خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

وجود گونه‌هایی در جنگل‌های هیرکانی که فسیل‌شان در اروپاست

وجود گونه‌هایی در جنگل‌های هیرکانی که فسیل‌شان در اروپاست
کد خبر : ۷۸۱۷۹۵

مدیرکل دفتر اکوسیستم های تالابی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در جنگل‌های هیرکانی گونه‌های گیاهی داریم که فسیل‌‌شان در اروپا موجود است.

مسعود باقرزاده کریمی (مدیرکل دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان حفاظت محیط‌زیست) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که آیا جهانی شدن جنگل‌های هیرکانی بر سدسازی در این منطقه تاثیرگذار است و می‌تواند باعث توقف سد لاسک در این منطقه شود یا خیر، گفت: جنگل‌های هیرکانی به لحاظ تنوع زیستی و قدمت آنها دارای ویژگی خاص است. این جنگل‌ها مربوط به دوره ژوراسیک هستند و جنگل‌هایی نیستند که بتوان دوباره آنها را احیاء کرد.

وی با بیان اینکه برخی گونه‌های جانوری مانند لاک‌پشت‌ها و تمساح‌ها نیز مربوط به دوره دایناسورها هستند، ادامه داد: در جنگل‌های هیرکانی گونه‌های گیاهی زنده‌ای را داریم که فسیل‌های آنها در اروپا موجود است، مانند شمشادهای جنگلی. این جنگل میراث جهانی اعلام شده است، چراکه هیچ جایگزینی برای آنها وجود ندارد.

مدیرکل دفتر اکوسیستم های تالابی سازمان حفاظت محیط‌زیست تصریح کرد: فعالیت‌های مانند سدسازی، توسعه روستاها و شهرها در جنگل که به تخریب تنوع جنگلی منجر می‌شود، قائدتا متوقف نمی‌شود، اما در عین حال باید در اجرای طرح‌های توسعه‌ای و زیربنایی اولویت اول حفظ جنگل باشد. به طور مثال در ژاپن وقتی بخواهند، جاده‌ای را در جنگل احداث کنند، کوه را نمی‌تراشند، بلکه با استفاده از پل‌هایی کوه را دور می‌زنند، بنابراین هم جاده ساخته می‌شود و هم جنگل حفظ می‌شود. 

وی تصریح کرد: گاهی اوقات سازمان محیط‌زیست و دوستداران محیط‌زیست را به ضد توسعه بودن محکوم می‌کنند، در حالی که اینطور نیست، از نظر ما توسعه در یک بیابان با توسعه در جنگل متفاوت است، بنابراین باید شرایط در طرح‌های ارزیابی نیز در نظر گرفته شود.

باقرزاده کریمی خاطرنشان کرد: من اطلاعی از شرایطی که دفتر ارزیابی برای ساخت سد لاسک با آن موافقت کرده، ندارم و نمی‌دانم که آیا به دلیل ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی از ساخت سد لاسک جلوگیری شود یا خیر، اما تخریب جنگل‌های هیرکانی چیزی نیست که بتوان آن را با کاشت جنگل‌های جدید جبران کرد، البته باید به این موضوع دقت کنید که دولت به صورت اختیاری جنگل‌‌های هیرکانی را ثبت جهانی کرده است و در هیچ جای دنیا نمی‌آیند یک جایی را ثبت کنند و بعد آن را تخریب کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز