه داد: یکی از برنامه ها و سیاست های اصلی مدیریت شهری تهران ، توجه به عناصر فرهنگی و اجتماعی شهر تهران ، توجه و تقدیر از مفاخر و بزرگان فرهنگی و هنری تهران و زنده نگه داشتن یاد و نام این مفاخر از طریق نامگذاری معابر و خیابان ها به نام هنرمندان و نخبگان فرهنگی شهر است که با استقبال خوب مردمی نیز مواجه شده است.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا پیشنهادهای جهت همکاری میان تهران و شانگهای مطرح کرد و افزود: سابقه همکاری مدیریت شهری تهران و شانگهای به 15 سال قبل باز می گردد که در آن مقطع تفاهم همکاری میان دو شهر به امضا رسید اما به نظر می رسد گام جدی برای توسعه همکاری در این سال ها برداشته نشده است.
محمد جواد حق شناس از آمادگی و علاقه کامل کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شهر تهران برای توسعه همکای میان مدیریت شهری تهران و شانگهای در راستای تفاهم همکاری سال 1383 و بر مبنای همکاری های فرهنگی و اجتماعی و گردشگری اعلام کرد و افزود: در این راستا علاوه بر بهره گیری از تجربیات خوب توسعه زیرساختها از شانگهای و سرمایه گذاری و حضور فعال شرکت های چینی در توسعه زیرساخت های تهران ، پیشنهاد های از جمله :
- برگزاری نشست های تخصصی میان مدیریت و نخبگان شهری تهران و شانگهای در حوزه های مختلف مدیریت شهری تهران.
- برگزاری همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری تهران برای سرمایه گذاران و شرکت های فعال در حوزه شهری شانگهای
-برگزاری کارگاه های بین المللی فرهنگی ، هنری و گردشگری مشترک ( فیلم، تئاتر ، موسیقی ، شعر ، مجسمه سازی و ...) با محوریت فرهنگ و تمدن آسیایی، چینی ، ایرانی ، توسعه آسیایی ، جاده ابریشم و .... .
- تدوین و امضای تفاهم نامه تسهیل رفت و آمد گروه های فرهنگی ، هنری ، NGO ها تهران و شانگهای
-برگزاری هفته های فرهنگی، هنری و گردشگری تهران و شانگهای به صورت دائمی و سالانه با حمایت مدیریت شهری دو کلان شهر ارائه می شود.
شاهایلین نایب رییس کنگره شورای شهر شانگهای ضمن تشکر از میهمان نوازی ایرانیان و ابراز خوشحالی از دیدارش با رییس و اعضای شورای شهر تهران گفت: برای اولین بار است که به ایران سفر می کنم و برای من جای تعجب دارد آنچه به نادرستی درباره ایران از رسانه های خارجی منتشر می شود با آنچه می بینم کاملا متفاوت است.
وی ادامه داد: وظیفه داشتیم در شرایط خاصی که ایران در حال حاضر دارد در ایران حضور داشته باشیم چراکه کشور من و ایران دوستی دیرینه ای دارند بنابراین باید پشت ایران بایستیم و اینکه بگوییم ایران آینده زیبایی دارد.
وی در ادامه توضیحاتی درباره شانگهای داد و اینکه این شهر در شرق چین و با جمعیتی بالغ بر 24 میلیون نفر واقع شده است و این در حالی است که 7 میلیون نفرشان در حال رفت و آمد هستند بنابراین باید سیستم حمل و نقل منظمی داشته باشد.
این بندر یک پنجم واردات و صادرات چین را به خود اختصاص داده است این باعث شده که شهر دارای استاندارهای بالایی باشد و رتبه پنجم را در جهان از نظر استاندارد های مختلف دارد.
وی در ادامه به بیست و دومین فستیوال شهر شانگهایی که فیلم قصر شیرین از ایران در آن جوایز متعدی را به خود اختصاص داده بوداشاره کرد و گفت: فرهنگ و تمدن ایران بسیار درخشان است و این در نزد مردم چین زبانزد است.
نایب رییس شورای شهر شانگهای همچنین از برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی فرهنگی و هنری ایران در چین استقبال کرد.
به گزارش معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران ، او در پایان هدف این سفر را افزایش ارتباطات بین شانگهایی و تهران عنوان کرد و از هاشمی و اعضای شورا برای حضور و بازدید از شانگهایی دعوت کرد.